COMUNICAT DE PER LA REPÚBLICA VALENCIANA
DAVANT LA ILEGALITZACIÓ D'ANB I PCTB

Davant la ilegalització d'Acció Nacionalista Basca i el Partit Comunista de les Terres Basques, la Coalició Electoral PER LA REPÚBLICA VALENCIANA expressa:
1.- La nostra profunda solidaritat amb l'esquerra basca i les desenes de milers de ciutadans i ciutadanes que esta ilegalització condemna al no exercici dels seus drets democràtics.
2.- La nostra més ferma oposició a la llei de partits, que permet la ilegalització d'organitzacions i opcions polítiques, aixina com de la conxorxa antidemocràtica del PP, PSOE i altres, actuant de còmplices necessaris dels sistemes coercitius i institucionals de l'Estat espanyol.
3.- La nostra convicció que només l'ampliació i reconeiximent de tots els drets i llibertats democràtiques per a tots els ciutadans i pobles, pot ser l'escenari per a la resolució dels conflictes i per a la democràcia.
4.-La necessitat que observadors europeus i de les Nacions Unides analitzen les actuacions de l'Estat espanyol, tant en el que respecta a la ilegalització de partits, com a la falta d'actuació davant les accions criminals dels escamots d'ideologia nacionalista espanyola arreu de l'Estat i, en particular, al País valencià.