Congrés del PSPV-PSOE
"No se os puede dejar solos"

        Açò sí que és heavy, i no AC-DC! Pensaveu que el "show" que van donar els socialistes de Valéncia en l'últim congrés era insuperable? Puix... "¡Más difícil todavía!" El secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, "el gran jefe blanco", obliga a dimitir a Joan Lerma i a Joan Ignasi Pla, elegits democràticament en el seu congrés. Vixca la democràcia... orgànica! I és que Madriz els mata!

        Almunia, gran solucionador, soluciona la crisi en un moment... creant una de més gran i enfonsant la imatge del seu partit una miqueta més. A la veu de "no se os puede dejar solos", ha arribat el "señorito" de Madrid a posar ordre, i per tot el morro, anul·la els resultats d'un congrés, només perquè a l'aparat del partit no li agrada la direcció que ha eixit. I és que "estos chicos" encara no s'han adonat de com funciona el joc; no importa "un carajo" qui ixca elegit... sempre que siga qui ELLS vullguen! Partit democràtic? Partit federal? O únicament partit espanyol? Açò és de rebut? Per si no s'havien desacreditat ja prou!

        Les demandes per part de la nova executiva de Valéncia a la Ejecutiva de que respectara la voluntat dels compromisaris no han servit per a res. Almunia i Císcar, com no podia ser menys, imposaren la seua autoritat. Dos dels culpables del caos del PSPV, Asunción i Lerma, han pagat pels seus errors. Pero Ciprià Ciscar, especialista en tirar la pedra i amagar la mà, se n'ha eixit de rosetes. San Ciprià, tan sacrificat ell, presenta la dimissió, quan estava cantat que no li la anaven a acceptar. Així qualsevol, nano!

        I la dimissió de Lerma com a secretari d'ocupació del màxim organ dels socialistes deixa encara més en evidència la impresentable actuació de Císcar, el qual, això sí, es compromet a no participar en el nomenament de la gestora. Quin detall! Segurament per això ha cridat personalment als nous membres de la direcció provissional, perquè accepten formar part del nou òrgan. No sé si este xic es pensa que és molt espavilat, o és que creu que la resta són imbècils! Però no passa res! No cal témer una rebelió! No està en perill la unitat del partit! Per més motius que els facen des de Madrid, els valencians sempre han sigut "más muelles".

        Si fora vosté espanyol, recomanaria este partit a les seues amistats? Si esta era l'alternativa front al PP, em pense que, al pas que anem, tenim Aznar i Zaplana per a una bona estona!


Tornar a la Portada