TREN I MANIFESTACIÓ PER LA REPÚBLICA A CASTELLÓ

El II Tren Republica partia d'Oriola a les 07:15 del matí en ya més de 200 persones que iniciaven aixina el seu recorregut reivindicatiu que les duria per Callosa del Segura, Albatera, Catral, Crevillent, Elx, Alacant, Sant Vicent, Novelda, Asp, Petrer, Elda, Villena, Xàtiva, Alzira, Algemesí, Silla, Valéncia, Puçol, Sagunt, Nules, Borriana, i Vilareal, per arribar, a les 12 del mig dia, a la capital de la Plana, Castelló, en el seu aforament al complet, quasi 800 ciutadans republicans.

I el viatge era només el pròleg, perquè en l'estació de Castelló esperaven atres més de 4000 persones per a iniciar la marxa pels principals carrers de la ciutat. Durant el recorregut, distintes ensenyes i reivindicacions en l'únic denominador comú del republicanisme: la tricolor espanyola en defensa de la III República, la triangular catalana, i moltes estrelades valencianes reclamant l'instauració de la I República Valenciana. I càntics, molts càntics demanant la fi de la monarquia i d'un sistema esgotat i corrupte.
A la fi, i passades les 2 de la vesprada, s'arribà al parc Ribalta, on s'ha realitzat un Aplec i dinar de germanor, en intervencions dels representants de les entitats convocats, actuacions de teatre i de música.
Una jornada, en definitiva, en que els valencians hem deixat ben patent, atra vegada, que volem un canvi d'estructura política que ens permeta decidir el nostre futur, i l'exercici del nostre dret d'autodeterminació.