20/03/23

RODOLF PEREZ IRANZO ha faltat

El passat divendres, de forma repentina, Rodolf ens va deixar.
Històric del nacionalisme valencià;, va militar en l'URV des dels seus començaments i va permanèixer en ell quan va canviar a l'actual ENV.
Membre del seu Comite Executiu en diverses fases de la seua història, fon l'Administrador General de quantes candidatures va presentar l'ENV.
D'ascendència requenense, les seues fortes conviccions valencianes li feien parlar sempre en llengua valenciana, i mai dubtava de posar en evidència el seu nacionalisme valencià.
Adeu Rodolf, amic, descansa en pau.

31/10/22

Parlament de Dolors Alexandre en l'Ermita de Sant Jordi d'El Puig

Hui, darrer diumenge d’octubre, ens hem aplegat al Puig en una Marxa per l’Estat Valencià, per a deixar constància del nostre compromís de superar un règim, el del 78, que com s’ha demostrat en moltes ocasions, i molt clarament en el procés català, no garantix els drets democràtics dels ciutadans. Una transició que va passar d’una dictadura franquista a una monarquia que s’ha manifestat corrupta i autoritària.
I nosaltres valencians i valencianes volem prosperar com a poble, volem un estat modern. Estem decidits a ser ciutadans de primera.
I esta Marxa és l’aposta decidida a agrupar-nos, a recolzar entitats i propostes cíviques, i a partits que, com els que convoquem: ENV i RVPVE, proposen un Estat Valencià lliure i sobirà.
Hui estem més motivats encara a continuar per este camí cap a la independència ja que fa sols uns dies el Consell d’Europa ha fet un pronunciament que ens fonamenta en els nostres objectius i que diu: Qualsevol persona – també els polítics- té el dret de fer propostes, l’aplicació de les quals puga requerir canvis en la Constitució sempre que les formes que es facen servir siguen pacífiques i legals i els objectius no siguen contraris als principis fonamentals de la democràcia i els drets humans… Això inclou propostes per a canviar una constitució centralista per una de federal o confederal, o el canvi de l’estatut legal i els poders de les entitats territorials (locals o regionals) per a garantir un nivell més alt d’autonomia o fins i tot la independència.
Fem una crida a la ciutadania democràtica, de dretes i d’esquerres, per a què demanen un Estat Valencià lliure i sobirà que porte una majoria de diputats independentistes al parlament valencià i que arribat a este punt se’ns respecte la voluntat tal i com s’ha pronunciat el Consell d’Europa.

Visca l’Estat valencià i la República Valenciana!


24/10/22

Marcha al Puig el Darrer Diumenge d'Octubre

Esquerra Nacionalista Valenciana i Republica Valenciana / Partit Valencianiste Europeu convoquen als valencians a la tradicional Marxa al Puig el proxim 30 d'octubre en el lema Per l'Estat Valencià i la Republica Valenciana.

01/10/22

Comunicat d'ENV i RV/PVE en motiu del 9 d'Octubre

Al llarg dels segles la contingència històrica ha portat els habitants de la franja mediterrània occidental que vivim entre el riu Sènia i el Segura, que actualment ens anomenem valencians, a diverses realitats polítiques, culturals, socials i econòmiques.
El 9 d’Octubre els valencians celebrem - perquè perdura en la memòria - una realitat que va succeir ara fa set-cents vuitanta-quatre anys, i tal vegada esta realitat ha estat la més important per la seua repercussió històrica de totes les viscudes al llarg dels segles pels valencians. Recordem com Jaume I va entrar l’any 1238 a la ciutat de Valéncia i sota la seua sobirania ens va dotar als valencians d’un País, d’una Nació, d’un Estat amb les seues lleis que el va batejar com Regne de Valéncia. Jaume I no va voler que políticament els valencians estiguérem supeditats ni per les lleis de la Nació aragonesa, ni per les lleis de la Nació catalana. Tal vegada va ser per la seua conveniència però el fet és que ell, que posseïa la sobirania per a fer-ho, ens va dotar als valencians de personalitat Nacional política pròpia.
La celebració el proper diumenge d’eixa efemèride, malgrat estar organitzada oficialment per valencians col·laboracionistes amb l’Estat que el 29 de juny de 1707, amb el Decreto de Nueva Planta, el borbó Felip V de Castella ens va llevar la personalitat nacional política valenciana que ens va donar Jaume I, i va pretendre substituir per la personalitat ‘nacional política castellana’, que en 1812 va esdevindre personalitat ‘nacional política espanyola’, diem que malgrat l’organització oficial de la commemoració està feta per valencians submisos amb els ocupants, no obstant això no deixa de ser una celebració subversiva que als ocupants espanyols no els ha de fer cap gràcia que recordem i celebrem. Fins i tot en el cor de les autoritats polítiques botifleres, genuflexes a l’Estat espanyol, els batega l’orgull de l’Estat que vam tindre els valencians i que d’alguna manera el poble valencià demostra amb la seua presencia al Parterre cada any, al voltant del fundador, allò que no vol oblidar. És per això que des de les clavegueres de l’Estat intenten i han aconseguit en part, desvirtuar la Diada Nacional valenciana amb la participació del nacionalisme espanyol pel matí en la Processó cívica i dels valencians pancatalanistes i de l’esquerra unionista espanyola per la vesprada i en els dos casos fent aparèixer al valencianisme com a conflictiu.
Però mirem el futur. Ara la contingència històrica continua portant-nos als valencians a noves situacions i a noves propostes. Els independentistes valencians republicans d’ENV i RV/PVE reivindiquem assolir el ser de nou un País, una Nació, un Estat independent. Reivindiquem assolir la República Valenciana mitjançant un procés constituent republicà sobirà a l’actual Comunitat Valenciana; perquè els valencians tornem a tindre políticament de nou un lloc entre les nacions sobiranes a Europa i el món.

15/07/22

Un error de Baldoví frusta la recuperacio del Dret Civil Valencià

L'oblit del diputat valencià en comunicar oficialment la seua acceptació a una esmena del psoe frustra un pas que podia ser definitiu per a la recuperació del Dret Civil Valencià.
L'historia va ser aixi:
El diputat de compromis havia presentat una proposta de resolució en el Debat sobre l'Estat de la Nació perque s'encetara el procediment de modificació constitucional, junt a atres reivindicacions sobre finançament; pero el psoe no volia esta mencio economica i esmenà la proposta, deixanla a soles en lo del Dret. Baldoví acceptà i pareixia que la cosa estava feta; la proposta eixiria endavant.
Pero, eh ahi que Baldoví no arribà a comunicar a la Taula del Congres la seua conformitat en l'esmena del psoe, en lo qual la proposta que isque a votació va ser l'original i, obviament, els socialistes votaren en contra. L'iniciativa quedava tombada.
Senyor Baldoví, per molt que intente escusarse, i que diga que es pot subsanar, lo ben cert es que hui el valencians hauriem de tindre reconegut el nostre dret a llegislar sobre les nostres vides pel Congres dels Diputats, i el seu error no ho ha fet possible
Hi ha errors que no son permisibles. Que despres de tants anys en el Congres no tinga present que te que tramitar l'acceptacio en la Taula, i frustre tantes ilusions i l'esforç de tants durant anys perseguint l'objectiu, es imperdonable.
Senyor Baldoví, si per una vegada que la seua presencia en Madrid podia ser util als valencians no sap ferho, lo millor es que es vaja a casa.

22/06/22

Concentracio en favor del Dret Civil Valencià

El proxim 29 de juny, aniversari de l'entrada en vigor del Decret de Nova Planta, l'Associacio de Juristes Valencians convoca a una concentracio en la Plaça de la Mare de Déu de la ciutat de Valéncia per exigir la restitucio de la competencia per legislar en el dia a dia dels valencians en la nostra forma de ser.
Som l'única nacionalitat de l'Estat de les que en son dia tingueren dret propi, que no tenim reconeguda eixa competencia. I son ya molts anys reclamanla, i molts anys estancada en el Congres dels Diputats.
I es hora de dir Prou.
Es hora de cridar ben fort, des d'aci per que arribe a Madrid, que ya està be de ningunearnos. Que volem legislar la nostra vida a la nostra forma de ser i no a la castellana "por justo derecho de conquista".

Acodix junt a nosatres portant en orgull la Senyera!


20/03/22

Sanchez dona l'esquena al poble saharaui

El president del govern espanyol, Sánchez, es baixa els pantalons davant Mohamed VI, i els EE.UU., i reconeix que el Sahara occidental es marroqui.
Dona aixina per bona l'ocupacio del territori per la Marcha Verde de 1975, i ningunea les succesives resolucions de l'ONU al respecte de que siga el propi poble saharaui el que decidisca el seu futur en un referendum. El jefe U.S.A. parlà i els seus fidels han de seguirli.
L'ocupacio d'un poble per anular la seua identitat, siga pacifica o violenta, ha de ser comdenada, siga qui siga el seu autor, Marroc, EE.UU., o Rusia. Pero pareix que la realitat es un atra.

08/03/22

Acte en Madrid en demanda del Dret Civil Valencià

Ahir en el Congres dels Diputats l'Associacio de Juristes Valencians va organisar un acte en defensa de la recuperacio del Dret Civil Valencià, on, en 3 taules de debat, experts juristes i representants del la societat civil valenciana (partits politics, alcaldes i regidors, sindicats, empresaris, universitaris, ...) mostraren la necessitat de recuperarho i l'injusticia que suposa el no tindreho encara.
Perque en les diverses intervencions va quedar patent la discriminacio historica que patim els valencians en molts temes: infrafinançament, infraestructures, consideracio identitaria, ... pero en el que nos dugue a Madrid, la recuperacio del Dret Civil propi, es sagnant. Som l'unic territori de l'Estat que haventlo tingut en el passat, no se nos deixa incorporarho a la legalitat actual.
Es mes, en l'Estatut està l'exigencia de recuperarho, pero les lleis que el desarrollaba van ser impugnades al constitucional pel govern; en atres territoris esta impugnacio no se va fer.
Alguns argumenten que el poble valencià no ho reclama; fals. Dels vora 550 municipis que té Valéncia, nomes 5 encara no han acordat en el Ple de l'Ajuntament la demanda de la recuperacio. En les Corts tots els partits, excepte Vox i Ciutadans, votaren a favor d'exigirla a Madrid. I ahir estaven alli representants de la federacio de municipis i provincies, de la CEV, de CC.OO i de diverses associacions civiques i culturals valencianes.
No es pot dir que els valencians no volem tindre el nostre Dret; es Madrid qui no vol reconeixernoslo.

14/02/22

Comunicat d'ENV sobre el Manifest No als països catalans

Davant el Manifest que diverses entitats culturals valencianes han fet public baix el lema No als països catalans, per a arreplegar adhesions en la Societat Valenciana, Esquerra Nacionalista Valenciana vol fer publica la següent declaracio:
1.- Coincidim en allo que denuncia el document quan es diu que des d’instancies politiques catalanes i espanyoles, l’història i l’identitat cultural valenciana són tergiversades, quan no menyspreades, quan són incloses en la cultura catalana. Els recents casos de les Bandes de Musica i el Tribunal de les Aigües són bons eixemples
2.- Això no obstant, denunciem que en l’excusa d’estos fets, determinades persones utilisen institucions culturals valencianes senyeres en fins partidistes, fent apologia de l’espanyolisme més radical. L’identitat valenciana és independent i té entitat per si mateixa, sense que tinga estar subsumida en cap atra, ni catalana ni espanyola.
3.- I es fa en afirmacions falses i tendencioses, com que els valencians som espanyols des de fa més de 500 anys. Els valencians hui som espanyols pel “justo derecho de conquista” contingut en el Decret de Nova Planta de 1707, promulgat per Felip V, primer rei de l’actual dinastia regnant, i mai derogat. A més, cal recordar que l’AVL, criticada en el Manifest, està hui dirigida per Ramon Ferrer, academic de la RACV i propost pel Partit Popular, partit a qui Lo Rat Penat va recomanar votar no fa massa temps
4. Denunciem tambe als partits que soporten al Consell, que en la seua politica cultural i identitaria catalanista, i negacionista de l’identitat valenciana independent, proporcionen la coartada perfecta per a este tipo de comportaments; i que ho fan perque estos fets les donen redits electorals, fidelisant el vot catalaniste que hi ha en Valéncia
5.- Per ultim, proclamem que la solucio per a evitar definitivament les ingerencies forasteres en l’identitat i el desti dels valencians és recuperar l’estatus d’Estat independent que durant quasi 500 anys tingue Valéncia
6.- Per tot lo dit, demanem a eixa Societat Valenciana a la qual s’adreça el Manifest, que no el secunde i, al contrari, exigisca dels poders publics valencians una decidida defensa de la nostra cultura i identitat propies, treballant perque en un futur proxim pugam recuperar les llibertats nacionals que abans tinguerem, llibertats que acabarien tambe en el problema del finançament colonial que patim i que provocaria la recuperacio del Dret Civil Valencià
Valéncia, 14 de febrer 2022

09/02/22

Comunicat ENV - RV/PVE:

Davant els últims moviments sociopolítics que se estan produint al País Valencià, d'una part els defensors de la unitat d’Espanya i de l’altra els partidaris de la catalanització dels valencians, Esquerra Nacionalista Valenciana i República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu, volem fer public el següent:
1.- Nosaltres som valencians per decisió, independentment del lloc de naixement.
2.- Som dos partits adscrits a l’independentisme valencià republicà que tenim com objectiu polític que la Nació valenciana esdevinga un Estat independent en forma de República Valenciana.
3.- La nostra única fidelitat és als nostres conciutadans valencians.
4. Rebutgem qualsevol fals enfrontament provocat entre els valencians, enfrontaments que únicament generen l’empobriment de la consciència com a poble.
5.- Treballarem en positiu per a construir les estructures sociopolítiques que ens porten a la creació del nostre Estat Valencià.
6.- Som dos partits laics i republicans. El nostre republicanisme és laic perquè promou valors cívics comuns integradors que representen a la comunitat en el seu conjunt i no a una part. Este laïcisme ho és al marge de les creences particulars a qualsevol Absolut.
País Valencià, 6 de febrer 2022
+INFO: 650 537 213 republica@sobiraniavalenciana.org

06/12/21

Comunicat ENV - RV/PVE en motiu del 6 de Decembre:
Per la Constitucio de la Nacio Valenciana

Als valencians, d’Oriola a Vinaròs, no ens aprofita la Constitució espanyola de 1978. Però encara cal dir més, als valencians des del Decreto de Nueva Planta que va signar Felipe V de Castilla en el Buen Retiro, amb el nom de Real Decreto del 29 de junio de 1707 de ‘Derogación de los fueros de Aragón y Valencia; y su reducción a las leyes y gobierno de Castilla’ en la única base jurídica de “por justo derecho de conquista”, en que el decret justifica la desaparició del Regne de València del mapa polític d’Europa, diem que des de llavors, cap carta magna vinguda de ponent ens aprofita als valencians. Totes les constitucions espanyoles són hereves d’este decret de 1707. Totes. Des de la primera, la Constitución de Cádiz, de 19 de marzo de 1812, en què es va consagrar el nom de Reino de España com a ens polític, eufemisme que des de llavors substituix el nom de Reino de Castilla i que els espanyols, tan els anomenats d’esquerres com els de dretes, ens la refreguen per refermar el seu “derecho de conquista” sobre els valencians; així com la Constitución de 1876 de Canovas del Castillo que instaurava la primera restauració monàrquica en Alfonso XII i el caciquisme bipartidista que els valencians van aconseguir trencar en el republicans federals de Blasco Ibáñez; així com també l’espanyola Constitución republicana del 9 de desembre de 1931, fins a la darrera, l’actual Constitución de 1978, que instaura la segona restauració monàrquica de la mà de la dictadura franquista amb el colaboracionisme del PSOE refundat per la CIA i la socialdemocràcia alemanya, del revisionisme carrillista del PCE i dels regionalistes espanyols del catalanisme pujolista. Totes estes constitucions són hereves directes del Decreto de Nueva Planta de 1707 i en conseqüència la única condició d’espanyols que se’ns permet és la de españoles asimilados, súbdits d’una colònia útils només per a pagar i ser espoliats. Som una colònia on els empresaris, els autònoms i els treballadors som espoliats econòmicament de manera sistemàtica per l’Estat espanyol. Sols la submissió i el colaboracionisme dels polítics valencians amb representació institucional, fa que la Comunitat Valenciana no siga percebuda com una de les darreres colònies del terminal Imperi espanyol.
Llavors és inútil per als valencians esperar res d’España o Nación española o Reino de España o República española o ‘pueblo español’ o Estado español, un Estat que predica i intenta construir, no sense dificultats, una ‘identidad nacional española’ al temps que destruix sistemàticament la identitat dels valencians, d’Oriola a Vinaròs, la identitat de la nostra pàtria: la Nació valenciana. Els valencians no podem perdre el temps en canviar una Constitució espanyola que mai renunciarà a espoliar legalment els valencians. El que sí està en les nostres mans és organitzar-nos per despenjar-nos del Reino de España i construir el nostre propi Estat valencià, i en ell els valencians, començar a redactar la nostra Constitució valenciana. Unes noves regles del joc per un nou Estat d’Oriola a Vinaròs, lliure, laic i sobirà, a Europa i el món, on la riquesa que les forces productives valencianes generem no siguen espoliades per un atre Estat, per una atra Nació. Haurem de redactar i consensuar la nostra carta magna, per damunt la qual no hi pot haver cap atra, al voltant de la qual els valencians ens hem d’unir per assolir democràticament el poder polític: la República Valenciana de la Nació valenciana.

24/11/21

Els PGE de 2022: una galtada més

Ahir els valencians vam rebre un atra galtada en la nostra identitat. ERC pactà en el govern que les plataformes audiovisuals tingueren continguts doblat a les llengües cooficials; a totes, excepte el valencià. Perque els valencians no tenim llengua ni cultura propies. Les nostres costumns, les nostres festes, la nostra gastronomia, la nostra historia, tot, es català.
Els lleonesos, riojans, murcians, ... tots tenen cultura propia; els valencians no.
Un Consell en vergonya valenciana haguera botat en el Congres i en les Corts davant este despreci a la nostra identitat; l'actual no; l'actual aplaudix que se'ns borre de l'historia i de la relacio de pobles del mon. Som l'unica nacio del mon on els seus "nacionalistes" oficials treballen perque NO se reconega la nostra especificitat.
I els espanyolistes mentres frotantse les mans, perque coses com estes no ajuden a l'autoestima de ser valencià i, mes encara, fomenta el refugi de ser espanyol.
Una mes.

15/11/21

Comunicat conjunt ENV - RV/PVE sobre la manifestació pel finançament

Esquerra Nacionalista Valenciana i República Valenciana/PVE se posicionen davant la manifestacio convocada el 20 de Novembre pels partits representats en les Corts en demanda d'un Finançament Just.
Tens l'original, ací

27/10/21

ENV recolça la protesta dels agricultors valencians

Les associacions d'agricultors independents de Vila Real (ALIV), Nules (AAN), la Ribera Alta (ADARIBERA), el Camp del Turia (AVIDA) i Biotech Rural han convocat una manifestacio el proxim 28 d'octubre en la ciutat de Valencia, en protesta per les nefastes politiques agraries del Ministeri i de la Consellería d'Agricultura.
En concret culpen a estos organismes pels danys causats per la plaga del Cotonet en citrics i caquis per no haver permes l'us del Metil Clorpirifos per lluitar contra ella.
Aixi mateix demanen que el Govern inste a la Comissio Europea perque revise els Acords de Lliure Comerç i se establisquen les Defenses Comercials segons el Principi de Preferencia Comunitaria, que estos acords estan violant sistematicament, i que estan permetent l'importacio de fruita sense la necessaria seguretat fitosanitaria.
La cita sera a las 11:30 des de les inmediacions de l'Estació del Nort.

28/06/21

ENV convoca en seu Consell Nacional

En els ultims dies s'ha tornat a activar el debat al voltant de la reforma del sistema de finançament autonòmic, i lo injustament que estem finançats els valencians en l'actual.
I atra volta, existix un acord de la majoria de la societat civil valenciana en la reivindicació d'un millor tracte, i ya s'està parlant d'una manifestació pel mes de Novembre.
En este contexte, el Comité Executiu d'Esquerra Nacionalista Valenciana creu necessari definir i detallar la nostra posició com a partit, en un tema tan fonamental per a la qualitat de vida dels nostres conciutadans.
Per este motiu, es convoca un Consell Nacional Extraordinari a celebrar el proper día 12 de Juliol.

25/04/21

314 anys de dol

Hui no es dia de celebracions.
Fa 314 anys que els valencians som castellans "por justo derecho de conquista". A atres territoris tambe lis passà, pero ho varen recuperar, per lo manco en part; Valéncia no. Per aixo no podem recuperar el nostre Dret Civil. Seria prou una chicoteta modificacio de la constitucio perque pogam aconseguirho, pero no faran, per Valéncia no.
I mentres els nostres dirigents posant pals en les rodes del nostre desenroll com a poble.
En la nostra afirmacio identitaria, empenyantse, cada vegada mes, en borrar el nom de valencià per denominar a la nostra llengua, o fomentant el provincialisme.
Economicament, frenant l'ampliacio del port de Valéncia ciutat, en favor dels interessos d'atres territoris. Este cas es pareix massa al de l'autovia madrid-Valéncia quan el govern de Gonzalez, pressionat per Pujol, estigue retrasantho per suposats motius migambientals que, en guanyar Aznar, pactà en Bono, i es desvairen.
No, hui no tenim motius de celebracio, per lo manco els valencians, no.

25/04/20

Hui fa 313 anys de la desfeta

25 d'Abril de 1707.
Després de la derrota d'Almansa, el rei borbó felip V ens intentà eliminar com a poble: anulà els Furs, eliminà el valencià de l'àmbit oficial, i ocupà tots el càrrecs de l'administració per castellans, convertintnos, oficialment, en castellans "por justo derecho de conquista". Era el Decret de Nova Planta que hui encara no ha sigut derogat i, com va ratificar el TC espanyol en declarar inconstitucional la reforma de l'Estatut que actualisava el Dret Civil Valencià, està plenament vigent.
Però no ho aconseguiren; els valencians continuem fent nostres els versos de Xavier Casp: Soc tant si vullc com si no vullc, ¡que si que vullc!, valencià.
Atres territoris de la corona d'Aragò també varen vore derogats els seus Furs; però per unes circumstàncies o atres, els varen recuperar, per lo manco, en part. Els valencians no. Per eixa raò hui els valencians continuem sent espanyols, també jurídicament.
Fa 313 anys. Quants més hauran de passar perque els valencians despertem i reclamen allò que és nostre: el destí?.

13/04/20

Califòrnia es declara Estat-Nació


El governador de Califòrnia, Gavin Newsom, davant allò que ell considera nefasta gestió de la crisis del covid-19 per part del govern federal, ha declarat a Califòrnia com Estat-Nació.
En declaracions al canal MSMBC, Newsom afirmà que el govern federal ya no és un soci fiable en la prestació d'atenció sanitària, donar recolçament als inmigrants, les persones LGBTI i en protegir el mig ambient.
En plena crisis sanitària, el governador de Califòrnia posa damund la taula el progressiu augment de les aspiracions de major grau d'autonomia, i inclus de la independencia de l'Estat, d'una part creixent de la població californiana, el conegut Calexit.
Decisions com esta, presa per la nació més potent dels ee.uu. (representa el 15% de la economia federal), posa de relleu que el mon després d'esta pandèmia, ya no serà igual.
També en espanya les autonomies han posat en dubte l'eficàcia del govern central en esta crisis i, en més o manco claretat, varies han declarat que volen gestionarla elles. Inclús Ximo Puig ha demanat que l'eixida se faça per territoris, i no per sectors.
I l'Unió Europea tampoc ha sigut capaç de donar una resposta unitària, ni tan sols solidària, i el futur li passarà factura. Probablement l'Europa dels Estats s'està trencant i haja de tornarse a l'idea primigènia de l'Europa de les Regions.

15/03/20

Declarat l'Estat d'Alarma en Espanya


Ja està publicat el decret i la cosa està feta. L’estat de les autonomies acaba de desaparéixer, almenys durant 15 dies. El president Sánchez i els ministres de Defensa, Interior, Foment i Sanitat (casualment tots del PSOE) se’n fan càrrec. Justament els que han demostrat la seua falta de previsió, els responsables del retard en l’aplicació de les mesures de lluita contra el virus, s’en fan càrrec. Des de Madrid. Justament on més infeccions hi ha; on pijor s’ha gestionat la propagació del virus.
Podemos no pinta fava, i els partits que recolçaren la investidura acaben de rebre una galtada en tota la cara.
Era molt precís açò? No estaran en millors condicions els governs autonòmics, encara que siga per proximitat, per a garantir el control del virus?
El PSOE s’ha llevat la carassa. Ni federalista, ni autonomista. No hi ha territoris; som un únic país. Només li ha faltat dir que gran i lliure.
La precipitació en la redacció del text del decret publicat en el BOE, ha deixat paleses aparents errades, dubtes d’interpretació i contradiccions.
Per exemple, encara que diu que els estancos estaran oberts, el text diu que es pot eixir al carrer a comprar aliments, medicines i productes de primera necessitat; a treballar; anar al metge; atendre persones majors, menors o dependents; anar al banc o a l’oficina de segurs; o "cualquier otra actividad de análoga naturaleza". És el tabac un producte de primera necessitat? O només puc anar a l’estanc si em ve de pas per anar a la farmàcia, o a pel pa? Hem d’interpretar que la norma ho permet implícitament.
En la redacció del decret no s’impedix anar a comprar menjar, al treball o a visitar a la família en parella, o en grup, pero si es tracta d’una "actividad de naturaleza análoga" aleshores "habrá de hacerse individualmente". No té molt de trellat això.
Diuen que les tintoreries estaran obertes perquè les usen els hospitals. Les poden usar també els particulars?
A les perruqueries només poden anar les persones majors?
El decret parla de "circular por las vías de uso público". Si tens una caseta en la muntanya o en primera línea de platja, la norma no et prohibix anar a fer un passeig per la muntanya o baixar a la platja, sempre que per a arribar no necessites usar una via d’ús públic. El cas és que no hi ha una definició clara respecte a lo que és una via de domini públic, perquè la regulació varia en funció de la comunitat autónoma. Açò crea inseguretat jurídica sobre a on es pot anar i per on.
El decret sí permet l’obertura de les tendes d’alimentació d’animals, però no es diu res de si podem baixar al cos al carrer. Hi ha una llacuna legal en el tex. En principi, no estaria permés, però es pot interpretar que és "una actividad de análoga naturaleza" a les atres de la llista. Sabem que sí perquè Pedro Sánchez ho ha dit, però no perquè la norma ho diga expressament. I atres mascotes? Quines si i quines no?
Podem traure el gos a passejar, pero no a la xicalla? Són “actividades de análoga naturaleza”?
"Los medios de comunicación social de titularidad pública y privada quedan obligados a la inserción de mensajes, anuncios y comunicaciones que las autoridades competentes delegadas, así como las administraciones autonómicas y locales, consideren necesario emitir". Una atra vegada observem que la tècnica legislativa és molt deficient i dóna lloc a molts dubtes interpretatius. I si es tracta d’una administración local d’un poble de menys de 100 habitants? O d’un ajuntament governat per un partit de l’oposició, i el missatge que vol difondre és contrari a les recomanacions del govern. Està obligat el mitjà de comunicación a publicar eixe missatge? O cal que estiguen d’acord totes les admistracions?
Diu també el decret: “El incumplimiento o la resistencia a las órdenes de las autoridades competentes en el estado de alarma será sancionado con arreglo a las leyes, en los términos establecidos en el artículo diez de la Ley Orgánica 4/1981, de 1 de junio". Però si anem a eixa llei, l’únic que establix són les conseqüències de l’incumpliment per funcionaris i autoritats. De la resta de la población, únicament l’art. 10 diu que "el incumplimiento o la resistencia a las órdenes de la autoridad competente en el estado de alarma será sancionado con arreglo a lo dispuesto en las leyes". Les lleis preveuen sancions por resistència o desobediència a l’autoritat, que arriben fins a penes de presó en els casos més greus, i multes en els més lleus. També la “Ley mordaza” regula sancions a les infraccions, però hi ha un marge interpretatiu tan gran i tantes llacunes legals en el decret que és difícil que les sancions prosperen, llevat dels casos greus de desobediència o resistència.

06/11/19

Comunicat d'ENV i SV-EV
Perquè votarem en blanc el 10N


- El Regne d’Espanya es un estat sense separació de poders, on un jutge del Tribunal Supremo se situa per damunt de la Junta Electoral Central, en impedir, per l'acte administratiu de recollir l’acta, que un ciutadà electe puga exercir com a parlamentari europeu.
- El Regne d’Espanya no es una democràcia. Les democràcies se sutenten en el pilar de la separació de poders.
- La participació electoral sense tindre capacitat d’influència en la presa de decisions i en condicions de profunda restricció de les llibertats democràtiques, és blanquejar als no demòcrates.
- Apelar a la por a la dreta és mantindre a la societat captiva d’un estat de dret no democràtic. El franquisme també era un estat de dret.
- L’abstenció és la posició còmoda e insolidària dels que fugixen de les seues corresponsabilitats en la resta dels ciutadans.
- El vot NUL és l'opció, no meditada, dels cabrejats.
- El vot en BLANC és el vot responsable dels demòcrates INDIGNATS.

Per això, la nostra opció per al 10N serà la del VOT EN BLANC

Tens l'original, ací

14/10/19

ENV i SV-EV
convoquen a manifestarse contra la sentència del procés,
i recomanen el vot en Blanc el 10N


FRONT LA SENTÈNCIA CONDEMNATÒRIA A L’1O I ELS PRESOS POLÍTICS CATALANS, LLUITEM PER LA LLIBERTAT I LA REPÚBLICA VALENCIANA, VOTEM EN BLANC EN EL PRÒXIMES ELECCIONS DE NOVEMBRE AL PARLAMENT ESPANYOL
TOTS A LES 19:00 H. ALS AJUNTAMENTS VALENCIANS: PER LA LLIBERTAT, PER LA DEMOCRÀCIA!
Reunit a València el Comité d’Enllaç d’Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV) i d’Estat Valencià (SV-EV), manifestem:
La sentència condemnatòria als líders polítics i civils catalans, als presos politics catalans, marca un punt d’inflexió definitiu en el periple continuista del règim del 78, hereu del franquisme sorgit del 1939 i del règim colonial imposat en 1707 als valencians i en les mateixes dècades al conjunt de les nacions sotmeses per la monarquia espanyola del Borbons. Esta inflexió evidencia, de nou, que l’Estat espanyol no és de cap manera una democràcia i continua sent un règim que conculca les llibertats i els drets democràtics, tant individuals com colectius, d’uns ciutadans disminuits a la condició de súbdits, i d’uns pobles reduits a la condició de meres colonies.
L’1O va significar a Catalunya una acció de clara ruptura democràtica amb l’exercici del dret d’autodeterminació mitjançant un referèndum, i va significar per a la resta dels pobles de l’Estat espanyol un gest de democràcia plena i una esperança per a tots els demòcrates. La República que votaven els catalans aquell dia, ens permetia albirar en l’horitzó les nostres pròpies repúbliques a la resta de les nacions sotmeses per la monarquia borbònica espanyola.
I això és el que condemna la sentència del Tribunal Suprem espanyol, que hui ha pres el protagonisme dels aparells de poder i repressió de l’Estat espanyol. El bloc polític sobre el que se substenta este règim monarquic anacrònic, imperialista i reaccionari, des de Vox a l’ultradreta, passant per les dretes de C’s i PP, i arribant al centre polític que és el PSOE, fan inviable qualsevol regeneració democràtica de l’Estat espanyol i són tots plegats els valedors del règim, amb el silenci còmplice i vergonyós de molts altres que front la conculcació de la democràcia callen i es posen de costat.
Front això els republicans independentistes valencians, convergim amb tots els demòcrates de tot l’Estat espanyol i, especialment, de Catalunya en la reivindicació de llibertat i democràcia, d’exigència del dret a decidir de cada poble, per la llibertat de tots els presos polítics, per la fi de la represssió política i civil, per la defensa de les sobiranies polítiques dels pobles sotmesos a l’Estat espanyol, pels drets democràtics de cada ciutadà. Per les Repúbliques. El dia de la sentència, hem de fer sentir la nostra veu clamant tot això a les 19:00 hores davant de cada ajuntament valencià.
I en novembre, quan s’ha convocat eleccions a un nou parlament espanyol, hem de fer sentir la força dels nostres vots deslegitimant el règim amb el vot en blanc. Però més enllà d’estes accions de protesta, hem de bastir un potent moviment de ruptura democràtica que acabe definitivament amb el règim del 78, i els valencians i valencianes hem de fer la nostra major contribució a la democràcia lluitant i impulsant la recuperació de la nostra pròpia sobirania, exercint el nostre propi dret a decidir i proclamant la nostra pròpia República Valenciana. En Valéncia, a 14 d’octubre de 2019
Tens l'original, ací

03/12/18

Manifest d'ENV i SV al voltant de l'aniversari de la constitució

País Valencià, 4 de Decembre de 2018
FRONT A LA CONSTITUCIÓ DEL 36-78: FEM REPÚBLICA!
Esquerra Nacionalista Valenciana i Estat Valencià, a pocs dies de produir-se el 40 aniversari de la Constitució del 78, hereva directa del colp d’Estat de 1936 i de la dictadura franquista, manifesten que eixa constitució i el règim monàrquic dels Borbons que sustenta està absolutament periclitada i ha passat a ser l’aparell legal en el que vivim a tot l’Estat espanyol una regressió dels drets i llibertats democràtiques, la recentralització i agressió a la pluralitat nacional de l’Estat, els brutals retallaments de les polítiques i drets socials i de l’estat del benestar, i el podriment de la vida i l’ètica pública en la monarquia com a punta de llança d’una corrupció sistèmica que abraça el conjunt dels poders estatals i l’oligarquia dominant.
Volem fer especial menció de l’impúdic i cínic intent de les forces polítiques i socials “constitucionalistes” per represtigiar la constitució i la monarquia espanyola, quan l’allau repressiva dels últims anys ha dut a la presó, a l’exili o a processos judicials oberts a centenars de persones i singularment als líders republicans de Catalunya, per l’únic “delicte” d’obeir el mandat popular i garantir el dret a decidir dels seus ciutadans i ciudatanes mitjançant un referèndum d’autodeterminació. Un estat que manté hui, en estos moments, presos polítics, no es pot considerar de cap manera una democràcia. La nostra plena solidatitat en els presos polítics catalans, com a demòcrates valencians que som i com a independentistes valencians, i especialment en els que en estos dies realitzen una vaga de fam i les seues families.
En conseqüència, ESTAT VALENCIA i ENV fem una crida a totes i tots els republicans a FER REPÚBLICA, a constituir Comitès d’Acció Repúblicana unitaris i de base en cada poble i districte, a coordinar totes les organitzacions i entitats republicanes valencianes, a convertir els pròxims mesos en un clam per l’obertura de processos constituents a l’Estat espanyo i per un Procés Constitucional sobirà valencià que proclame la nostra República, a fer de les pròximes eleccions al Parlament Valencià i als ajuntaments valencians un punt d’inflexió per la ruptura democràtica imprescindible per a construir un futur de llibertat, de dignitat i de justícia!
VISCA LA REPÚBLICA! VALENCIANS, SOBIRANIA!
Tens l'original, ací

26/11/18

Intervenció en el Congrés Valencianisme 2018

Per falta de temps, la Taula Política que tancava les intervencions del Congrés Valencianisme 2018, no pugué tindre l'extensió que s'havia previst, per lo qual les opinions dels diversos partits presents sobre temes importants quedaren en el tinter.
Per això, a continuació transcribim les preguntes que estaven previstes, i les correspondents respostes d'ENV.
* ¿Quín pensen que es el factor essencial que impedix la coalicio de tots (o casi tots) els partits d’estricta obediencia valenciana? ¿Diferencies ideologiques, diferencies estrategiques, personalismes o algun atre?
En el cas d’ENV, lo que ha impedit que acceptara i fora acceptada en cap coalició d’este tipo han sigut diferències ideològiques i estratégiques. Hi ha que recordar que quan se fundà ENV va ser l'únic partit valencianista durant bastant temps, fins que, per motius ideológics es va separar d'ell UV; a partir d'aleshores, pensem que en moltes de les formacions i divisions posteriors han pesat més els personalismes, perque no s’apreciaven diferències ideológiques importants que ho motivara.
* ¿Per qué els partits valencianistes no apleguen a l’electorat?
En el cas d’ENV, fa ya 20 anys que optarem per seguir la via de reclamar l’independencia per a Valéncia, curiosament ya en aquella época a través d’un referéndum vinculant, i en el nostre poble no hi ha apenes sobiranistes, i els que hi ha están atrapats en atres formacions per allò del vot útil.
I respecte a la resta de partits valencianistes, des de la nostra óptica, per dos raons:
Primera, que la image que proyecten del producte que oferixen no te públic. Un producte que s’aprecia enormement centrat en la cultura, més encara, en la llengua, i, encara més en l’ortografia. I gran part del públic al que s’oferix que és el que se preocupa per l’estat actual i futur de la llengua, han estudiat en l’escola atra visió i, per tant consideren esta inculta, quan no una forma de continuar potenciant el castellà. I a la resta de l’electorat no l’importa.
I segona, allò que defenen ho han fet seu, en gran mesura, per lo manco de cara a l’electorat, els espanyolistes de dretes, siga el pp, ciudadanos o Sentandreu. Es un mensaje que no sona “modern”, i que no s’apercibix com que vullga canviar res del model social, polític o econòmic actual, i per això ya estan els partits estatals.

* ¿Quína es la seua postura respecte a l’estrategia a seguir per a conseguir la recuperació de la llengua valenciana en l’ambit oficial i en el sistema educatiu?
Si per “llengua valenciana” es referix a escriure en normes del Puig, no crec ya que hi haja cap estratègia que puga tindre éxit.
Si se referix a continuar denominant a lo que parlem “llengua valenciana”, en unes normes pactades i elaborades des de Valéncia i per valencians, l’estratègia passa per que des del valencianisme es faça una defensa real de l’us del valencià, inclús independent de com estiga escrit, denunciant qualsevol mesura que vaja a favor del predomini del castellà i respectant qualsevol atra que potencie el valencià.
És precís per eixemple que es definisca si està per que el coneiximent del valencià passe de ser un dret a ser un deure, cosa que és fonamental per a la seua recuperació, pero que comporta un canvi en la constitució espanyola
L’opocició al requisit llingüístic, l’atac a l’educació en valencià en l’escusa de “ser català”, o l’utilisació del castella, o del bilingüisme, en molts dels escrits que fan alguns “valencianistes”, no ajuda a que esta opció siga percebuda com a defensora de una cultura i llengua pròpies, sino més be com escusa perque lo castellà siga sent predominant, deixant aixina als partidaris de l’unitat llingüística i usuaris de la normativa unitària com als únics defensors del valencià.

* ¿Estan preparatats per a afrontar una provable reforma constitucional que pot canviar el model actual de les autonomies? Se parla de reconeixer nacionalitats. ¿Pot interpretar-se com que determinades comunitats hui autonomes s’integren en macrocomunitats de les que ya se parla sense cap classe de pudor: euskalerria, països catalans…?
ENV està, com a primer escaló, perque espanya es constituisca en una confederació on, cada autonomía que vullga puga constituirse en estat, en la capacitat de separarse en el moment que ho desidisca, i les que no ho desigen queden formant un atre. Pero de cap manera defendrem que Valéncia forme un estat juntantse en ninguna atra nacionalitat. És més, en estos moments pensem que no hi ha cap grup de certa entitat que defense que espanya quede dividida en 4 o 5 grans estats, un dels quals siga els pp.cc. perque els habitants de Valéncia i les Illes no ho acceptarien, aixina com Navarra tampoc acceptaria formar un junt al Pais Basc. Pensem que estos rumors estan fets per a ficar por als valencians sobre un futurible estat confederal i defensen l’actual status quo constitucional que tan de mal nos fa.
* Pareix que l’actual model de les autonomies estiga sent qüestionat, en uns casos se prete la seua reversio a un model mes centraliste, en uns atres assistim inclus a aspiracions separatistes. ¿Com encaixen els seus partits Valencia dins l’Estat i d’Europa?
Per supost que l’actual model autonòmic està, no ya qüestionat, sino caducat. Les diferències de finançament i d’inversions del govern central entre les autonomies no poden soportarse més i, particularment en Valéncia, està arruinant-nos. I la solució, obviament, no està en llevar el poc de poder que ya li queda a les autonomies, potenciant el govern central, sino crear un estat on les distintes parts tinguen una gran independencia econòmica i legislativa i pacten en condicions d’igualtat la colaboració de cadascuna d’elles al manteniment dels servicis comuns.
No obstant, eixe no és l’objectiu a llarg termini d’ENV, sino un primer pas per a conseguir ser un estat més dins d’una Europa dels pobles que tinga una estructura confederal.

* ¿Te futur el valencianisme identitari en el segle XXI? ¿Com?
Nosatres pensem que no. Actualment, el percentage de persones que habitant en Valéncia son d’orige valencià ya no és majoritari, i va a manco. En este escenari és molt difícil vendre una política purament identitària. Lo que no vol dir que no se tinga que defensar les tradicions, la forma de vida i, en general, la cultura que caracterisa a la gent que viu en la nostra terra; pero l’eix de una política valencianista ha de basarse en que viuriem millor si vivim com a valencians, perque nosatres coneixem millor les nostres necessitats i interesos i aixina som capaços de gestionar millor els nostres recursos.
* Regne de Valencia, Païs Valencià, Comunitat Valenciana, Valencia. Tenint en conte que, per diferents motius, cada una d’estes denominacions ve acompanyada de polemica. ¿Quína sería la denominacio mes adequada per al nostre territori?
De les possibilitats que poseu i en la circunstància política actual formant part d’espanya, Valéncia és la que més nos agrada. Pero sent objectius, lo que no entenem és que aquells que tan cómodes están en l’actual règim autonòmic i en la constitució, que nega l’existència dels pobles d’espanya, també del valencià, no estiguen còmodes en la de Comunitat Valenciana, que és la més despersonalisadora.
No obstant, nosatres no fem baralla d’això i políticament, com a denominació futura defenem la de República Valenciana.

* ¿Inclure expressions com "Valencia”, “valencians”, o derivats en el nom d’un partit, acaba sent perjudicial?
Lamentablement a nivel electoral pareix ser que si. El centralisme espanyol ha estat desarrollant des de fa molts anys una campanya sistemàtica de provincialisme que ha creat unes imaginàries identitats alacantina i castellonenca que ha calat entre molts electors d’eixes províncies, per lo que reneguen de qualsevol referència a la seua valencianitat i preferixen referenciarse al levante espanyol.
Pero ENV, com a nacionaliste valencià no pot renunciar a la denominació comuna que nos ha identificat per segles, aspirant a convéncer de la bondat de que els habitants de tot el territori se senten i denominen valencians.

* ¿Tindre un “cupo” com el Païs Vasc i Navarra sería la solucio al nostre problema de finançacio? ¿Quína possibilitat hi ha de conseguir-ho? ¿Hi ha alguna atra solucio mes immediata?
El concert basc i navarres és el model econòmic que ENV defensa que haurien de tindre els territoris de l’estat confederal del que parlaven abans, en la diferència de que la negociació del cupo actual és bilateral, mentres que en l’estructura confederal la negociació seria multilateral.
Possibilitat d’aconseguir.ho? cap. Sense canviar l’estructura política actual és impossible que Valéncia o qualsevol atra autonomia puguen accedir a un concert semblant, perque hi hauria que canviar la constitució i la resta de territoris es negarien.
Lamentablement, la solució a curt termini als nostres problemes de finançament passa per aconseguir negociar millor el model de repartiment, primant aquells factors que hui ens penalisen.

* ¿Quínes son les nostres prioritats en termens d’infraestructures?
Les que tenim tots en el cap: el corredor mediterrani, la conexión ferroviària en el cantàbric, la gratuïtat de l’autovia A7, l’accés nord al port de Valéncia, la potenciació del conjunt portuari Valéncia-Sagunt-Castelló, l’inversió en l’aeroport de Valéncia o el soterrament de l’Estació del Nord.
Pero a banda d’estes més cridaneres, queda molt per fer en lo que respecta a l’interconexió interna del nostre territori. Infraestructures com el tren de la costa; la conexió ferroviària Valéncia – Alcoi – Alacant; l’electrificació de les línies al sud d’Alacant, entre elles la que li unix en Elig; la conexió de l’aeroport d’Alacant en la xarxa d’alta velocitat; o l’inversió en la xarxa de rodalies son essencials per a la vertebració social i econòmica del territori valencià.

* ¿De quína forma se pot vertebrar millor el territori valencià?
Qualsevol que represente trencar el provincialisme actual potenciat des de Madrid. Probablement el comarcal seria el més pràctic, encara que reestudiant la distribució actual, que està massa fraccionada, i, tal vegada, prenint com a base les antigues governacions.
* ¿Quínes son les nostres prioritats en termens de mijambient?
Un dels grans actius del nostre territori és l’entorn natural, tant de la costa com de l’interior, i no només a nivell econòmic, sino perque ha conformat la forma de ser de la gent que ha viscut i viu en esta terra. Per tant una prioritat de qualsevol política valenciana ha de ser la de conservar-ho, pero no a qualsevol preu. La consecució per eixemple de l’independència energètica ha de ser un objectiu estratègic de la nostra política econòmica i ahí una política mijambietal correcta és essencial.
En definitiva, hem d’aconseguir un balanç entre l’aprofitament econòmic i social del territori i la conservació de la seua estructura natural, de manera que este desenroll siga sostenible i lo més respectuos possible en l’entorn.

13/10/18

Articul del colege d'advocats de Sueca al voltant del Dret Civil valencià

Interessantísim articul firmat per Beatriz Gomar, del colege d'advocats de Sueca per la nova galtada que el psoe ens ha donat en el Senat al voltant de la recuperació del nostre Dret Civil.
Tens l'original, ací
i si el vols en pdf, ací

04/10/18

Comunicat al voltant del 9 d'Octubre

ENV s'adherix al comunicat emés per la Coordinadora del PV per la República que reproduim:
El 9 d'Octubre les valencianes i els valencians recordem que una vegada vam ser Estat, per la qual cosa eixa celebració no haguera de reduir-se a una jornada festiva susceptible de ser comodí de calendari laboral o simple sessió de discursos institucionals buits de contingut i allunyats de la realitat que viu el nostre País.
És per açò que des de la Coordinadora del País Valencià per la República hem proposat als representants de tots els partits democràtics que en este 9 d'Octubre porten simbologia i es manifesten per la República.
Va ser un Rei, Jaume I, el que va rubricar el principi de la nostra història actual, no obstant açò, prompte vam ser traïts, saquejats i la nostra llengua i cultura perseguides pels reis que van vindre després, per la qual cosa l'aspiració a la República ha sigut sempre la fórmula d'alliberament del nostre poble. A dia de hui considerem que eixe seguix sent l'únic horitzó possible per al desenroll i dignificació del poble valencià.
La posada en marcha d'uns processos constituents republicans oberts i participatius, és l'única via de superació d'un règim, el del 78, que es troba incapacitat per a assumir i esmenar les seues contradiccions i les conseqüències de les seues actuacions impopulars, immers en una crisi social sense precedents que cada dia en major èmfasi posa en qüestió el caràcter democràtic de totes i cadascuna de les institucions que configuren l'Estat de Madrid.
En el present moment polític la corrupció supera el marc dels principals partits que recolzen la monarquia, arribant a la judicatura, a la prefectura de l'Estat i fins a les Universitats; una situació econòmica llastrada d'una crisi que el règim afirma superada, però que manté en les estadístiques a milions de ciutadanes i ciutadans en l'atur, milions de treballadores i treballadors en precari o en contractes de frau de llei, i àmplies i creixents borses de pobresa, mentre ha augmentat la riquesa de la banca i els grans capitals.
A la meitat d'eixa situació insostenible, malbaratament en forma d'aportacions dineraries indecents a membres de la família reial, mentre els nostres pensionistes veuen amenaçada la seua supervivència i les generacions més preparades de jovens egressats de la Universitat estan condemnats a l'emigració.
La repressió desmesurada, policial i mediàtica, enfront del poble català i el seu dret a decidir sobre la seua pròpia destinació, que ha tancat una fase en l'aparició de bon nombre de nous presos polítics, ha mostrat la vertadera faç del nacionalisme centralista dels governs de Madrid.
L'onada repressiva enfront dels qui exercixen la crítica des del sindicalisme o des de la cultura en forma de “Llei Mordassa”.
Les traves continuades a la llibertat educativa i, en particular, a la normalització lingüística en l'àmbit del nostre País, on el valencià està supeditat per la Constitució espanyola.
El manteniment d'un sistema injust de finançament que ens obliga a les i els valencians a aportar a l'Estat Central més del que rebem d'ell, la qual cosa redunda en el minvament de les nostres necessitats
Una situació que, en definitiva, definix un futur d'incertesa si continuem en mans dels qui ens han portat fins ací, un règim oligàrquic, continuador essencial de la dictadura a la qual precedix i que no labora per la gent ni pels pobles, sinó pels interessos particulars dels qui ho sustenten.
Construir el futur en dignitat és construir la República.
Ens permetem parafrasejar a Joan Fuster: El País Valencià serà Republicà o no serà.
Visca el 9 d’Octubre,
Visca el Poble Valencià,
Visca la República !

04/10/18

Vicente Blasco Ibañez Tortosa, ha faltat

El polític valencià, net de l'escritor, va faltar la pasada semana als 86 anys d'edat.
Advocat de professió, Vicente Blasco Ibañez Tortosa, va ser elegit regidor de l'Ajuntament de Valéncia en les primeres eleccions municipals despres de la dictadura, en 1979, per Unió Regional Valencianista, encara que poc després va passar a militar en Unió Valenciana.
Descanse en Pau

20/05/18

Crida a recolçar la Declaració Republicana

L'acte de Sagunt, per important que haja segut, no fou el final sino el principi.
Cal que el moviment arribe i es nodrisca dels ciutadans, de la majoria dels ciutadans, també de tu.
Gent que penseu que este sistema ha de canviar per un més just i democràtic, i, especialment que vullgueu que els valencians sigam amos del nostre destí.
I això comença per un acte molt simple, adherinte a la Declaració Republicana de Sagunt.
Fes-ho ya, com a individu, com a entitat o com a càrrec públic,

Adherixte a la Declaració Republicana! ací


15/05/18

I en Sagunt es va llegir la Declaració Republicana

En l'assistència de nombroses persones i càrrecs públics provinents de tots els racons de la nació, l'espai de les Alquerietes va ser tèstic de l'acte d'afirmació republicana, on es va llegir la Declaració de Sagunt.
L'acte començà i es tancà en "albaes" alegòriques a la situació actual i el futur que ens espera. I entre mig, les autoritats signants de la Declaració es dirigiren al públic exhortantlis a construir una societat més justa i lliure, i els invitats d'atres nacionalitats: Andalucia, Catalunya, Madrid i Navarra, mostraren la seua solidaritat, al temps que enfatisaren l'importància de l'acte, mentres el públic agitava les banderes republicanes espanyoles i les senyeres sobiranistes valencianes.
Un dia per a l'història, i ENV estava allí.
Pots vore el video complet de l'acte ací

02/05/18

Concentració Republicana en Sagunt

Acte d'afirmació republicana en Sagunt, en el mateix lloc on, en 1874, es va fer el pronunciament militar contra la primera república i es va restaurar la monarquia borbónica
Horari dels actes:
11:00 h: Concentració a l'exterior de l'estació de trens de Sagunt.
11:15 h: Marxa a peu a les Alquerietes.
12:00 h: Declaració Republicana de Carrecs Públics i Representants Valencians.
12:30 h: Salutacions dels companys vinguts d'Andalucia, Madrid i Catalunya.
13:00 h: Albaes d'Acomiadament.
13:30 h: Final de l'acte i tornada a peu fins a la Plaça Cronista Chabret.
14:15 h: Dinar Popular.
Més informació en la web de la CPVR

22/04/18

ETA reflexiona en un comunicat sobre la seua actuació

La banda ETA ha fet públic un comunicat en el que, entre atres coses, mostra el seu respecte als morts, els ferits i les víctimes que han causat les seues accions.
També demana perdó per les víctimes que no tenien una participació directa en el conflicte, tant en Euskal Herria com fora d'ella.
I fa una crida a la reconciliació per apagar definitivament les llames de Gernika.
Pots llegir el comunicat sancer ací

08/04/18

La CPVR convoca la Trobada Republicana de càrrecs públics valencians

La Coordinadora del País Valencià per la República, convoca per al proper 13 de maig, la Trobada de càrrecs públics valencians en suport de la Declaració Republicana de Sagunt aprovada el 7 d'abril.
Esta Trobada Republicana, i el seu caràcter d’abstersió del lloc, ha rebut el suport per unanimitat de la Junta de Govern de l'Ajuntament de Sagunt, i cal destacar que els tres regidors d'ADN Podem al consistori de Sagunt estigueren presents a la reunió de la Coordinadora.
La Trobada començarà a les 11:00 en una concentració a l'exterior de la porta de l’Estació de Trens de Sagunt, des d’on s’iniciarà una marxa de 2,5 quilòmetres fins a Les Alquerietes, lloc ubicat al creuament de les carreteres N-234, N-340, A-23 i V-23 i on en l’actualitat, on es va produir el pronunciament militar, hi ha un monument de peces de ciment.
La marxa circularà per la carretera N-340 de Sagunt a València. A les 12:00 es llegirà la Declaració Republicana en Les Alquerietes i es faran diverses intervencions de càrrecs públics i representants republicans. A les 13:00 es tornarà pel mateix recorregut que a l’anada, des de Les Alquerietes a Sagunt, i en arribar al centre urbà la marxa continuarà pel carrer València, plaça Blasco Ibáñez, continuant pel carrer Camí Reial fins arribar a plaça del Cronista Chabret, on finalitzarà l’acte amb un dinar popular en el Centre Musical la Lira Saguntina.
La CPVR, convoca l’acte republicà sense distinció d’ideologies entre demòcrates i no partidari, i entén que els càrrecs públics que aniran a la trobada republicana contraposaran la seua legitimitat democràtica emanada de la votació a les urnes a la de l’actual Cap d’Estat, monarca hereu del rei Juan Carlos designat Cap d'Estat per la darrera dictadura feixista d'Europa.
Per a més informació: 650 537 213 - 620 22 87 83

08/04/18

La CPVR aprova la Declaració Republicana

La Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR), reunida el dissabte 7 d’abril al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, ha aprovat la Declaració Republicana de Sagunt:
A Sagunt, a 13 de maig del 2018, en el mateix lloc en què un pronunciament militar va restaurar la monarquia borbònica, nosaltres, càrrecs públics elegits democràticament pel poble valencià i ciutadania valenciana, proclamem unànimement que:
Reivindiquem i donem suport a un model d’Estat que supere la Monarquia amb processos constituents i que permeta desenvolupar els drets essencials dels valencians i les valencianes que el Règim de 1978, després de 40 anys, ha demostrat nul·la voluntat per a permetre, com son unes condicions laborals i socials dignes, la llibertat d’expressió i llibertats polítiques plenes, el finançament just i el dret a decidir.
Per la República!
Esta declaració serà llegida en Sagunt el proper 13 de maig, en el mateix lloc que, en 1874, es va fer el pronunciament militar de Martínez Campos, o de Sagunto, contra la primera República i es va restaurar la monarquia borbònica.
Com a individu, com a entitat o com a càrrec públic,

Adherixte a la Declaració Republicana! en:
www.coordinadorarepublicana.org


03/03/18

La Coordinadora del País Valencià per la República es reconstituix

Hui, 3 de Març, la Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR) ha celebrat una nova reunió en la que s'ha aprovat el Manifest en el que se reclama una ruptura democràtica cap a la República i en el que s'enceta esta nova etapa de mobilisacions, en l'incorporació de noves organisacions.
Pots vore el Manifest ací

21/01/18

La Coordinadora del País Valencià per la República es posa en marxa

El passat dissabte, 20 de Giner, a la SC Micalet, trenta republicans vinguts de dalt a baix del País Valencià, es van fer ressò de la crida per a tornar a posar en marxa la Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR).
Encara faltava mitja hora per a començar la reunió, convocada a les 11:00, que republicans del Baix Vinalopó, La Plana, la Safor, la Ribera i l’Alt Palància, començaven a omplir la Biblioteca de la històrica societat coral valenciana.
Els promotors de la convocatòria van elegir com a moderador a César Lledó, l’antic coordinador de la primera CPVR, entre els anys 2005 i 2010, que en la seua primera intervenció va desgranar les resolucions aprovades en la Iª Convenció per la República al País Valencià, en l’any 2007, i que la majoria aclaparant dels presents van considerar totalment vigents en l’actualitat:
- rebuig a la Constitució del 78 pel principi democràtic que la prefectura de l'Estat s'ha de triar en les urnes.
- denúncia de la Ruptura Democràtica pendent que implica com a element més visible la corrupció sistèmica del règim.
- suport a la República que, a més de millorar substancialment les condicions de vida i treball, permeta una major participació política, llibertats plenes i que els pobles puguen decidir sobiranament la seua relació amb l'Estat.
Així mateix, el moderador va anar recordant les funcions bàsiques de la CPVR:
- coordinar, donar difusió i potenciar les activitats republicanes que realitzen els seus membres.
- generar mobilitzacions en suport a la República.
- treballar per a aconseguir acords i consensos entre els seus membres al voltant d’una estratègia, d’un procés constituent, per a aconseguir proclamar la República.
- situar la República com a element central i prioritari de les forces polítiques que es reclamen republicanes.
Després de les intervencions dels presents es va acordar posar en marxa la CPVR per a dur endavant els objectius polítics expressats, remarcant que, d'acord amb el grau de deteriore del Règim del 78 ― concatenat en el del 39 ―, en l'actual etapa no es tracta ni de commemorar la República, ni de reivindicar-la nostàlgicament, del que es tracta, ― la majoria dels presents no van deixar d’afirmar-ho ― és d'iniciar un procés polític per a constituir-la.
A continuació s’acordà convocar la primera reunió ― ya oficial ― de la CPVR per al dissabte 10 de Febrer a les 11h. en la SC Micalet per tractar i concretar els temes que van sorgir:
- PER UNA MOBILITZACIÓ DE PAÍS VALENCIÀ REPUBLICANA. S'acorda incloure en l'ordre del dia la convocatòria d'una manifestació PER LA REPÚBLICA, a València, entorn del mes d'Abril pròxim. Es valorà positivament l'oportunitat de fer coincidir la manifestació en alguna de les convocatòries anuals que en eixes dates se celebren i/o proposar als seus organitzadors el lema PER LA REPÚBLICA.
- Tractar en la primera reunió de la CPVR l'oportunitat d'adherir-se a un referèndum monarquia vs república al juny que diverses organitzacions estan promovent.
- Tindre present el centenari de la Declaració Valencianista de 1918, i adaptar-la als temps actuals.
- Tractar en la primera reunió de la CPVR l'elaboració d'un manifest per la República que puga ser signat per intelectuals, activistes socials, polítics, etc.

14/11/17

Manifestacio 18-N

La Plataforma Sobirania Valenciana convoca als valencians el 18 de novembre perque:
NO ÉS PROU QUE NOS FINANCEN MILLOR
HEM DE TINDRE LES CLAUS DE LA CAIXA
HEM DE SER SOBIRANS, PERQUE SOM UN POBLE
Unixte a nosatres a les 17:45 en la porta de fnac

12/11/17

11-N: Nou capítol d'una complicitat

Una vegada més, en l’excusa del perill català en Valéncia, la dreta més reaccionària, encapçalada per l’incombustible Sentandreu, ha montat una marxa pels carrers del Cap i Casal per afirmar, no que no som catalans, com dia el lema, sino que som espanyols de manera absoluta, és a dir, negant l’existència en l’estat de qualsevol atra nacionalitat que no siga l’espanyola; tampoc la valenciana,.
Els càntics (yo soy español, español, español) i les constants referències i insults a Puigdemon, deixaven ben be a les clares el veritable motiu de la manifestació. I este no era el d’oposar-se a la remota possibilitat de que Valéncia quede inscrita políticament en els pp.cc., sino el de defendre la unitat pàtria front al procés» català. Perque Puigdemon mai ha incluit en el seu full de ruta als territoris que alguns denominen de parla catalana, i s’ha circumscrit únicament a la comunitat autònoma catalana. I més encara, si hi ha alguna cosa que eliminaria quasi per complet la possibilitat d’una entitat política que agrupara a eixos territoris, eixa és la independència de l’actual catalunya.
I una vegada més, se demostra cóm el catalanisme en Valéncia, i no només el polític, que ya no el defensa pràcticament ningú en la nostra terra excepte les cup, sino també el cultural que en tanta devoció professen els partits espanyols, des del pp fins a podemos, passant pel psoe o compromís, està servint de coartada per a que estos grups arriben a persones que, de bona fe, veuen en ells l’última barricada per a defendre’s d’una identitat que rebujen.
I en política, les coincidències no solen ser casuals, i l’història tendix a repetirse.
De nou, des del centralisme espanyol se torna a vore a Valéncia com un perill potencial de la sacrosanta unitat nacional, l’eix que desequilibra la balança de l’espanya borbònica unitarista, i com ya passà en la transició quan provocaren la malament tancada batalla de Valéncia per acabar pactant psoe i ucd la via del 143, trau a passejar el seu joc més brut.
Tots dos, la dreta i l’esquerra espanyoles (compromis també és, o actua com espanyol unitarista), saben que l’oficialització del catalanisme ha sigut el major responsable de la pèrdua constant d’autoestima dels valencians des de fa dècades, i la major barrera que ha existit estos anys per a impedir que sorgisca una forca política nacionalment valenciana, i el tornen a agitar; uns en el carrer, i els atres en el boe i el dogv.
Una complicitat que als valencians nos ha portat a la ruïna econòmica i cultural. Ruïna econòmica executada via un finançament injust, inadequat i colonial. Només els territoris colonials patixen una opressió econòmica com la que patim els valencians: recauden la riquesa que se genera, se la repartixen en els seus pressupostos generals i ens tornen manco de lo necessari per a viure dignament (barracons escolars per eixemple) i això, en l’actitud sumisa dels nostres governants, nos portarà a la definitiva desaparició com a poble, quartejat en províncies i diluït en la españa unida grande y libre. UNIDA per la monarquia borbònica i el seu exèrcit, GRANDE pel mundial de futbol i LIBRE sense molestar i dins d’una constitució poc, o gens, democràtica.

25/10/17

Marxa al Puig

Un any més Esquerra Nacionalista Valenciana, República Valenciana-pve, i Estat Valencià convoquen als sobiranistes valencians a recorrer el 29 d'octubre, el camí des de Valéncia a l'ermitori del Puig per a rendir homenage al rei que va incorporar el Regne de Valéncia a la civilització occidental, en el lloc on va velar armes abans d'entrar al Cap i Casal.

Vine en nosatres portant en orgull la Senyera!


17/10/17

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez detinguts

Esquerra Nacionalista Valenciana vol manifestar la seua més enèrgica repulsa per l'empresonament dels dirigent de l'ANC i de l'Omnium Cultural.
En este fet, l'estat espanyol, una vegada més, demostra tindre molt poc respecte pels dret humans dels seus ciutadans. Els delictes que se les imputen, de treballar per la independència, i tractantse de dirigents d'entitats cíviques, ho convertix en un atac directe a la llibertat ideològica, de pensament i d'opinió, i exigim a l'Audiència Nacional la seua inmediata posada en llibertat.


05/10/17

I el rei d'espanya parlà

La intervenció de Felipe VI en tv el passat dia 3, va ser una oportunitat, perduda, de que des del cap de l'estat s'obriguera una porta a una resolució pacífica del conflicte en catalunya. Pero en lloc d'això, el discurs va tirar llenya al foc, acusant al govern català d'una desleatad inadmisible, justificant les accions represives de les forces de seguretat i, inclús, demanant noves mesures en la mateixa llínia.
Resulta indignant que aquell que ocupa un puesto de responsabilitat per al que no ha passat cap tipus d'elecció ni de refrendo democràtic, acuse de desleialtat al que actua per mandat del poble que li ha elegit.
És cert que des d'ENV no confiavem massa en eixe mensage, i manco al vore al monarca intervenint davant del retrat del seu avantpassat carlos III, representant del despotisme ilustrat (tot per al poble pero sense el poble); pero la realitat ho va superar i, hui, pensem que la solució està un poc més lluny.
Intervencions com esta, fetes des dels poders públics, posen més encara de manifest la necessitat d'un canvi d'estructura de l'actual estat espanyol que el transforme en una confederació de repúbliques sobiranes.


30/09/17

Comunicat d'ENV a propòsit del de Lo Rat Penat

A propòsit del comunicat emés per Lo Rat Penat en el dia d’ahir, i davant l’escalada de tensió entre el govern espanyol i el català a conter del referèndum del primer d’octubre, Esquerra Nacionalista Valenciana vol fer públic el següent comunicat:
* Lamentem profundament que una institució senyera en la defensa de la cultura i llengua valencianes, se haja situat tan descaradament del costat d'aquells que, per la seua actuació, demostren negar les identitats dels pobles que conformen l'estat espanyol, també el valencià. I demanem als seus socis una actuació en conseqüència.
* Condenem enèrgicament la utilització dels organs judicials per part de l’executiu per impedir el referèndum, i més encara, el retall de drets fonamentals dels ciutadans, com el de reunió, expressió o comunicació, que s’està duent a terme.
* Que convençuts de que l’estat espanyol actual està conformat per pobles en identitat pròpia, considerem perfectament legítim que el poble de catalunya puga expressar democràticament la seua voluntat de continuar, o no, formant part de l’estat espanyol.
* Que, acabe com acabe este procés, i donada la interpretació que els partits estatalistes i el tribunal constitucional fan de la constitució, allunyada del concepte de estat format per nacionalitats i regions, i que es reduix a que hi ha una sola nació i identitat, se fa necessari una profunda revisió de l’estructura de l’estat, que el porte a ser una confederació, on les parts vullguen, voluntàriament formar part d’ell i, en son cas, abandonar-ho.


16/07/17

ENV mostra el seu pesar per la mort de Damià Mollà

Fa uns dies, als 71 anys d'edat, nos va deixar el sociòleg valencià Damià Mollà Baneyto.
El seu nom va botar a la palestra en motiu de l'assaig, compartit en Eduart Mira, De Impura Natione que va rebre el premi Joan Fuster en els Octubre de 1986, i on se qüestionaven les tesis del mateix Fuster, just en el temple d'esta teoria. La publicació i el premi rebut per eixa obra, va generar un fort debat entre la intelectualitat valenciana de l'época al voltant de la naturalea nacional dels valencians, que va cristalisar en les tertúlies de l'hotel Inglés, on una série de persones relevants de la cultura i la política valencianes se reunien una vegada a la semana per intercanviar punts de vista i experiències, invitant en ocasions a personalitats com el president de Fira Valéncia o el mateix president de la Generalitat, Joan Lerma.
Fruit d'estes tertúlies, promogudes junt a atres pel mateix Mollà, i on participaren molt activament dirigents d'ENV, s'impulsà la denominada tercera via, que intentava definir un camí intermig entre els valencianismes panespanyoliste i pancatalaniste, que mirara molt més cap als propis valencians. Esta tercera via, que donà lloc a multitud d'articuls de premsa, llibres i, inclús, algun partit polític, estigué prop de generar un gran proyecte polític que, a la fi, interessos dels dos partits que aleshores representaven els extrems, UV i UPV, li feren enfonsar.
En Damià Mollà se'n va uns dels referents en el activisme social per acabar en el conflicte identitari que, des de fa tant de temps, dividix al poble valencià. DEP.


30/04/17

Terra Aragonesa se suma al pacte federal

En la segona reunió de la COORDINADORA ESTATAL DE PARTITS REPUBLICANS, que ha tingut lloc este 29 d’abril, en el centre Cívic Delícies de Saragossa, s’ha debatut el document presentat per la Coordinadora Valenciana que porta per nom: PROPOSTA DE PACTE FEDERAL REPUBLICÀ
Un pacte per a instaurar la República en tots els parlaments de l’actual Regne d’Espanya.
Un document obert al que, en la reunió, s’ha sumat Tierra Aragonesa, representada per Chabier Vecilla.
En esta incorporació al Pacte Federal Republicà, són ya cinc els partits republicans de la COORDINADORA que ho han assumit.
Igualment, la COORDINADORA DE PARTITS REPUBLICANS ha rebut una comunicació del COL·LECTIU AL SERVEI DE LA REPÚBLICA (ASR) on s’expressa simpatia per l’esforç per aconseguir unitat d’acció per a construir la República que representa la coordinadora i pel rescat del concepte clàssic de PACTE FEDERAL REPUBLICÀ, sense el qual no es pot pretendre parlar amb serietat d’una reestructuració federal de l’estat, segons han expressat. La pròxima Coordinadora, prevista per a mitjans de juny, es celebrarà probablement en Guadalajara o Astúries.
Més informació ací


23/04/17

Els partits republicans valencians acorden la refundació de l'estat

Els partits Unión Republicana (UR), Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV), Acció Republicana Democràtica Espanyola (ARDE) i República Valenciana / Partit Valencianiste Europeu (RVPV), partits que fins al moment constituixen la COORDINADORA VALENCIANA DE PARTITS REPUBLICANS, es van reunir el passat dissabte 22 d’abril en el Centro Instructivo de Unión Republicana de Segorbe.
En la reunió s’ha procedit a analitzar succintament la situació social, econòmica i política de la Comunitat Valenciana, amb el cost que suposa per als valencians, des d’Oriola a Vinaròs, estar sotmesos al Reino de España.
Els quatre partits republicans han constatat que la crisi econòmica, la corrupció sistèmica del règim, la falta de divisió entre els poders de l’estat, el sistema sancionador que recapta fins a per respirar, la asimètrica distribució dels recursos i la demagògia insofrible de tota la classe política dinàstica en els últims anys, està generant, per primera vegada i de manera constatable, la ruptura del règim instaurat en 1936. Constatable perquè es palpa la necessitat entre la població d’una refundació de l’Estat i per dirigir la ciutadania la vista cap a la República com a possible solució a l’actual caos, cosa que fins ara mai s’havia produït. Constatable d’una forma ya no palpable sinó frontal, per la ruptura del consens dels sectors catalans conservadors que van donar suport a l’última llei fonamental del règim: la Constitució de 1978. Aixina mateix constaten que la unitat d’estos sectors moderats catalans en Esquerra Republicana de Catalunya, formació sense compromisos per no haver participat en el pacte i consens de 1978, ha possibilitat una majoria republicana en el parlament català en el mandat d’iniciar un procés constituent per la República catalana.
Davant este anàlisi de la situació valenciana i estatal, la COORDINADORA VALENCIANA DE PARTITS REPUBLICANS, en vocació de constituir en el futur pròxim electoral una COALICIÓ per a guanyar el Parlament valencià per a la causa republicana, va discutir i va aprovar un document que porta per títol: Proposta de pacte federal republicà
Un pacte per a instaurar la República en tots els parlaments de l’actual Reino de España que serà remès a la resta de partits republicans no valencians per a ser debatut dissabte que ve, 29 d’abril del 2017, en la 2ª COORDINADORA ESTATAL DE PARTITS REPUBLICANS que està convocada a Saragossa.


06/03/17

Constituïda la Coordinadora Valenciana de Partits Republicans

El passat 5 de març, els partits Unió Republicana, Esquerra Nacionalista Valenciana, Acción Republicana Democrática Española i República Valenciana / pve, constituiren en Manises la Coordinadora Valenciana de Partits Republicans.
La resolució, signada pels representants dels quatre partits diu lo següent:
Els partits representats per Manuel Sender (UR), Albert Marín (ENV), Rafael Boïgues (ARDE), i Ximo Cunya (RV/pve)
Acorden: Així mateix també s'acordà fixar una nova reunió de la Coordinadora Valenciana, per al pròxim 22 d'abril a Sogorb.
A la fi, Josep Velasco, moderador de la reunió estatal, va comunicar que la Coordinadora Estatal te convocada la propera reunió per al pròxim 29 d'abril en Saragossa, organitzada per Tierra Aragonesa i Bloque Aragonés.


28/02/17

Convocada pro-Coordinadora Valenciana Partits Republicans

Els partits Unió Republicana, Esquerra Nacionalista Valenciana i República Valenciana / pve, convoquen als partits valencians a una reunió per a constituir la COORDINADORA VALENCIANA DE PARTITS REPUBLICANS, a partir de la següent convocatòria, el diumenge 5 de març de 2017 a les 11h en C/ Mestre Serrano 33, Manises.


23/02/17

Presentada querella contra Forcadell

La fiscalia ha presentat una querella contra la presidenta del parlament de catalunya, Carme Forcadell i tres membres de la taula per desobediència i prevaricació per "permetre que la cambra aprovara una resolució per a celebrar un referéndum d'independència".
Arribat a este punt sorprén tres coses en esta querella:
- que s'afirme que la taula va permetre que "s'aprovara" la resolució. Com a molt, la taula va deixar que se votara, puix no podia controlar el resultat final
- que no s'extenga a TOTS els diputats que votaren afirmativament, puix ells varen ser els últims responsables de que la resolució s'aprovara. O es que seria massa escandalos?
- i que figure el càrreg de "desobediència". Des de quan el president d'un parlament deu "obediència" a un tribunal? Els tribunals dictaminen sobre si un acte, o una norma, és ilegal, pero no tenen la potestat d'ordenar lo que ningú ha de fer.
És esta una mostra més de l'ínfima qualitat de la "democràcia" espanyola, on un tribunal pot marcar, sota pena de càrcel, sobre quines coses se pot debatre en un parlament elegit pel poble. En tot cas la seua funció és decidir sobre la constitucionalitat d'allò que s'aprova, no exercir una censura prèvia, una coacció a la llibertat de pensament i d'opinió, sobre els representants de la sobirania popular. El debatre sobre una idea, per molt ilegal que en un moment determinat esta siga, no pot ser mai delicte.


05/02/17

Constituïda la COORDINADORA DE PARTITS REPUBLICANS

Ahir, dissabte 4 de febrer, en l'assistència de representants dels partis Unión Republicana, Esquerra Nacionalista Valenciana, República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu, Izquierda Castellana e Izquierda Republicana, i de nombrosos colectius culturals republicans madrilenys, castellans, catalans i valencians es va constituir la COORDINADORA DE PARTIDOS REPUBLICANOS.
En la reunió, moderada per Josep Velasco d'ENV, es va adoptar la següent
RESOLUCIÓN CONSTITUTIVA:
Los partidos republicanos ACUERDAN:
- Constituir en este acto la COORDINADORA DE PARTIDOS REPUBLICANOS, susceptibles cada uno de ellos de ser leales a distintos sujetos de soberanía, que inicie la construcción de la PRO-COALICIÓN REPUBLICANA que en su programa electoral lleve como primer punto la proclamación de la REPÚBLICA en existir una mayoría republicana en los parlamentos (estatal o autonómicos) en los que se presente.
- Extender la COORDINADORA DE PARTIDOS REPUBLICANOS a los territorios autonómicos con partidos republicanos con voluntad de proclamar la República en sus parlamentos.
El partit soberaniste Bloque Aragonés, que no va poder assistir, s'ha adherit hui diumenge a la COORDINADORA DE PARTIDOS REPUBLICANOS i en el seu comunicat inviten a celebrar la pròxima reunió de la Coordinadora en Zaragoza.
Més informació ací


24/01/17

COORDINADORA ESTATAL REPUBLICANA

Dissabte 4 de febrer es reuniran en Madrid els promotors de la COORDINADORA ESTATAL REPUBLICANA on estarà, com no podia ser d'atra forma Esquerra Nacionalista Valenciana.
En paraules dels promotors Se trata que los republicanos del espurio Reino de España, al margen del sujeto de soberanía que defiendan, se coordinen / agrupen, tanto a nivel estatal como autonómico, para ganar democráticamente con amplias mayorías los parlamentos respectivos: el estatal y, también, los autonómicos, para la causa republicana; sin un orden temporal establecido ni previo contenido; para poder proclamar cada una de las Repúblicas, libres y soberanas (si lo desean). Y que definan (con una Constitución o no), en el momento de la proclamación, el sujeto de soberanía al que esa República quiera ser leal.
Més informació ací


23/11/16

ENV manifesta el seu condol per Rita Barberá

Esquerra Nacionalista Valenciana vol manifestar el seu condol als familiars i amistats de Rita Barberá per la seua defunció
Des de postures ideològiques totalment oposades, com a persones, lamentem el tràgic final de la mort d'un ser humà lluny de la seua terra i dels seus; i com a demòcrates la desaparició de la que durant tants anys va ser la màxima autoritat del Cap i Casal, per decisió lliure i democràtica dels seus habitants.
D.E.P.


30/10/16

Marxa al Puig

Darrer diumenge d'octubre i, una vegada més, s'ha escenificat la múltiple personalitat del poble valencià, i en l'escenari encara faltaven aquells que son majoria: els espanyols purs i durs.
Esquerra Nacionalista Valenciana, un any més, junt als sobiranistes valencians, l'única personalitat raonable en els temps de abandó i menyspreu que patix la nostra terra.


24/10/16

Marxa al Puig

Un any més Esquerra Nacionalista Valenciana i República Valenciana-pve, convoquen als sobiranistes valencians a recorrer el 30 d'octubre, el camí des de Valéncia a l'ermitori del Puig per a rendir homenage al rei que va incorporar el Regne de Valéncia a la civilització occidental, en el lloc on va velar armes abans d'entrar al Cap i Casal.

Vine en nosatres portant en orgull la Senyera!


09/09/16

Interior veta el registre al PDC

El veto del ministeri de l’interior a la inscripció en el registre del partit demòcrata català torna a demostrar la por que les instàncies polítiques espanyoles tenen a la democràcia real, eixa que permet a la ciutadania decidir el rum del seu pais més enllà de l’aspecte formal de votar cada quatre anys. Perque prohibir l’existència d’una referència a la via unilateral en els estatuts d’un partit polític, feta a més en el preàmbul, significa que l’actual estat MAI va a permetre que una part puga decidir res respecte al seu futur, deixant a l’independentisme sense expectatives d’aconseguir els seus objectius per vies polítiques democràtiques. El centralisme espanyoliste, el de la M30 cap en dins, deixa clar que per ad ells només són demòcrates aquells que acaten la llei, que ells mateixos han promulgat, sense qüestionar-la, quan l’esperit de la democràcia és precisament anar adaptant la llei a les realitats socials i, per tant, aspirar a canviar-la.
Davant estos fets en ENV continuem considerant urgent un canvi de sistema polític, social i econòmic. Un sistema que es preocupe més de les persones i manco de mantindre l’estructura de l’estat. Un sistema que torne a la ciutadania el control del rumb de la societat i de les seues vides, i als pobles que conformen l’estat, el valencià entre ells, la decisió sobre el seu futur.

19/06/16

ENV en el dia de l'Orgull LGTB

Destacats militants d'Esquerra Nacionalista Valenciana desfilaren ahir junt a la resta de partits que conformaren la coalició Ara, País Valencià, pels carrers de Valéncia en el dia de l'Orgull LGTB.

17/06/16

El "valencià" de Correus

Correus ha distribuit un follet informatiu sobre els preus d'alguns dels seus servicis en castellà i en valencià. Fins ací correcte; el problema és el títol que ha posat a la banda valenciana, que no sabem en quin idioma està, però, no és valencià.
I açò no és nomes responsabilitat de Correus. Suposem que el follet abans d'arribar al públic haurà passat pel dissenyador, el que ho revida, el que ho imprimix, el distribuidor, ... Com és possible que cap d'estos escalons ho haja vist? La resposta és ben senzilla, ningú revisa la versió no castellana. És este el respecte dels organismes de l'estat al valencià?. És aixina com es complix la sacrosanta constitució en el nostre territori?.

07/05/16

S'ha consumat l'ignominia

Per fi s'ha complit els pronòstics i el TC espanyol ha tombat la llei de matrimonis valenciana, i el règim econòmic matrimonial per defecte torna a ser el de ganancials, com el dels castellans.
La raó, no tindre un dret històric foral previ a l'entrada en vigor de la Constitució Espanyola. I la pregunta és, quant de temps significa previ?, perque en efecte, els valencians no tenim un dret propi des de 1707, en que un avantpassat de l'actual rei d'espanya, i del seu mateix nom, ens declarara castellans por justo derecho de conquista.
Acàs l'actual castella, anomenada espanya, continua pensant que té el dret d'imposarnos les seues lleis i costums per haver perdut una guerra fa més de 300 anys?. Es això lo que podem esperar d'eixa constitució que alguns s'encaboten en sacralisar?.
Més encara, perque el TC no nos deixa llegislar en matèria civil quan s'ho permet a atres sis comunitats autònomes; aragó, catalunya, balears, euskadi, navarra i galícia?
Fins a quan continuarem ofrenant glòries a este estat corrupte i que no fa sino humillarnos sistemàticament?

11/04/16

XVIII Congrés ENV

Manises, 10 d'abril, baix el lema "Per un Futur en Llibertat" els compromisaris d'Esquerra Nacionalista Valenciana celebraren el Congrés que fa 18 de la seua història.
En la ponència estratègica aprovada, "Per un futur valencià" s'afirma que davant el tracte colonial que la Nació Valenciana rep per part de l'Estat Espanyol, ENV no pot fer més que acceptar la proposta dels socis de l'última coalició electoral, d'avançar cap a la creació d'una estructura política que treballe per resoldre els problemes que patim els valencians des de l'espai soberaniste i d'esquerra, avançant cap a la constitució de la República Valenciana.
Així mateix, el Congrés va reelegir a Josep Velasco com a President i a Albert Marín com a Secretari General.

09/02/16

XVIII Congrés ENV

El pròxim 10 d'abril Esquerra Nacionalista Valenciana celebrará el seu XVIII Congrés baix el lema "Per un Futur en Llibertat"
En els temps complexos políticament i socialment que vivim, i on els valencians estem sent sistemàticament perjudicats per les polítiques dels succesius governs de l'estat, en la inacció compliç dels governs de la Generalitat, este Congrés pot marcar un abans i un després en el futur del nacionalisme i el sobiranisme valencià.

09/01/16

Enhorabona a catalunya

Esquerra Nacionalista Valenciana felicita al poble català per l'acord entre Junts pel Si i la CUP per a l'investidura del president de la generalitat catalana, que evita unes noves eleccions nacionals a catalunya, d'incert resultat, que podia fustrar el procés d'independència encetat.
Els partits espanyolistes, que ya se frotaven les mans per unes noves eleccions que desmoralisaren al moviment sobiraniste, no han tardat en mostrar la seua posició contraria a l'acord i a la figura del nou president, clarament independentiste. El pp, a més, ha aprofitat per pressionar al psoe per la gran coalició en madrid, mentres que el psc i ciutadans lo acusen de partidiste.

04/12/15

Parrilla de spots de ARA, PAÍS VALENCIÀ


24/11/15

Entrevista a Agustí Cerdà

Entrevista al President d'Esquerra Republicana del País Valencià en Ràdio Godella, parlant de la presència d'Esquerra Nacionalista Valenciana en la coalició ARA, PAÍS VALENCIÀ; del seu significat i de la seua raó de ser en base a uns objectius comuns.
Pots sentirla ací

12/11/15

ENV davant l'acord del TC

Davant la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la resolució independentista del parlament català, Esquerra Nacionalista Valenciana vol deixar patent que:

06/11/15

ARA, País Valencià

Esquerra Nacionalista Valenciana, Esquerra Republicana del País Valencià, i els Verds del País Valencià han formalitzat, davant la Junta Electoral Central, la coalició Ara, País Valencià, per a les properes Eleccions Generals.
Josep Velasco ha explicat que anar diluïts en una força estatal no ha sigut mai la nostra opció i demanem al conjunt dels valencianistes que voten en consciència. En l'actual situació de pèrdua de drets socials, espoliació fiscal i incompliments històrics amb Valéncia hem començat a construir allò que és una ilusió que porta molt de temps en el imaginari colectiu dels valencians. Per això tenim l'objectiu de sumar totes aquelles forces, colectius i ciutadans que s’estimen la terra, i volen un projecte de futur en una opció sobiranista per als valencians: Ara, País Valencià

30/10/15

Un acord històric

Fa uns dies es va fer públic que les nostres organitzacions ENV i ERPV haviem arribat a un acord d'acció política conjunta. Este acord, tot i produir-se en un moment preelectoral, no és un acord tàctic ni producte d'una situació coyuntural com són unes eleccions, no és un acord que busque un benefici polític en el curt termini; és un acord estratègic que té la voluntat de ser l'inici de la creració d'una àmplia plataforma política basada en el Dret a Decidir del Poble Valencià i amb la voluntat de l'exercici d'este dret.
Estem davant d'un moment en el qual, bé per la mateixa evolució de l'Estat Espanyol, bé per l'aparició de processos constituents, es fa palés la crisi de l'Estat de les Autonomies sorgit de la Constitució de l'any 78. La fallida d'este model - que no ha satisfet les aspiracions dels pobles que conformen l'actual Estat - ens obliga a reformular la nostra relació, la del poble valencià, amb Espanya.
És per això, pel fracàs del autonomisme, que creiem que el millor camí per als valencians és la creació d'una República al servici de la ciutadania i amb un marcat caràcter social, en la qual les persones recuperem la importància que com a tals mereixem. Dotar-se dels instruments que té un Estat per fer front als problemes estructurals que patix el País Valencià, és la via més eficaç i raonable per defensar els nostres drets i garantir el nostre benestar. Res que no siga la recuperació de la nostra sobirania política garantirà un tracte entre iguals.
Els segles que hem patit els valencians i les valencianes d'espoliació i explotació, de maltractament i discriminació, no es resoldran sino des d'una aposta política decidida per la recuperació del poder polític valencià.
Esta entesa ha sigut possible arran de la Conferència de País d'Esquerra Republicana del País Valencià de l'any 2013 a Algemesí, en la qual es va marcar clarament el País Valencià com el seu espai d'actuació política, així com la voluntat de conformar un ampli espai polític que avance cap a la República del País Valencià i la defensa del dret a decidir dels valencians. I és este gir estratègic el que ens permet la confluència d'ENV i ERPV en base a estos postulats compartits.
Este acord de col.laboració política ens compromet a les parts a participar conjuntament en les eleccions i referèndums que es puguen celebrar al País Valencià. Hem sigut capaços de superar vells antagonismes basats en debats identitaris per posar-nos d'acord en cercar horitzons polítics compartits. Hem abandonat un estèril debat sobre el qué som per abordar un esperançador futur basat en el qué fem. A més volem que este camí siga compartit amb les organitzacions polítiques i socials, i persones que compartisquen l'objectiu comú d'assolir un estat propi.
Més encara, en este moment històric, en el qual el procés sobiraniste de Catalunya inicia una nova transició, el poble valencià ha de situar-se amb veu pròpia davant este escenari, i no perdre, una vegada més, el tren de la història.
Fem una crida al conjunt del valencianisme polític a sumar esforços per ser subjecte, i no objecte, dels temps que vindran, per abandonar camins que, com l'autonomisme, només ens portaran a la lenta dissolució com a poble.
És per això que estem oberts a acords per tal d'anar avançant en aspectes que ens acosten a la construcció de l'Estat Valencià, com són el canvi en el model de finançament, en l'estructura política de l'Estat Espanyol, en el marc econòmic, social i laboral, en la presa de decisions en l'àmbit europeu ... en definitiva, canvis estructurals que augmenten la capacitat real dels valencians per a decidir el nostre futur. Un futur en llibertat i sense dependències; basat en la voluntat, lliure i sobirana, del poble valencià.

17/10/15

ENV i ERPV signen un acord

Esquerra Nacionalista Valenciana i Esquerra Republicana del País Valencià han signat un protocol de relacions que permeta aconseguir una unitat d’acció en els seus esforços mutus per assolir un Estat per als valencians, la República Valenciana. En el protocol també s'especifica la presentació conjunta a les pròximes eleccions que se celebren en Valéncia.
Per a Josep Velasco, President d’ENV, este protocol d’acció política és l’inici d’un camí conjunt cap a la República Valenciana. Creiem que este objectiu, assolir un Estat per als valencians, pot ser punt de trobada per a més persones i organitzacions i per això hem decidit iniciar-ho conjuntament i tirar endavant.
Per a Agustí Cerdà, President d’ERPV, en la nostra darrera conferència de País celebrada a Algemesí al 2013 vam posar les bases per a iniciar un camí cap a la República del País Valencià. A més des d’Esquerra ja hem refermat la nostra voluntat de concórrer a les properes eleccions generals en una plataforma que arreplegue forces polítiques valencianistes, i d’esquerres articulat sobre la base del dret a decidir del poble valencià i és amb aquest protocol d’acció política on posem les bases d’aquesta unitat d’acció amb la voluntat de seguir ampliant-la.

10/10/15

ENV en el IX aplec d'ERPV

En el nostre Dia Nacional, representants d'Esquerra Nacionalista Valenciana es trasladaren a Sagunt, invitats a participar en el IX aplec d'Esquerra Republicana del PV, al que també va asistir Els Verds del PV.
En un ambient festiu i reivindicatiu, els representants de les tres formacions presents feren parlaments molt crítics respecte la situació del nostre poble dins l'estat espanyol i en un to clarament sobiraniste valencià.
El Secretari General d'ENV, Albert Marín, va obrir les intervencions recordant l'història independentista del partit i dispost a formar una plataforma de futur en aquelles forces que proposen també la constitució de la República Valenciana.
Joan Peris, dels Verds del PV, afirmà que els pobles de l'estat hauriem d'aprofitar el clavill obert pels catalans i es mostrà favorable a formar una plataforma valencianista perque les classes treballadores, històricament perdedores, guanyen esta vegada de forma cívica i democràtica.
Per últim Agustí Cerdà, d'ERPV, destacà també que els valencians hem de caminar junts i decidir si volem ser espanyols de segona o valencians de primera, que volem ser lliures i decidir el nostre futur.
En els següent links pots descarregarte:
l' intervenció completa d'Albert Marín i la Nota de Premsa de l'organisació.

29/09/15

I els catalans votaren SI

Malgrat la pressió mediàtica de les capçaleres estatals durant la campanya i el groguerisme dels analistes polítics de la nit electoral, els resultats del 27S no tenen atra lectura que la de que els catalans preferixen caminar a soles que dins d'espanya.
Pot discutirse que si 48-51 és o no prou; pero lo ben cert és que eixe 48% del cens ha votat sí a l'independència, mentres que no tot el que ha votat a atres formacions (PSC, Unió, ..) haguera votat no; com ha dit algún polític, si volien contar vots, que hagueren deixat fer un referèndum.
El procés, però, comença ara. ¿Quines mesures legals prendrà el govern català (i segons quina legalitat) per obrir el procés? ¿Que farà el govern espanyol (este o el següent) per contrarestar-ho, més enllà d'enviar-ho tot al constitucional?. ¿suspendrà l'autonomia?, ¿enviarà els tancs?, ¿provocarà una caiguda econòmica (si pot) de catalunya per culpabilisar als independentistes?. Massa incògnites que s'aniran despejant en els pròxims mesos.
I els valencians mentres tant haurem d'estar expentants perque pot ser que juguem algun paper sense voler-ho, com nos han fet en alguna ocasió; i prenint nota per si alguna vegada els sobiranistes valencians tenim la suficient força per generar un moviment social com este; motius no ens falten.

16/09/15

ENV davant la concentració del dia 19

Esquerra Nacionalista Valenciana invita al poble valencià a no acodir a la concentració que diverses associacions d'àmbit cultural han convocat per al pròxim dia 19.
Tot i considerant que les declaracions tretes ara a la llum d'alguns membres del Consell són del tot inapropiades i que no reflectixen el sentir majoritari dels valencians, no considerem puguen ser l'escusa de la concentració, al haver-se realisat abans d'assumir cap representació institucional.
Per atra banda, considerem que les decissions preses pel Consell i per alguns ajuntaments valencians, com no entrar a la catedral el 9 d'octubre, no participar oficialment en processons religioses o no interpretar l'himne espanyol en actes nacionals (valencians) o locals, no poden considerar-se com atentadores contra la personalitat ni els símbols valencians.
Per últim, pensem que darrere de la convocatòria està el panespanyolisme de dretes que, vestit una vegada més en la simbologia valenciana en la que no creu, està arrosegant a gent de bona voluntat que l'únic que volen és reivindicar l'identitat cultural del poble valencià, a un acte que, en mig de la campanya electoral catalana, pot convertirse en un acte d'espanyolisme radical anticatalà.

13/08/15

ENV felicita al poble egipci

El poble egipci en una lliçò d'orgull nacional, inaugurà fa uns dies l'ampliació del vell canal de Suez i la construcció d'un nou tram paralel ad ell. Una obra que preveu duplicar la capacitat del canal, generar un milló de llocs d'ocupació i rellançar l'economia del pais.
I ho ha fet en només un any, sense ajuda financera estrangera, en una emissió de bonos que els egipcis esgotaren en una semana, i a un cost de uns 7500 millons d'euros, que comparats en els 4400 millons que ha costat l'ave madrid-valladolid, no pareixen massa.
I els valencians també hem d'estar d'enhorabona, perque esta ampliació afavorirà la ruta del comerç asiàtic cap a Europa per eixa via, potenciant aixina el port de Valéncia, clau en eixa ruta.
Per això Esquerra Nacionalista Valenciana, ha remés una carta a l'embaixador d'Egipte en espanya, felicitant-li, i felicitant-nos, per tan magna obra.
Enhorabona Egipte!

06/08/15

Els valencians, de nou, discriminats en els PGE

Un any més els Pressupostos Generals de l'Estat nos deixen a la cua del finançament; han millorat un poc, pero continuem donant diners al més rics que nosatres i tenint només per a pagar el 85% de les despeses de Sanitat, Benestar Social i Educació.
De seguida, el govern valencià  actual ha eixit reclamant justícia, com feia l'anterior i, supose, Montoro respondrà, si ho fa, igual que abans: el model de finançament no es toca.
El que necessitem no son governs que demanen, sino que actuen. Que farà este govern davant d'eixa resposta?, crearà l'Agència Tributària propia?, tornarà les competències a madrid i que siga ell qui les pague?, o continuarem escoltant declaracions, i vent retalls de servicis i que, damunt, les tv estatals nos pose com eixemple d'incompliments socials, com ha fet hui mateix cuatro?
Estes són les coses que poden distinguir el talant d'un govern o un atre.
Estarem atents.

30/07/15

Recolçament d'ENV als canvis en les celebracions

Esquerra Nacionalista Valenciana vol fer públic el seu recolçament al canvi d'ornament del passeig de l'Albereda de Valéncia ciutat el dia de la Batalla de Flors.
Ya era hora que els valencians, participants i espectadors, pogueren disfrutar de la festa sentint-nos lo que som, valencians.
Cert és que el tamany del blau por donar la sensació que s'avergonyim d'ell, pero la seua presència millora, en molt, la decoració d'anys anteriors.
Paralelament pareix que des de l'Ajuntament de Valéncia se vol canviar també els actes del 9 d'Octubre.
Per lo que s'ha sentit, en ENV no podem estar més d'acord en que la Senyera no passe per la catedral, com correspon a un acte cívic d'un estat laic; que deixe de tocar-se l'himne espanyol; i que no estiga present l'exèrcit, sino la policia autonòmica.
Confiem en que lo que hui són només rumors, se facen realitat.

09/05/15

Error en la papereta de JUNTS en Castelló

Ahir se va produir un atra demostració de com l'actual sistema electoral és cada vegada manco garantiste i democràtic.
Les paperetes de JUNTS que la Junta Electoral Provincial de Castelló va enviar a imprimir tenen un error mayúscul, al eliminar del nom a Esquerra Nacionalista Valenciana i a República Valenciana.
Davant este fet, s'ha interpost una demanda a la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana, que pots vore ací, exigint la seua subsanació; cosa técnicament molt complicada, o, en el seu cas, l'anulació dels comicis en eixa circumscripció, cosa encara més improbable. Per tant, els votants de Castelló no tindran ocasió de vore ni a ENV ni a RV-pve entre les paperetes de votació, la qual cosa vulnera greument els drets tant dels votants com de les formacions polítiques, i constata que el sistema electoral te tants forats legals que pareix disenyat per a les grans formacions, i que la llibertat d'opció política és absolutament falsa.
S'imaginen que haguera pasat si este error s'haguera produit en les paperetes de pp o psoe?
Pots vore també la notícia en esta image del levante-emv

08/05/15

Calendari d'emissió dels spots de JUNTS

Les dates i dies en que podras vore els spots electorals de JUNTS en els mijos de titularitat pública els tens en el següent link: calendari spots
O t'el pots descarregar en este atre: calendari spots
I pots vore-los també en estos links: spot 1, spot 2, spot 3

08/05/15

ENV felicita al Scottish National Party

Esquerra Nacionalista Valenciana ha enviat un mensage de felicitació al Scottish National Party per els excelents resultats que ha obtés en les eleccions britàniques d'ahir, havent guanyat en tots manco un districtes electorals escocesos, i convertint-se aixina en el partit hegemònic del seu territori i el tercer de tota Gran Bretanya.

01/04/15

ENV en la Coalició JUNTS

Esquerra Nacionalista Valenciana es presentarà a les pròximes eleccions a Corts Valencianes i Municipals en la Coalició JUNTS, de la que també formen part Los Verdes Ecopacifistas, República Valenciana/Partit Valencianista Europeu, i Independents, i que ha presentat hui la seua inscripció en la Junta Electoral de la CV i en la Central.
La Coalició, que no està tancada, i a la que poden afegir-se en els pròxims dies atres formacions, presentarà de candidat a la Presidència de la Generalitat, i número u per la circumscripció de Valéncia, a Carles Muñoz Soria, portaveu de la Plataforma pel Comerç Valencià; la circumscripció d'Alacant estarà encapçalada per l'advocat Alejandro Escribano Sanmartín, i la circumscripció de Castelló l'encapçalarà l'arquitecte Francesc Aguilar Domenjó

07/01/15

Condemna d'ENV a l'atemptat en París

Esquerra Nacionalista Valenciana vol fer pública la seua més rotunda repulsa a l'atemptat de hui contra el semanari satíric Charlie Hebdo, famós per les seues caricatures d'icons religiosos com Mahoma, Jesús o el Papa, i polítics com Hollande.
Atemptar contra un mig de comunicació no només suposa un intent d'aterrar a la població, sino un intent de segar, mijançant el temor, la llibertat d'expressió i la crítica als vicis i defectes del sistema, siga este el que siga, base de una democràcia avançada.
Per este motiu un atemptat d'esta índole va més enllà de les profundament lamentables i injustificables morts que provoca i ataca a tota la població i, en especial, als demòcrates del mon. Pero ENV també vol reconèixer el sacrifici dels periodistes i de la resta de persones que hui han donat la seua vida en defensa de la llibertat i d'uns valors que fan millor la societat on vivim. Descansen en pau.

21/12/14

Homenage a Vicent Marco Miranda

Esquerra Nacionalista Valenciana, junt a diversos partits i organisacions republicanes s'han reunit este matí en el cementeri de la ciutat de Valéncia per rendir homenage a Vicent Marco Miranda en el 68 aniversari de la seua mort.
Redactor del diari El Pueblo i fundador d'Esquerra Valenciana, va convertir-se en el primer alcalde republicà de la capital valenciana, al ser elegit, tras la proclamació de la República, en 1931.

18/12/14

Reunió ENV - UxV - RV/pve

Representants dels partits polítics Esquerra Nacionalista Valenciana, Units x Valencia, i República Valenciana / pve, se han reunit hui en la ciutat de Valéncia per analisar la situació actual dels valencians, constatant la necessitat de treballar junts per buscar solucions reals i efectives per a millorar-la, i acordant un calendari de reunions per continuar aprofundir en els aspectes concrets.
Puncha ací per llegir la nota conjunta.

09/11/14

Hui voten els catalans

Malgrat els impediments, amenaces i l'utilisació torticera que el govern espanyol ha fet del tribunal constitucional, hui centenars de milers de catalans han eixit al carrer a depositar la seua papereta en una urna, exercint l'acte suprem d'una democràcia: votar.
Tots ya sabem ad estes altures que esta votació no tindrà cap conseqüència legal al no tindre els mecanismes independents de control que necessitaria per que els seus resultats siguen fiables al 100%. I si això és aixina, i no s'ha pogut fer en les necessàries garanties, ha sigut per lo que diu una constitució de la que va participar en la seua elaboració i aprovació, entre atres, el mateix ciu.
Una constitució que afirma que la sobirania residix en el poble, pero que per a poder exercir-la només pot ser convocat a refrendo pel rei, l'únic càrrec públic que no ha sigut elegit per ell, en una de tantes contradiccions antidemocràtiques que el texte conté, i que dona la coartada a alguns polítics per a pronunciar la ridícula frase de que votar és antidemocràtic.
Com a demòcrates, no podem més que estar al costat d'aquells que han intentat conèixer, o posar en clar, lo que els catalans pensen sobre el seu futur, i lamentar que s'haja fet en estes condicions i no en totes les garanties de transparència necessàries.
I la pregunta de hui és: i demà que? El diàleg entre Rajoy i Mas pareix inevitable a poc que els índex de participació i els resultats afirmatius, siguen els que pareixen; pero la posició del govern central sembla massa rígit per cedir. I si a la fi tot queda en un millor tracte de l'estat cap a catalunya, en el terreny econòmic o en qualsevol atre, serà un lamentable final per un procés que podia haver donat un colp de gràcia a un sistema que se derrumba.

06/10/14

La Coalició; ENV-RV/PVE convoca als valencians a celebrar el 9 d'OCTUBRE

Recordar la fundació del Regne de València
esdevé ara reivindicar la República Valenciana
DIMECRES 8 D'OCTUBRE A LES 19 Hores
ACTE SOBIRANISTE EN EL MONUMENT A FRANCESC DE VINATEA
EN LA PLALJA DE L'AJUNTAMENT DE VALɉNCIA

En l'acte es llegirà el manifest polí­tic de la Coalició per este dia.

Vine en nosatres portant en orgull la Senyera!


05/10/14

Crida als valencians pel 9 d'OCTUBRE


Una bona representació del mon associatiu cultural valencianiste s'ha unit enguany per fer una crida als valencians per que penjen la Senyera al balcó, pel mig d'este manifest.
Des d'ENV aplaudim i recolcem esta iniciativa que ha de demostrar-li al mon que volem seguir sent allò que mai en deixar de ser: VALENCIANS.

Penja en orgull la Senyera al balcó de ta casa!


24/06/14

SENSE MOTIUS D'ESPERANLJA
Articul d'Albert Marín en Levante-EMV

Després de vore els actes de la proclamació de Felipe VI, als habitants d'este poble no nos queda cap motiu d'esperança en que el seu regnat vaja a canviar res de l'estatus quo actual, ni com a valencians, ni com a demòcrates.
Com a valencians, el rei en el seu discurs, al referirse a la diversitat cultural del territori, va fer menció de quatre escritors, representants de les cultures existents en espanya: Machado, Espriu, Aresti i Castelao; i se va despedir en les quatre llengues que ells representen. Valéncia és l'única nacionalitat que tenint oficialment una llengua pròpia, ara que tant se menciona la Constitució, no estava present en la relació. La corona, com sempre, com tants atres, en base a la pretesa inexistència d'una llengua diferenciada, nos inclou be en la cultura castellana, be en la catalana, quan la cultura valenciana, que és molt més que una llengua, és més antiga que elles dos. I l'oblit és més sangnat encara si pensem que eixe mateix dia se complia l'aniversari de la crema de Xàtiva per un avantpassat seu, del mateix nom.
Però tampoc com a demòcrates podem fer volar campanes. Més enllà de la discusió filosòfica de que el seu càrrec li ve per herència de sang i no per elecció, les seues paraules i els seus gestos no donen per a massa alegries.
La Corona, digué, és símbol de l'unitat d'espanya. I no hauria de ser aixina. El rei hauria de garantir que se fera la voluntat del poble, siga estar units o no. I el fet de que per a la proclamació davant les Corts Generals, anara vestit de capità general dels exercits, diu molt de quina és la prioritat que té en el seu cap entre les jefatures del poder civil i militar que ostenta i, hilvanant en l'anterior reflexió, quin és el símbol, i el garant, de l'unitat de espanya. Darrere i oblidada queda l'image d'un Gutiérrez Mellado que mai entrà en les Corts vestit de militar; era atra transició i atres polítics.
I, per últim, i encara que eliminaren de la simbologia general qualsevol referència religiosa, la seua primera visita com a cap d'estat, serà a vore al Papa, i no en la seua condició de cap de l'estat Vaticà, sino com a lider religiós, lo que demostra la seua convicció de la laicitat de l'estat que presidix.

17/06/14

CONCENTRACIONS PER LA REPښBLICA

ENV, junt a les organitzacions que convocaren la manifestació del dia 7, han convocat de nou al poble valencià a concentrarse per mostrar la seua oposició a la proclamació de Felip VI sense refrendo popular en els dies clau d'este acte.
Les cites seran el dimecres 18 en la plaça de la Mare de Deu, a partir de les 8 de la vesprada, i el dijous 19 en la de l'Ajuntament a partir de les 19.

Acodix en nosatres mostrant que volem un futur democràtic i valencià


17/06/14

ALFONS RAMON HA MORT

Un dels últims grans poetes valencians i valencianistes ha mort hui al 90 anys d'edat.
Naixcut en Russafa, ciutat de Valéncia, Alfons Ramón i Garcia, firmava en el nom de Anfós Ramón per ser este el nom d'un familiar de Jaume I, en una clara declaració de valenciania.
Quasi tota la seua producció va ser escrita en el "valencià genuí", com ell mateix dia, adeprés de forma autodidacta devorant quantes gramàtiques podia.
Poseïdor de nombrosos premis literaris, va ser inclós en l'archiu audiovisual de l'AVL, encara que no reconeixia la seua ortografia.
Descanse en Pau.

08/06/14

ELS VALENCIANS EN LA MANIFESTACIӓ PER LA REPÚBLICA

Els valencians estiguèrem presents en la multitudinària manifestació del dia 7 de juny pels carrers de Valéncia, deixant patent que també volem tindre dret a decidir el nostre futur.
I el fèrem darrere d'una pancarta en reclam de la Republica Valenciana, i enarbolant les nostres Senyeres.
Esta vegada als valencians no nos deixaran al marge de l'història.

05/06/14

MANIFESTACIӓ PER LA REPښBLICA

ENV, i atres molt diverses organitzacions republicanes s'han posat d'acord per a convocar este pròxim dissabte una manifestació, que ha de ser multitudinària, en favor del dret del poble a decidir la seua forma de govern en esta nova etapa que s'enceta.
I els valencians republicans estarem allí, darrere d'una pancarta en demanda de la República Valenciana, i en les nostres senyeres, estrelades o no, perque volem ser part de l'història.
La cita general es a les 7 en la plaça S. Agustí per encaminarse cap a la plaça de l'Ajuntament via carrer Colon.

Acodix en nosatres mostrant que volem un futur democràtic i valencià


02/06/14

JUAN CARLOS I ABDICA

Este matí, i pot ser per sorpresa de molts, el rei d'espanya ha fet una declaració institucional dient que deixava el càrrec.
S'obri ara un periode d'incertesa, al no existir una llei que preveja la successió en el cap de l'estat, sense la mort del titular. La tindran que fer de preses i corregudes i, puix que ha de ser orgànica, haurà de ser aprovada per majoria absoluta de la cambra, lo que posa en una delicada situació a alguna gent republicana del pp i, sobre tot del psoe.
I mentres tot açò es cuina, tenim l'obligació de parar el procés per a tornarselo a la gent. Es l'hora de que els republicans valencians, junt als republicans espanyols, exigim que un tema aixina no es decidixca en una sala de 350 diputats, sino en un referendum vinculant; d'exigir que se senta la veu del poble que, diuen, es sobirà, que posen en pràctica la tan manida democràcia de la que tant presumixen pero tan poquet practiquen.
En els pròxims dies haurà, segur, manifestacions en tots els racons del pais, com ya ha succedit esta mateixa nit, i en ella hem d'estar presents els valencians per no quedarnos, una vegada més al marge de l'història.
Acodix, puix a les mobilitzacions del teu entorn i fes-ho portant senyeres valencianes en, o sense estrela, blanca o roja; pero feste notar com a valencià!.

Mostra lo que vols que siga el nostre futur: democràtic i valencià


05/04/14

MANUEL PALOS LAOSA ha mort

Fa un parell de dies, despres d'any i mig lluitant en una greu malaltia, Manolo va perdre la batalla i ens ha deixat.
Històric del nacionalisme valencià, va militar en la URV des dels seus començaments i va permanèixer en ell quan va canviar a l'actual ENV, partit del qual era President del Comité Comarcal Valéncia Ciutat i pel que va ser candidat en totes les convocatòries electorals en que s'ha presentat, sent, en moltes d'elles, cap de llista.
De fortes conviccions valencianes, no dubtava en colaborar en quantes campanyes promovien les entitats valencianistes més destacades, sent soci de quasi totes elles, des de l'enyorada Valéncia 2000, fins Lo Rat o el Micalet.
La fi de la seua vida laboral i personal probablement no li va fer justí­cia a la seua trayectòria, pero per ad ell tot és ya història i, si existix un cel on van els veritables amants de la seua terra, els patriotes valencians, Manolo segur està en ell.
Adeu Manolo, amic, descansa en pau.

31/01/14

La Coalició ENV-RV/PVE inicia el cami cap a les Europees

El Comité Executiu Nacional d'Esquerra Nacionalista Valenciana, i els compromisaris de l'Assemblea de República Valenciana-Partit Valencianista Europeu, reunits conjuntament, varen decidir convocar una sessió conjunta dels seus màxim organs entre congressos: el Consell Nacional d'ENV i l'Assemblea de RV-PVE, el proper dia 12 de febrer per decidir iniciar els tràmits necessaris per presentar-se a les pròximes eleccions al Parlament Europeu.

06/12/13

Manifest per la Constitució Valenciana de ENV-RV/PVE-Unió

Esquerra Nacionalista Valenciana, República Valenciana/Partit Valencianista Europeu i UNIO han signat un document conjunt reivindicant la Constitució Valenciana el dia que els espanyols celebren el 35 aniversari de la seua.
El document, que reivindica l'Estat Valencià d'Oriola a Vinaros en forma de Republica Valenciana, ha sigut entregat als Sindics dels grups parlamentaris PP, PSOE, EUPV, Compromis i al diputat no adscrit Blasco, aixina com a atres partits extraparlamentaris per a que ho estudien i s'adherixquen.
Aci pots llegir-ho.

08/11/13

Comunicat de la coalició ENV-RV/PVE respecte l'anunci del tancament de RTVV

1. La Comunitat Valenciana ha de mantindre la televisió pública valenciana i en valencià.
2. Malgrat que no som un Estat independent, objectiu programàtic que la nostra coalició té, demanem als representants de l'actual parlament que tinguen una concepció d'Estat, d'Estat valencià, i no electoralista, per mirar de superar els problemes que han portat a esta situació.
3. Cridem a acudir a les manifestacions convocades i fer-lo en el sentit exposat els punts anteriors

06/11/13

Comunicat d'ENV al voltant del tancament de RTVV

Davant la notícia de la decisió unilateral del govern de la Generalitat de procedir al tancament del grup rtvv, Esquerra Nacionalista Valenciana fa públic el següent comunicat:
La desaparició d'instruments de comunicació com una ràdio i una televisió, sempre és una pérdua en la riquea cultural i democràtica d'un poble; pero, en este cas, la desaparició de rtvv suposa privar al poble valencià de l'únic instrument que, en més o manco mesura, informa de les coses que passen en esta terra, tracta els temes que nos importen com a poble, parla de la nostra forma de ser i de sentir, de les nostres tradicions i esports, i ho fa, no sempre, això si, en valencià.
Els valencians hem vist com en els últims temps hem anat perdent en mans d'atres nacionalitats tot allò que podia permetre la consolidació del nostre desenroll com a poble. No tenim apenes autonomi­a pressupostària, intervinguts pràcticament per l'estat; no ens queda cap capçalera de prensa escrita de capital valencià, i cap tampoc en valencià; tots els instruments financers valencians han sigut regalats a entitats d'atres territoris, en un tractament discriminatori front a situacions paregudes d'atres entitats; l'òrgan que ha de velar per la promoció i normalització del valencià fon creat per pactes aliens, i els interessos dels seus membres poc tenen a vore en moltes ocasions en els dels valencians; i aixina tot. El tancament de rtvv, l'únic lloc on no se nos diu levantinos, i si valencians sigam de la comarca que sigam, pot suposar el colp de gràcia a un poble cada vegada més desestructurat, més vilipendiat en els mijos estatals a base de tòpics que no s'apliquen a atres, i en l'autoestima més baixa.
Esta desaparició té també unes greus conseqüències per a tots els seus treballadors i per a l'industria audiovisual valenciana, que haurà d'emigrar si vol treballar; una pérdua més. Pero este és un atre tema; per desgracia, de produirse, no seria la primera empresa, pública o privada, que tancaria les portes, ni seria l'última; i la supervivència de rtvv no poc justificar-se, com pretenen alguns, pel manteniment dels llocs de treball.
Pero una mesura tan greu com esta ha de comportar l'assumpció de responsabilitats. Si la raó aduida és l'impossibilitat d'assumir l'incorporació dels treballadors afectats per l'ero, el primer que hauria d'haver caigut és el servici jurídic que redactà la presentació d'eixa manera, i, en ell, el càrrec polític del que depenga. L'assumpte no poc quedar en un tancament i fora; algú haurà de respondre. I no només el govern. On està la denúncia dels sindicats representats dins quan l'ens començà a tindre unes mides desorbitades? Quan se feien les contractacions a dit que ara si denuncien?. Fets que, a la fi, l'han dut al colapse.
I, una vegada més s'ha constatat l'incapacitat política de Fabra i el seu govern que, davant una situació tan greu com esta és incapaç de plantar-se davant el govern d'espanya i exigir allò que als valencians ens pertoca i ens deuen. I perque hem de continuar mantenint la televisió espanyola, més deficitària que atres, quan no podem mantindre la nostra?. Pero és més fàcil ser sumí­s en el jefe, encara que això supose deixar als valencians sense una peça clau en la seua vertebració.
Hui és fàcil recordar que la programació i la filosofi­a de la graella, tant de la ràdio com de la televisió valencianes, no eren la que molts desijariem ni la més útil als fins pels quals es va crear; pero mentres hi ha vida hi ha esperança, i molts esperavem que algún dia la rtvv fora realment valenciana. Si tanca, eixa chicoteta flama d'esperança desapareixerà, pot ser per sempre, perque dificilment se podrà tornar a montar una estructura com eixa en molts anys.
Per últim, ENV considerant que este tema és d'una trascendència històrica, ha convocat, en caràcter d'urgència, una reunió del seu Consell Nacional per evaluar les possibles accions a manpendre al respecte, tant legals com de mobilització.

06/09/13

De nou un 9 d'Octubre

En motiu del dia nacional valencià, Esquerra Nacionalista Valenciana anima a tots els valencians a demostrar allò que som i que volem ser, valencians, participant en els actes que se convoquen arreu del territori portant en orgull la Senyera, i penjant-la del balcó durant tots estos dies.

Mostra lo que vols ser, penja al teu balcó la Senyera en solitari!


09/11/12

Suport de la Coalició ENV - RV/PVE a la Jornada del 14N

La Coalició Sobiranista Valenciana formada per Esquerra Nacionalista Valenciana i República Valenciana - PVE dona suport a la jornada d'acció convocada el 14 de novembre per la European Trade Union Confederation, i invita a tots els valencians a participar en les manifestacions convocades arreu del nostre territori.


07/10/12

Manifest Polí­tic conjunt

En motiu del dia nacional valencià, Esquerra Nacionalista Valenciana, Units x Valéncia i Unio, baix l'auspici de Convenció Valencianista han fet públic un manifest polí­tic en que analicen l'estat actual del poble valencià i es comprometen a treballar conjuntament en el futur.
Per atra banda, ENV anima a tots els valencians a participar en els actes del nostre dia, no només en un ànim festiu, sino revindicatiu de l'identitat valenciana i de disconformitat en una situació social i econòmica que nos du a l'abisme.

Acompanya-nos en la processó cí­vica de la Ciutat de Valéncia portant en orgull la Senyera!


10/10/11

De tot menys valencians

Una vegada més, els actes del 9 d'octubre han reunit pels carrers de Valéncia ciutat a tota clase de gent, excepte la valenciana.
Pel matí­, només 4 grups desfilaren en la processó cí­vica, darrere de les personalitats, una chicoteta representació del valencianisme jovenil de la PJV en una Senyera gegant, i a partir d'ahí­, l'espectàcul: primer els nacionalistes espanyols del gav, en banda, sones i indumentària militar incloses i, per si no hi havia prou, darrere d'ells el nacionalisme espanyol encara més recalcitrant d'espanya2000 i companyia. Tancant la processó una dotzena, si llevem als càrrecs públics, de la coalició compromí­s que se deixaren aillar al començament del carrer la Pau, quan els impresentables de davant es pararen. A la fi, com sempre, majoria aplastant de l'espanyolisme que s'ha fet l'amo del nostre dia nacional.
I per la vesprada, fou l'atre nacionalisme, el català, el que es passejà per Valéncia ciutat en els seus eslogans pro paisos catalans i les seues banderes independentistes catalanes, deixant al seu pas el centre ple de pintades de vixca catalunya i visca els paisos catalans. La convocava, com en els últims anys, la comissió 9 d'octubre, de la que encara forma part el Bloc que després vol convencer-nos de que son el valencianisme de construcció, lo que no queda clar és allò que volen construir en esta gent.
I, per cert, el primer alcalde nacionaliste de Burjassot, en el seu primer 9 d'octubre, va suspéndre tots els actes suposadament, per economitzar. Clar que apenes 2 semanes abans, en el dia sense cotxe, havia regalar bocates i begudes a totes les associacions que participaren. No serà que no li sentava be l'homenajar la Senyera?.
En definitiva, molt d'espanyol, molt de català i molts poquets valencians en les celebracions del nostre dia nacional que, cada vegada més va perdent el seu nom

08/10/11

Enric Monsonis ha mort

El que fora primer President de l'autonomia valenciana i aquell que va signar l'Estatut en 1982, N'Enric Monsonis, va faltar ahir en la seua localitat natal, Borriana.
Els temps de la seua presidència varen ser temps complicats, en una batalla de Valéncia en plena efervescència i un procés d'aprovació de l'estatut on les froces catalanistes i valencianistes pugnaven per fer-ho a la seua mida. No obstant, la seua figura no va quedar lastrada per estes pugnes i fins a la fi ha sigut un home reconegut per la seua honestitat política i personal.
Ya retirat, li agradava contar que un dels somnis que havia aconseguit complir era el de ser diputat, com a valencià, en el Parlament Europeu, cosa que feu de la ma d'Unio Valenciana, en 2003.
Des d'ENV lamenten la mort d'aquell que sent sobre tot, valencià i demòcrata, va acceptar ser el seu apoderat en les primeres eleccions en les que es presentaren per la ciscunscripció castellonenca.
En definitiva, ens ha deixat un home, un valencià, bo. Descanse en pau.

01/10/11

Presentació de Indigneu-vos i del cartell del 9 d'Octubre

L'Editorial Mosseguello ho ha aconseguit!.
Indigneu-vos!, l'obra de Stéphane Hessel que ha provocat una veritable commoció social en tota Europa a base de dir coses que podien sonar obvies, ya te la versió en el nostre idioma valencià. La cosa sabem que no ha sigut gens fàcil, al haver ya una versió en català.
La presentació tindrà lloc el dimarts 4 d'octubre, a les 19:30h, en el Centre Cultural La Llar, seu d'ARV (Av. Menéndez i Pelayo, 10-12 baix, Alfafar). Posteriorment, el divendres 7 d'octubre també a les 19:30h, se farà un atra presentació en La Llar de Borriana (carrer Bernat Guillem d'Entença, 42).
El llibre, en una primera fase, podrà ser demanat en totes les llibreries de les comarques centrals i del nord; i en una segona fase arribarà també a les comarques del sud. La publicació contarà amés en la seua versio e-book, que podrà ser adquirida en breu en la propia web de l' editorial Mosseguello, i en els principals llocs web de venda de e-books.
En estos actes es presentarà també el guanyador del concurs de cartells: 9 d'Octubre, Dia Nacional Valencià, convocat per segon any consecutiu per ARV, titolat Senyera al vent.

16/09/11

Presentació de Full Volant


Hui s'ha presentat en societat el noticiari valencià, i en valencià, Full Volant.
Es tracta d'un mig obert a la participació de tots, en soport únicament digital, i que preten difondre l'opinió valenciana dels fets més importants de l'actualitat.
I lo més bonico, el nom el pren del primer noticiari valencià, naiscut en les primeries del segle XVI, en 1526.
Benvingut des d'ENV, i que siga per molts anys.

08/09/11

Modificació Constitucional


El duo pp-psoe ho han tornat a fer. El texte quasi sagrat que constantment enarbolen per cercenar qualsevol reivindicació de llibertat personal o nacional, si ha pogut ser modificat en poc més de 15 dies per assegurar l'estabilitat de l'euro. I ho han fet amés sense consultar a qui, diuen, son posseïdors de la sobirania, els espanyols.
De la resta de grups destacar la coherència de l'esquerra, ausentant-se de l'hemicicle per no ser cómplices, i curiosa l'actitud dels socis habituals, pnv i ciu, que no saben no contesten; particularment la dels catalans que la justifiquen en el fet que no s'haja negociat dins del bloc constitucionaliste (algú dubtava encara que ciu formava part d'ell?).
Però, en ser greu, estes raons no son les pijors. Des de l'estat, s'imposa a les Comunitats unes condicions econòmiques que limiten la seua autonomia un poc més i que ha fet dir a un catedràdic de dret constitucional que este es un fre decissiu a tots aquells que tenien veleitats federals per a l'estat.
En son dia la loapa, després del 23F, ya va donar un colp de timó al rumb que portava l'estructura de l'estat, per convertir-ho en una mera descentralització administrativa que molts desitjaven; però encara quedava una certa autonomia financera que hui han acavat de tallar.
Esta modificació no fa si no reafirmar l'oposició que ya en son dia ENV va mostrar respecte a una constitució caduca i molt poc democràtica.

16/05/11

Acte Central de la Coalició ENV - RV/PVE


Dimecres 18 de maig, 20 h
Hotel Inglés
Valéncia Ciutat


13/05/11

Articul El blaverisme de Flor, d'Albert Marí­n, en Levante-EMV


enllaç a Levante-EMV

texte imprés


06/05/11

Vídeo de Campanya de la Coalició
ESQUERRA NACIONALISTA VALENCIANA -
REPÚBLICA VALENCIANA / PARTIT VALENCIANISTA EUROPEU


Pel Canvi de Règim, VOTA
ENV - RV/PVE


22/12/10

ARV replica a Esteve

La plataforma Acció Cultural Social i Economica del Regne de Valencia ha fet públic en un manifest la seua posició davant els últims actes de Lo Rat Renat, aixina com de les manifestacions del seu President, Enric Esteve.
Manifest complet, ací

25/11/10

La Coalició ENV-RV/PVE contesta al BLOC-IdPV: Ser part del Regne d'Espanya als valencians ens arruïna

Davant la nota de premsa emesa per la Coalició Compromí­s (Bloc+ IdPV) manifestant que Si la Comunitat Valenciana fora un Estat haguera necessitat un pla de rescat abans que Grècia i Irlanda perquè el deute de la Generalitat supera els 40000 milions d'euros, que suposa més del 40% del nostre PIB, la Coalició sobiranista i republicana ENV- RV/PVE vol informar al poble valencià el següent:
Si l'actual Comunitat Valenciana, supeditada al Reino de España, fó rem un Estat europeu com Holanda, d'entrada tots els ingressos generats: els fiscals (IRPF, IVA); els d'impostos de societats (per exemple Telefónica o l'empresa que tinguera la llicència d'este servici al nostre Estat Valencià); els d'impostos especials (gasolina, tabac, alcohol, electricitat, etc), s'hagueren quedat ací­ i no ens els prendrien, com ara fa, el Reino de España que com és notori, els malgasta i ha generat al tancament del l'any 2009 un endeutament del 53,2% del PIB, que està molt per damunt del nostre i en els diners nostres.
A més, si la CV fora un Estat, de segur que este deute no seria tan gran a l'estalviar-nos el pagament d'interessos dels préstecs a que ens veiem obligats a demanar els valencians pel fet de que el Reino de España es queda els nostres diners.
A més, si fó rem un Estat europeu les ajudes que la UE ens haguera assignat al nostre Estat s'haurien repartit dins el nostre territori segons haguera decidit el nostre govern sobirà, i no el de Madrid.
El veritable problema és el deute total (administracions, empreses, particulars i famí­lies) d'un Estat, no el deute públic per ell mateix. En el cas del Reino de Españ arriba al 400% del PIB, del qual aproximadament un 63% és deute extern.
Estar en España als valencians ens arruïna.
DADES del Suplement Dinero de LA VANGUARDIA del 10/10/10 (en milions d'€):
Deute total del Reino de España: 2810000 (63.35% d'ells extern) que es dividix de la seguent manera:
1. EMPRESES un 46.61%, del qual el 45.03% l'acumulen les 35 empreses de l'ibex (entre elles els bancs més grossos)
2. FAM͍LIES un 32.02%, del qual un 75.55% corresponen a les hipoteques
3. ADMINISTRACIONS un 21.35%, del qual el 75% correspon al govern de Madrid i el 25% a la resta d'administracions.

31/10/10

ELS SOBIRANISTES VALENCIANS ES REUNIXEN AL PUIG

L'última parada de la Marxa per la Sobirania Valenciana, ha tingut lloc hui en l'ermita del Puig, on els sobiranistes valencians han contat en la presència del president de Tierra Aragonesa, i el del Bloc d'Esquerra Català. El Secretari general d'ENV va fer un dels parlaments reclamant, per pura raó de supervivència dels valencians com a poble i com a individus, la creació de l'Estat Valencià. El texte í­ntegre pots vore-ho, ací­

20/10/10

MARXA AL PUIG PER LA SOBIRANIA

ENV i RV/PVE convoquen als valencians a marxar de Valéncia al Puig, reivindicant la Sobirania per als valencians.
La marxa eixirà de les Torres de Serrans a les 9:15 hores del matí­ del darrer diumenge d'octubre, el 31, i arribarà, tan prompte com les forces lo permeten (esperem que al voltant de les 13 h), a l'Ermitori del Puig, on Jaume I va lliurar la batalla definitiva abans d'entrar en Valéncia Ciutat, on es faran uns breus parlaments. Després continuarà fins l'Ajuntament, on finalitzarà.
Tierra Aragonesa, soci en les pasades eleccions europees, ha confirmat la seua presència per mig del seu President.

Aventura't a fer la marxa lluint la Senyera estrelada, pero si no te sents en forces,
acudix a l'Ermitori a gritar-li al mon que som i volem continuar sent només valencians!


10/10/10

ENV - RV HOMENATGEN A L'HEROI VINATEA EN EL 9 D'OCTUBRE

En la nostra Diada Nacional, Esquerra Nacionalista Valenciana i República Valenciana varen homenatjar a l'heroi de la pàtria, Francesc de Vinatea, deixant als peus de la seua estàtua una corona de llorer.
Lamentablement, durant la processó cí­vica en Valéncia Ciutat, es tornaren a repetir les provocacions i agresions per part de l'extrema dreta espanyola que, usurpant els nostres sí­mbols, desfilen en samarretes en slogans com nación, raza, sozialismo inpunement entre nosatres. Enguany el seu blanc ha sigut, per lo manco que conegam, els que desfilaven junt el CAV. Pese a que, després de l'intent de càrrega, els pocs efectius d'este grup encara mermaren més, alguns militants del Bloc qualifiquen la seua intervenció d'històrica. Es nota que estem en periode electoral. Si el Bloc vullguera realment fer història haguera movilitzat a 1000 persones per a la manifestació i no a unes dotzenes; perque es suposa que tenen més efectius que l'extrema dreta, cosa que ahir pareixia tot el contrari, i de lluny. En això haguera demostrat que podia ser un referent del nacionalisme valencià, i optar a recollir vots del graner de la morta, encara que no soterrada, UV, pero les seues bases no estan per eixe nacionalisme i continuen ancorades en un regionalisme català que els vaencians no acceptem. I la mostra és que gran part dels membres del Bloc, consideren la Senyera com la bandera de la ciutat i no com el nostre sí­mbol nacional, de forma que a la processó només acudix el colectiu de la ciutat. El resultat de tot açò el vorem l'any que ve.
En atre orde de coses, sorprenent el tractament de C9 a la nostra Diada, qualificant-la de Dia Nacional i fent menció a la primera estrofa del nostre himne, tal i com els nacionalistes la cantem. Un despiste, segur. Per vore-ho, ací­

04/10/10

DAVANT EL 9 D'OCTUBRE

Davant la proximitat del nostre Dia Nacional, i en la imatge del cartell guanyador del concurs patrocinat per la plataforma Acció Regne de Valencia, des d'Esquerra Nacionalista Valenciana fem una crida a la participació de tots els valencians als actes que, al llarg de tota la nostra Nació, es convoquen per a celebrar-ho.
És cert que molts d'estos actes, i més en campanya electoral com ya pràcticament estem, no tindran el caràcter que des d'ENV voldriem, i que l'espanyolisme tenyirà molts d'ells; però, no obstant, els valencians hem d'eixir al carrer per disfrutar de la nostra festa nacional i demostrar-li al mon que estem orgullosos de ser valencians i que volem seguint sent-lo.

Participa en la festa lluint la Senyera


17/08/10

FRANCESC SANTACATALINA HA MORT

Hui, el President d'Esquerra Valenciana, ha faltat.
Des d'estes pàgines es sumem al dolor per la mort d'un històric del sobiranisme valencià, i la nostra solidaritat en els militants d'EV.
Demà a les 16:15 li donarem l'adeu definitiu en el Crematori Municipal de Valéncia.

Descansa en Pau, Paco


12/08/10

CONCURS DE CARTELLS DEL 9 D'OCTUBRE

La plataforma Acció Cultural Social i Economica del Regne de Valencia convoca el I Concurs de Cartells per a commemorar el 9 d'Octubre, Dia Nacional Valencià.
Més informació, ací­

12/07/10

ELS SOBIRANISTES VALENCIANS EN LA MANIFESTACIӓ DE BARCELONA

En la multitudinària manifestació, no només es clamava pel futur polí­tic de catalunya. La sentència del TC suposa un fins ací­ hem arribat dels poders de l'estat, a les legí­times aspiracions d'autogovern dels pobles que el formen, també del nostre.
A més, al anteposar el criteri d'un tribunal al de la voluntat popular expresada en els dos parlaments i en el territori concret per referendum, cercena i nega qualsevol possibilitat de canvi de la seua estructura per vies democràtiques.
Per això, la sentència també suposa una agresió a aquells que aspirem a la proclamació d'un Estat Valencià feta des d'unes Corts democràticament elegides: els sobiranistes valencians; i aixina lo expresàrem eixe dia pels carrers de Barcelona, enarbolant les nostre Senyeres, junts als companys aragonesos.

03/07/10

LA COALICIӓ PER LES REPښBLIQUES SOBIRANES A EUROPA, EN SUPORT DELS NACIONALISTES CATALANS

La Coalició, que es va constituir per presentarse a les passades eleccions europees, emet el següent comunicat en suport dels nacionalistes catalans, i mostraran el seu recolçament acudint a la manifestació convocada el 10 de juliol en Barcelona, en representació dels sobiranistes valencians i aragonesos.
Comunicat de la coalició Per les Repúbliques Sobiranes a Europa davant el conflicte entre l'Estat espanyol i la Nació Catalana
La democràcia és la base de les decisions dels ciutadans d'una nació. El parlament de Catalunya és el representant de la sobirania política del poble català i la seua voluntat ha de ser respectada. La decisió del Tribunal Constitucional espanyol en contra de la voluntat dels catalans atempta contra eixa sobirania. Davant d'això, des de la solidaritat entre els pobles la coalició PER LES REPښBLIQUES SOBIRANES A EUROPA considerem que el parlament de Catalunya ha de prendre les mesures per a preservar la seua sobirania i en este sentit considerem que el poble català està legitimitat perquè a través del seu parlament prenga les decisions unilaterals que estime oportunes.
texte íntegre del comunicat

12/06/10

FUSIONS FREDES DE LA CAM I BANCAIXA

Davant les incorporacions de CAM i Bancaixa a dos acords SIP, des d'ENV volem fer públic lo següent.
1- L'objectiu de minorar els efectes de perduda de llocs de treball, un dels problemes arrossegats per una fusió CAM-Bancaixa, ha sigut aconseguit parcialment, a falta de concretar la situació dels treballadors dels servicis centrals de la CAM, punt en el que continuem donant suport a les revindicacions dels companys del sindicat CGT.
L'escassa duplicitat d'oficines, en els dos casos, evita el problema de duplicitat de riscos, la qual cosa és beneficiosa per als clients de les caixes implicades.
2- Entenem i compartim el malestar generat, especialment a Valéncia, per motius sentimentals. Però tot açò es un moviment econòmic, no sentimental per molt d'algunes declaracions com les de Manuel Palma més pròpies de valencianeros que no de valencianistes.
3- Segons els acords signats pels consells d'administració, tant la CAM com Bancaixa só n necessàries per poder aprovar qualsevol decisió dins dels seus respectius SIP.
En el de la CAM es precisen majories de 3/4 parts i la CAM té un 40% dels vots.
En el de Bancaixa es precisen majories qualificades i Bancaixa té un 42% dels vots.
És a dir excepte actuacions cainites, o traí¯dores, no es podrà pendre cap decisió sense el vist i plau dels representants de Bancaixa o CAM.
4- Per a nosaltres és una satisfacció la desaparició de Caja Madrid del nostre territori, la de Bancaixa a Madrid no ens importa.
5- Per últim recordar als nostres conciutadans les nostres propostes per l'autogestió en general i pel cooperativisme, particularment en el mon financer, representat per les cooperatives de crèdit com Caixa Popular, Caixa Altea, Caixa Torrent, Caixa Petrer, Caja Campo, Credit Valéncia d'entre altres, i que representen un poc més del 17% del sistema financer al nostre país.

24/05/10

FUSIӓ FREDA DE LA CAM

Des d'ENV volem felicitar a la CAM per l'acord signat en una sèrie de caixes espanyoles per constituir una fusió freda.
Pensem que d'esta forma s'asseguren els llocs de treball i es rebaixa considerablemen el cost social que haguera produit atres fusions que s'han barallat en els últims mesos. A més, si, com s'ha dit, la seua Obra Social continua invertint en les nostres terres, els valencians no perdrem allò que constituix la raó de ser d'una caixa d'estalvi, revertir a la societat els beneficis que obté d'ella.

22/05/10

TREN I MANIFESTACIӓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA

Com ve sent costum, enguany, coincidint amb el centenari del naiximent de Miguel Hernàndez la Manifestació Per la República Valenciana tindrà lloc en Oriola, i hi haurà un tren que, eixint des de Castelló, recorrerà les nostres terres arreplegant als republicans sobiranistes valencians.
Anima't
Més informació en www.perlarepublica.org

05/05/10

ENV EN EL PRIMER DE MAIG

Esquerra Nacionalista Valenciana estigué en els carrers de Valéncia el Primer de Maig, reclamant solucions a la crisis econòmica i en defensa dels llocs de treball. I ho va fer junt als militants de la CGT

28/04/10

VIDEO MANIFESTACIO 25 D'ABRIL PER LA SOBIRANIA VALENCIANA


12/04/10

MANIFESTACIO 25 D'ABRIL PER LA SOBIRANIA VALENCIANA

data: Diumenge 25 d'abril
lloc: Plaça del Mercat, de Valéncia Ciutat
hora: 12:30 de mig dia

Vine en la teua Senyera i manifesta't per la recuperació de la nostra Sobirania!


15/01/10

CONCENTRACIÓ EN EL JARDÍ DE MONFORTE

Este diumenge 17 de giner s'ha convocat una concentració en el Jardí de Monforte, de Valéncia Ciutat, en protesta per l'intenció de l'Ajuntament d'enderrocar el mur que el rodeja. En l'acte es llegirà un comunicat enviat per Fernando Villalonga, cònsol general a Nova York i ex-conseller de Cultura, que reproduim a continuació.
Ciutadans valencians:
Gràcies per la vostra presència en aquest Jardí històric de Monforte, en un acte de civisme reivindicatiu (que vol dir que reclama els bens que ens pertanyen), d'amor a la ciutat i de compromí­s amb el patrimoni. Gràcies molt especialment a les dues organitzacions: Ajava i Cercle Obert de Benicalap, amb Antonio Marín al seu capdavant, que convocant-nos enforteixen nostra feble societat civil i fan la Pàtria valenciana, lliure, arrelada i de ciutadans que volem. Estem ací­ per a defensar el nostre patrimoni.
Patrimonio viene de Patria y ésta de Padre. Patrimonio es la herencia que hemos recibido de nuestros padres para transmitirla mejorada, si cabe, a nuestros hijos en el lógico proceso que levanta culturas y civilizaciones. Nosotros, los hijos de Valencia, hemos heredado de nuestros antepasados un patrimonio, que hoy y aquí­, en este Jardín, pero también en muchos otros sitios del Cap i Casal y del país, se ve amenazado por la depredación urbanística o por los caprichos de políticos, ebrios de orgullo y poder. El ayuntamiento, con la connivencia de la Direcció n General de Patrimonio, ha impulsado, a instancias del President del Consell Valencià de Cultura, y de algunos vecinos poderosos y residentes en esos impersonales monstruos arquitectónicos que nos rodean, la destrucción del tapial que hace de Monforte un huerto cerrado.
Se han saltado a la torera su declaración de Jardín histórico del año 40, la Carta de Florencia que protege los jardines histó ricos como simbiosis de arquitectura y vegetació n, e incluso la reacción ciudadana de gentes, que debieran no ser sospechosas para ellos. Ante tamaña afrenta colectiva, se han inventado argumentos como el de las humedades, han construido aparcamientos subterràneos para beneficiar a esos vecinos y familiares, sin importarles si las obras dañaban el conjunto, y llegan al colmo del cinismo al utilizar argumentalmente esas obras como las causantes del mal que les da la excusa perfecta, pero cogida por los pelos, para atentar nuevamente contra un bien de todos. Dicen que parte de la tapia es posterior a la riada. ¿Y qué? ¿Es qué porque el Palau de la Generalitat sea, en màs de su mitad, una reconstrucción historicista del Siglo XX tienen el derecho a derribarlo? Nos intentan confundir.
Grisolía utiliza el argumento de lo democràtico para destruir la muralla del Jardín que da a su casa y como el peor sàtrapa autoritario hace que desconoce que precisamente la Democracia sustrae del voto los derechos individuales y colectivos. ¡Los derechos de las personas y de los pueblos no se votan, señor mío!
¡La preservación de los bienes declarados por nosotros como patrimonio tampoco! Se preservan por los poderes públicos para el disfrute de generaciones presentes y futuras; ¡no se destruyen! Su actitud indigna como Presidente del Consell Valencià de Cultura, su frívolo voto particular que insta al Consistorio a derribar la mayor parte posible del tapial y la prepotente perseverancia de su escandalosa posició n le incapacitan para seguir presidiendo ese organismo consultivo que debiera proteger nuestra cultura y no destruirla.
Ciudadanos: Nos encontramos inmersos en un gran debate cívico sobre nuestro patrimonio. No permitamos que la trifulca de los partidos políticos mayoritarios nos impida expresarnos con libertad. Qué su guerra no nos acobarde en defender nuestra cultura.
Defendamos la tierra.
Lluitem pel nostre patrimoni!
Preservem la nostra cultura.
DEIXEM A LES FUTURES GENERACIONS UNA VALȉNCIA AMB PERSONALITAT, AMB UN PASSAT MILLORAT PER A PROJECTAR-SE VALENCIANAMENT CAP AL FUTUR: S͍ A LA VIDA NO AL ENDERROCAMENT DEL JARDI DE MONFORTE!

02/12/09

ELS SOBIRANISTES VALENCIANS PRESENTEN LA SEUA PROPOSTA

El passat 1 de decembre i davant un bon grapat d'assistents, els sobiranistes valencians exposàrem en públic les raons per les quals creguem necessari en les presents circumnstàncies de corrupció política, social, econòmica i judicial que patim en l'estat espanyol, encetar el camí cap a la nostra sobirania i la creació de la República Valenciana, on els ciutadans siguen més lliures, solidaris i en millor qualitat de vida.
I no només vàrem exposar les raons, sino el proyecte de República que volem, i els compromissos que, com a responsables i demòcrates, assumim davant el nostre poble per a l'endemà de la proclamació de la República Valenciana.
Com estava previst, el document, que pots consultar en l'enllaç del final, va ser llegit per Victor Baeta de República Valenciana i per Josep Velasco d'Esquerra Nacionalista Valenciana. També va intervindre Jaume Renyer de Reagrupament, que va assegurar que la seua organització no pensa establir una secció en el nostre territori i que saludava la proposta dels valencians per abastir la sobirania.
texte íntegre de la proposta

21/11/09

PRESENTACIí“ DE LA PROPOSTA DELS SOBIRANISTES VALENCIANS

El proper dimarts 1 de decembre, els sobiranistes valencians farem la presentació de la nostra proposta a la societat. L'acte serà a les 19:30 hores en l'Hotel Anglés de la ciutat de Valéncia, i en ell intervindran el President d'Esquerra Nacionalista Valenciana, Josep Velasco, Victor Baeta pel partit República Valenciana, i Jaume Renyer per l'organització convidada, Reagrupament.
El temps de crisis econòmica que vivim, ha posat al descobert algunes de les mancances i la degradació que l'actual model polític, econòmic i social patix i que el fa ya totalment superat i obsolet.
En el terreny econòmic, perque no només no aporta solucions a la greu situació de les economies familiars més febles, sino que l'eixida que planteja és carregant el seu cost damunt d'elles. Al temps que afloren per tots els llocs casos de corrupció que la manca de control i l'opaca financiació dels partits polítics grans propícia.
En el terreny social, perque vem com periòdicament es posa en dubte la viabilitat dels servicis públics essencials, soportats pràcticament en exclusiva sobre la força del treball i no del capital; o es privaticen atres; mentres que la justí­cia es convertix en un instrument més en mans dels poders polítics.
En el terreny polític, perque vem com elecció darrere elecció, es potencien el partits hegemònics, amagant l'oferta política que no interessa i adulterant la voluntat popular. Perque continuem havent de votar en llistes tancades, elaborades al si dels partits per motius que res tenen a vore en el be general i molt en interessos de grups de poder intern; partits grans que es financien oficialment en els diners de tots, gràcies a una llei electoral feta per a la transició i que s'ha demostrat totalment antidemocràtica.
I davant de tot això els sobiranistes valencians proposem un nou model de societat que faça de Valéncia una República de ciutadans lliures i iguals, on la força del treball siga el major be i la justí­cia social el seu objectiu.
L'entrada es absolutament lliure i després de l'exposició es podrà fer un torn de comentaris.

Vine a sentir la proposta sobiranista. La teua opinió ens interessa!


10/10/09

MANIFEST DELS SOBIRANISTES VALENCIANS EL 9 D'OCTUBRE EN NULES

Cada any el 9 d'octubre es convertix en una data per al record de lo que varem ser els valencians com a poble, per reclamar allò que volem ser en un futur, sense analitzar massa perquè estem en esta situació, ni tampoc plantejar un futur immediat lluny dels grans somnis. Està molt be ensomniar, i tots el somnis es poden fer realitat en una condició, que es realitze un treball constant, i que el camí cap al somni estiga clar.
El nostre somni, el dels sobiranistes valencians, és que els valencians tornem a ser un poble lliure, un poble en capacitat de decisió, un poble independent, es a dir, que els valencians tornem a tindre la capacitat de decidir el nostre futur colectiu, com fins 1707 tinguérem.
Açò vol dir que a hores d'ara, no ho som? En efecte, NO. Cada dia podem conèixer estadístiques comparatives en altres territoris de les dades de producció econòmica, d'atur, d'inversió d'Espanya en la nostra terra. Estes dades deixen prou clar que el tractament que els valencians rebem com a poble es equiparable al de qualsevol colònia de l'Imperi Espanyol; ens rapinya directament sobre la riquea que son capaços de produir. Evidenment no tenim l'estatus polític de colònia, tenim el de Comunitat Autònoma. Esta situació té un arrel històric, els valencians vam perdre, activa o passivament, la Guerra de Secessió de la Corona d'Espanya, des d'aleshores som un poble ocupat i posteriorment colonitzat.
Colonitzat no sols per la rapinya econòmica, també colonitzat culturalment, un país al que, de manera sistemàtica, s'han fet arribar habitants d'altres territoris en una mateixa cultura, l'espanyola, per anar diluint la nostra, la valenciana. Una cultura sempre tolerant en la diversitat, però que d'eixa tolerància s'han aprofitat els nostres colonitzadors per avançar en la nostra unificació cultural en la d'Espanya. No podem oblidar enguany el 400 aniversari de l'expulsió d'un terç de la nostra població per tindre una religió distinta a la de la Muy Católica España. Fon un genocidi cultural i l'aniquilació d'un model de convivència.
Però els soberanistes valencians no pensem esperar plàcidament que el nostre somni es complisca, som gent de treball diari, de cada dia avançar cap al nostre objectiu, i a més a més avançar democràticament, convencent als nostres conciutadans. Per això el futur pròxim ens importa tant com el nostre objectiu final, els soberanistes no volem un sequer econòmic, cultural i social el dia que siguem lliures.
Estem en un any difí­cil econòmicament i en unes expectatives roinissimes per als propers anys. Les alternatives que plantegen, tant govern com oposició, no més conduixen als valencians a l'empobriment econòmic, i, de retruc, per falta de mitjans, cultural. Els soberanistes pensem que és prioritari canviar, no sols als dirigents polítics, sinó també els responsables de l'actual desfeta social. Creguem necessari canviar el model impositiu acostant-lo a la resta del nostre entorn polític, es necessari que la despesa pública deixe de dependre dels impostos sobre el treball i passe a dependre dels impostos sobre els beneficis empresarials i rendes del ciutadans, no pressionant negativament la creació de treball.
És necessari recuperar la funció economicosocial de les caixes d'estalvi com entitats semi-públiques que són; és necessari generar la riquea suficient per mantindre la funció investigadora de les nostres Universitats; és necessari en definitiva, que la riquea que som capaços de produir no continue sent espoliada pels nostres colonitzadors en benefici de la seua classe dirigent.
Hi ha molt de treball per davant, però cal fer-ho. La llibertat no te la donen, l'aconseguixes.

05/10/09

9 D'OCTUBRE: HOMENATGE A JAUME I EN NULES

Enguany, l'homenatge a Jaume I, en el nostre Dia Nacional ho celebrarem junt a la resta dels sobiranistes valencians, en el monument que te en la ciutat de Nules.
Hem quedat per anar junts en tren, en l'Estació del Nord, de Valéncia, a les 11:15, i en l'estació de Castelló a les 12:00; per arribar a l'estació de Nules a les 13:00 i partir en processó fins al monument.

Vine en la teua Senyera i manifesta't per la recuperació de la nostra Sobirania!


25/09/09

DE NOU, UN 9 D'OCTUBRE

Atra vegada s'acosta el 9 d'octubre i de nou, faré oits sord a les nombroses propagandes que m'inciten a aprofitar el "puente del pilar" per escapar-me a la neu, o a qualsevol destí exòtic, perquè eixe dia tinc una cita: he de celebrar el nostre dia nacional.
I de nou, a pocs dies de la data, tornaré a reflexionar al voltant de les raons per les que, any darrere any, acudix a la plaça. Serà per discutir en els espanyols que rodejant-me, aplaudixen a rabiar per a callar els tímids chiulits que se senten quan la intervenció de la banda de l'exercit?, o per sentir els improperis de la gent que odien als valencians que volem ser només això?, o per esperar que la nostra Senyera isca de donar les gràcies en la Catedral per no se sap quina cosa?, o per fugir de la proximitat d'aquells que, braç en alt, es quadren en sentir l'himne espanyol? o per vore als polítics que desprecien la nostra identitat diferenciada, rendir homenatge hipòcrita al rei en Jaume?, i tot això a canvi d'algunes paraules d'anim i uns pocs saluts d'expectadors anònims?, no compensa, aixina que, com sempre, decidiré quedar-me en casa celebrant simplement el nostre dolç San Dionís.
Però sé que arribarà el 9, i en alçar-me i vore el Sol radiant, sentiré que no puc deixar passar un dia tan bonico sense acompanyar la meua ensenya nacional pels carrers del cap i casal; o voré el cel núvol i l'aigua caient, i pensaré que hui, que hi haurà menys gent encara, no puc deixar la meua ensenya identitària passejar tan a soles en tan roina companya; aixina que em dirigiré a la plaça, a chiular, a discutir, a esperar, a fugir, també a saludar, per a tornar a casa, com sempre, convençut que fa temps que els valencians perdérem la possessió de la plaça eixe dia, que no li veig possibilitat de recuperar-la, que possiblement l'únic que fem és servir de quartada al "status quo", i que, decididament, enguany ha sigut l'última vegada.

03/07/09

ENV - RV CONTRA LA FUSIӓ BANCAIXA-CAM

En la primera reunió del Comité d'Enllaç d'Esquerra Nacionalista Valenciana i República Valenciana, es va acordar posicionar-se en contra de la fusió de Bancaixa i la CAM, per l'alt cost social que representaria, aixina com per la duplicitat de crèdits i la pèrdua de garantia de depòsits que suposaria pels clients i impositors d'amdues entitats.
Aixina mateix, s'acordà promoure la constitució d'associacions d'impositors que defenguen els seus interessos, en el marc de la nostra Nació Valenciana.


29/06/09


29/05/09

Roda de premsa de
PER LES REPÚBLIQUES SOBIRANES A EUROPA

Les sis formacions sobiranistes Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià, República Valenciana, Estau Aragones Tierra Aragonesa i Bloc d'Esquerra Català, reunides en Saragossa, denúncien en roda de premsa la manipulació dels poders fàctics de l'estat i l'antidemocràtica llei electoral que regix estes eleccions, i que han impedit la presentació de la coalició.
En estes condicions, la coalició demana als ciutadant de les 3 nacionalitats, el vot nul, introduïnt en l'urna la papereta que hauria de haver sigut i on, en el lloc dels candidats figura la reclamació de la nostra república, i que es pot descarregar del següent enllaç. (papereta)
(mes: intervenció G. Forcada - TA)


16/05/09

Tren i Manifestació Republicana
en Castelló

Més de 5000 persones recorregueren este matí els carrers de Castelló de la Plana per reivindicar els valors democràtics de la República com a forma d'organització politica.
I abans un tren, el II Tren Republicà, habia recorregut el territori valencià de sud a nord, arreplegant als manifestants, fora la que fora la seua adscripció nacional.

I ESQUERRA NACIONALISTA VALENCIANA estigué allí. (llegir més)


02/05/09

Nota de Premsa d'
ESQUERRA NACIONALISTA VALENCIANA

Sr Director:
Davant la notí­cia apareguda hui en el diari ABC, en la que, citant fons del Ministeri de l'Interior, en vincula a la coalició PER LES REPíšBLIQUES SOBIRANES A EUROPA, amb Batasuna, Esquerra Nacionalista Valenciana, com a partit integrant d'esta coalició, vol fer les següents consideracions:
- Com bé sap el poble valencià, i qualsevol mig de comunicació que seguisca la política d'esta terra, Esquerra Nacionalista Valenciana és un partit que des de la seua legalització, en 1978, s'ha presentat a quasi totes les convocatòries electorals estatals, nacionals valencianes o municipals que s'han convocat.
- Que el nostre missatge ha sigut sempre d'un nacionalisme valencià estricte, marcant com a objectiu l'assoliment de la plena sobirania del nostre poble per vies democràtiques, rebutjant sempre de forma explícita la violència com a mig per aconseguirla.
- Que esta notí­cia no és més que un intent del nacionalisme espanyol, de dreta i d'esquerra, de criminalitzar una opció política que vol oferir a l'electorat una alternativa democràtica a l'estat actual.
- Que amb esta notí­cia han fet molt més que criminalitzar als partits polítics que formem la coalició, han involucrat a tots aquells càrrecs públics que sense pertenèixer a cap d'estos partits, i exercint un dret perfectament democràtic d'avalar la presentació d'una opció política, veuen ara com se les ha criminalitzat davant del seu electorat, del seu poble, en un dany probablement en algun cas, irreparable.
- Que a partir d'este moment, en els tres dies que encara tenim de termini, va a resultar molt més difí­cil recabar la resta d'avals necessaris per a poder presentar-nos a les eleccions del 7 de juny, lo que considerem un atac directe a la democràcia i a les regles de joc que ells mateixos han imposat, i per la qual cosa ens reservem les accions legals que considerem oportunes.

Albert Marín
Secretari General ENV


02/05/09

El Govern de Zapatero, a través d'Interior, vol tallar d'arrel al sobiranisme republicà aragonés, català i valencià, criminalitzant la candidatura
PER LES REPíšBLIQUES SOBIRANES A EUROPA

Hui 2 de maig, en un article d'ABC signat DM/JP, citant fons del Ministeri de l'Interior, es vincula a la coalició PER LES REPíšBLIQUES SOBIRANES A EUROPA amb l'independentisme basc, fent aparèixer a la coalició dels sobiranistes republicans aragonesos, catalans i valencians, com una coalició per a poder ser utilitzada per Batasuna.
Davant esta notí­cia, que considerem un atac del govern de Zapatero a través del seu Ministeri de l'Interior, a la democràcia, i als ciutadans aragonesos, catalans i valencians, per dificultar d'arrel al sobiranisme republicà d'estos territoris, criminalitzant la candidatura PER LES REPíšBLIQUES SOBIRANES A EUROPA, comuniquem als nostres pobles respectius que continuarem recollint els avals necessaris perquè estos ciutadans puguen exercir el seu dret al vot.
Valéncia, Barcelona, Zaragoza, a 2 de maig de 2009.
El Representant General de la coalició PER LES REPښBLIQUES SOBIRANES A EUROPA
Josep Velasco Santamarí­a


25/04/09

MANIFEST LLEGIT EL 25 D'ABRIL EN LES TORRES DE QUART

Hui 25 d'abril de 2009, 302 anys fa d'aquell dia infaust en Almansa. Guanyada la Batalla pels Borbons, empresonat, no pels Borbons sinó pels Austries, el primer comandant maulet, Joan Baptista Basset, home del poble, patriota i lleial a la causa del poble baix, l'endemà mateix del 25 d'abril de 1707 els exèrcits castellans entraren al vell Regne, l'arrasaren, cremaren i destruí¯ren pobles i ciutats, assassinaren al voltant d'un 8% dels valencians i valencianes, esborraren les nostres institucions sobiranes, el nostre Estat sobirà, ens prohibiren parlar en valencià, revocaren els nostres Furs, la nostra Constitució sobirana, ens feren desaparèixer d'entre els pobIes, lliures... i ells, l'enemic, ens posaren una insultant etiqueta: muelles.
No fòrem muelles, la resistència dels valencians a la invasió i a l'aniquilació com a poble durà anys, armes en mà, els nostres batallons encara lliuraren la seua última batalla a Barcelona, comandats de nou per Basset, uns anys després, i allí­ moriren, heroicament, en defensa de la llibertat, amb la mateixa gallardia que combateren tots els Agermanats abans i després, la gallardia que sols pot nàixer de la gent del poble, dels qui quan enlairen la Senyera, les banderes de lluita, ho fan amorosament per la Llibertat, perquè la Pàtria és la Llibertat...
No fó rem muelles abans d'Almansa, no hem sigut muelles després. No ho fó rem en proclamar el Cantó de València, ja en el segle XIX, i pagàrem de nou el preu de desenes de milers de morts, quan les tropes de la monarquia espanyola tornaren a entrar a sang i foc arreu del nostre país, per declarar-nos sobirans ni que fó ra per un mes. No ho fó rem tampoc de l'any 36 al 39, i pagàrem el preu de la defensa aferrissada de la Llibertat que férem els valencians sent l'últim bastió republicà: i ens tornaren a arrasar les tropes de l'Espanya única: a sang i ferro.
Ja ho podeu vore: els valencians mai, no hem sigut muelles.
Tres segles després, ací­ estem i ací­ continuem cabuts i ferms, lleials a la Pàtria, fins tornar a recuperar la nostra sobirania arrasada i el lloc que ens pertoca com un poble lliure entre els pobles lliures. I ho farem tots junts, perquè volem i perquè podrem, i ho farem els qui sempre ho hem fet: els de baix i des de baix.
Hui hem començat la nostra marxa en el lloc exacte on ajusticiaven als maulets del Cap i Casal aquell 1707, i l'acabem ací­ a les Torres de Quart, les torres que miren cap a Almansa. El nostre record als qui defensaren València és el nostre ferm compromí­s amb allò que defensàren: la llibertat, la Pàtria, la sobirania dels valencians.
I hui, com ahir, com sempre, repetim: Pel país Valèncià, Tot!
I hui, com ahir, com sempre, cridem: Visca València Lliure!


17/04/09

CONVOCADA
MANIFESTACIÓ
EL 25 D'ABRIL
PER LA
SOBIRANIA VALENCIANA


MANIFESTACIÓ PEL 25 D'ABRIL

05/04/09

Esquerra Nacionalista Valenciana i els seus socis de la coalició Per la República Valenciana, comuniquen a la Delegació de Govern la realització d'una manifestació el 25 d'Abril.
La manifestació, que durà per lema 25 d'Abril de 2009. Per la Sobirania Valenciana, partirà a les 7 de la vesprada del mateix dissabte 25 d'Abril, de la Plaça del Mercat de la ciutat de Valéncia i acabarà en les Torres de Quart.
El lloc d'eixida no és casual, vol recordar el lloc on s'ajusticiaven els fidels a la causa dels Maulets.
Els signants de la comunicació esperen que al llarg dels pròxims dies, més forces sobiranistes es sumen a la idea, per a poder fer una convocatòria unitària.

MANIFESTACIÓ CONTRA LES MESURES DEL GOVERN CONTRA LA CRISI

28/03/09

Tot i la insistent pluja, milers de manifestants, recorregueren els carrers de Valéncia, coincidint amb la cimera del G-20 que se celebrava a Londres, per denunciar les mesures que els governs estan duent a terme contra la crisi, que no fan més que afavorir a banquers i empresaris i fer-la pagar als treballadors.
I en esta Marxa pel treball i pels drets socials, convocada per la Plataforma Unitària Contra la Crisi i pels Drets Socials, com no podia ser d'un atra forma, estava Esquerra Nacionalista Valenciana i els seus socis de la coalició Per la República Valenciana onejant les nostres Senyeres de Sobirania i Llibertat

MANIFESTACIÓ I TREN REPUBLICÀ 2009

28/02/09

La Coordinadora del PV per la República convoca al poble valencià el proper 16 de maig en Castelló , a una manifestació en defensa dels valors democràtics i de llibertat que la República representa.
I per facilitar l'assistència des de qualsevol racó de la nostra Nació, propiciar una jornada de convivència republicana entre els membres de les organitzacions que composen la Coordinadora, i fer-nos patents en tot el territori, ha contractat el viatge d'un tren, el Tren Republicà, que eixint des d'Oriola, anirà recorrent totes les comarques fins arribar a Castelló, a temps per a la manifestació.
A la seua fi, i en la mateixa capital de La Plana, els participants podran quedar-se al dinar de germanor que s'ha organitzat, abans de rependre el viatge de tornada en el tren.
El preu del billet per ad este tren, qualsevol que siga la parada en que s'aborde és de 15e. També se ha dispost d'un bono per aquells que, anant pel seu conter, vullguen quedar-se al dinar, al preu de 5e.
Per a fer-se en qualsevol d'ells, aixina com per a rebre informació de les parades, contacteu en env@esquerranacionalista.org.

Vine en la teua Senyera i manifesta't per la República Valenciana!

Acudix! La teua presència és important. T'esperem


ELS NACIONALISTES VALENCIANS, EN EL POBLE PALESTÍ

18/01/09

Més de 10000 persones clamaren ahir pels carrers de Valéncia en contra de la masacre del poble palestí per part d'Israel. I els nacionalistes valencians, en les seues senyeres, estaven presents. (llegir més)

LA COALICIӓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA DEMANA ELECCIONS

17/01/09

Davant el desgavell polític i econòmic del govern espanyol, posat en evidència en les declaracions de Pedro Solbes dibuixant un escenari econòmic dramàtic, que no te res a vore en els pressupostos aprovats fa apenes unes semanes, la coalició PER LA REPښBLICA VALENCIANA demana eleccions anticipades. (nota premsa sencera)

ENV ES PRESENTARÀ A LES EUROPEES EN UNA COALICIÓ SOBERANISTA

12/01/09

Les cinc formacions sobiranistes Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià, República Valenciana, Estau Aragones i Tierra Aragonesa, reunides en Saragossa, acorden constituir la coalició REPÚBLIQUES SOBIRANES A EUROPA en la que intentaran presentarse a les eleccions europees de juny de 2009, i fan una crida a totes aquelles formacions polí­tiques i persones sobiranistes republicanes, a sumarse ad ella. (llegir més)

ACORD DE COLABORACIӓ ENTRE
SOBERANISTES VALENCIANS I ARAGONESOS

12/01/09

Cinc formacions sobiranistes: tres valencianes i dos aragoneses: Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià, República Valenciana, Estau Aragones i Tierra Aragonesa, signen un acord de colaboració en Saragossa. (llegir més)

ENV REBUJA CONTUNDENTMENT LA PROVOCACIÓ
D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA
EN ELS ACTES DEL DIA NACIONAL VALENCI

L'exibició per part d'ERPV, sucursal d'ERC en la nostra nació, d'una ensenya independentista catalana en mig de la processó cívica del 9 d'octubre, no ha fet sino situarlos al seu nivell, que no és sino el mateix dels nacionalistes espanyols que, any darrere any, es colen en la marxa en la seua simbologia d'ultradreta.
Els valencians estem farts de vore com els nacionalistes espanyols i els nacionalistes catalans boicotegen sistemàticament qualsevol acte d'afirmació de la nostra nacionalitat, ignorant-la i menyspreant-la, i tractant-nos, en definitiva, com a colònia dels seus respectius imperis.
Actes com el de hui d'ERC, no fan sino fomentar l'anticatalanisme i, com a conseqüència, l'espanyolisme; i a més d'un hauria de fer-li reflexionar si no han sigut ells els que, al llarg d'estos últims anys, han fet de cómplices necessaris de l'espanyolisme més radical per a dur a la societat valenciana a la situació actual de submissió nacional en la que es troba respecte a espanya; i, en concret, l'Intersindical, propietària del local des d'on es va fer la desfeta.
Si els catalans volen algun dia tindre al nacionalisme valencià al seu costat en la defensa de la nostra respectiva identitat nacional, haurien de començar a respectar-nos, i deixar d'actuar con ells mateixos es queixen que actuen els espanyols en catalunya.

ENV RECOLLJA EL CAM͍ MAMPRÉS PEL GOVERN BASC I EL PNV

En sengles cartes a la Presidència del Govern Basc i a la del EBB (Consell Nacional del PNV), Esquerra Nacionalista Valenciana mostra el seu suport al camí mamprés pel Lehendakari i el PNV, per solucionar el greu problema que hui agarrota el poble basc i per aconseguir un nou estatus de relació entre Euskadi i l'Estat Espanyol que, ojala algun dia puga ser eixemple per a la nostra Nació Valenciana.
I els felicitem especialment per la forma en que ho fan, en una mesura tan valent com profundament democràtica com és el convocar una consulta per a saber allò que el poble opina.
En els següents enllaços podeu vore tant les cartes enviades, com la contestació rebuda del President del EBB, Iñigo Urkullu. (carta a pnv) (carta a lehendakari) (resposta pnv)

LA CONSULTA DEL SEGURO

Baix este tí­tol, Rafael Torres publicava el passat 19 de juliol en la columna Al Margen del diari Levante-EMV una interessant reflexió sobre la consulta plantejada pel lendakari Ibarretxe, en la que coincidim plenament i que reproduim a continuació.
La única consulta que debe dar un poco de miedo es la consulta del seguro, esa donde los quebrantos orgànicos de uno apenas merecen la atenció n de un médico, saturado de pacientes por cierto, durante dos o tres minutos. Lamentablemente, esa del Seguro es, a excepció n de la que nos hacen cada cierto tiempo para que elijamos en las urnas entre Sota y Caballo, pues el Rey se da por elegido, la única consulta que se ofrece a los espaí±oles, como si al Estado le diera lo mismo, cual sucede en efecto, lo que éstos pudieran pensar y expresar espontàneamente sin la interferencia o la mediació n de los partidos. No digo que el Estado o el gobierno debieran consultarlo todo a la ciudadaní­a, pues acabaríamos aborreciendo semejante compulsió n asamblearia, pero sí que cuando a alguna instancia institucional se le ocurra preguntar algo a aquellos a quienes sirve, se tome como algo natural y no se ponga en marcha toda la gendarmería legal y alegal del Estado para impedirlo. Ahí tenemos a Ibarretxe, presidente democràticamente elegido del gobierno vasco, al que se sataniza hasta la nàusea por pretender someter a la opinió n de los ciudadanos un par de cuestiones que, si bien a algunos políticos y periodistas les pueden parecer baladís o torticeras por demasiado ligadas a sus aspiraciones soberanistas, no dejan de ser cuestiones políticas que merecen ser discutidas en la polis. Si Ibarretxe hubiera propuesto gravar con una tasa a los rubios, expulsar del territorio de su jurisdicció n a los electricistas, prohibir el uso de la bicicleta, o crear una cartilla de racionamiento para el bacalao al pil-pil, se entendería la movilizació n del resto de las instituciones del Estado para pararle los pies, pero toda vez que lo que quiere el hombre es algo tan democràtico como preguntar a la gente, no se entiende, o sí, la indignació n, que cursa incluso en prepotencia y chulería, de los que nunca preguntan.

CONCENTRACIӓ PELS DRETS SOCIALS I LABORALS

El passat 10 de juliol es va fer una concentració davant la Delegació de Govern en Valéncia baix el lema Per la Dignitat i els drets socials i laborals de totes les persones: NI DIRECTIVA DE LA VERGONYA NI 65 HORES DE TREBALL, i la ensenya de la República Valenciana estigué allí

LA DEMOCRÀCIA EN VERSIÓ ESPANYOLA

El passat 27 de juny, el Parlament Basc aprovaba la celebració d'una consulta popular el pròxim 25 d'octubre en estes dos preguntes:
¿Està usted de acuerdo en apoyar un proceso de final dialogado de la violencia, si previamente ETA manifiesta de forma inequí­voca su voluntad de poner fin a la misma de una vez y para siempre?
¿Està usted de acuerdo en que los partidos vascos, sin exclusiones, inicien un proceso de negociació n para alcanzar un Acuerdo democràtico sobre el ejercicio del Derecho a Decidir del Pueblo Vasco y que dicho Acuerdo sea sometido a referéndum antes de que finalice el año 2010?
Encara que en les dos preguntes es parla de diàleg i de negociació , bases d'una societat avançada i democràtica, el nacionalisme espanyol, via PSOE i PP, no ha perdut un moment en descarregar la seua artilleria dialèctica contra esta proposta. La major part la han qualificada d'ilegal, i la vicepresidenta Fernàndez de la Vega l'ha arribat a tildar de desafiament a l'Estat de Dret.
I nosatres ens preguntem, si la sobirania radica en el Poble, com pot ser ilegal i desafiant el consultar-li?. Quina classe de democràcia ampara la Constitució espanyola, baix la qual es possible esta aberració ?.
Clar que, segons un destacat demòcrata del psoe: La democràcia és, abans de res, unes regles de joc pactades perquè puga funcionar. Res de les idees utòpiques d'un govern del poble, la democràcia en versio espanyola és simplement un joc enganyos, en unes regles trucades per que puguen governar sempre els mateixos, baix una cara o atra, i en les mateixes condicions.

Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià i
República Valenciana
, criden a homenatjar els Maulets

Davant la data histó rica del 29 de juny, 301 anys després de la proclamació del Decreto de Nueva Planta, pel qual la monarquia borbó nica espanyola ens sometia als valencians per la força de les armes, derogava els nostres Furs i ens arrancava les nostres màximes institucions de govern i d'Estat Sobirà, estos tres partits sobiranistes cridem a tots els valencians a honorar la nostra memòria colectiva i renovar el nostre compromí­s amb el futur i la sobirania valenciana, dipositant flors al llarg de tota eixa històrica jornada, en els monuments als Maulets que existixen al llarg de tota la Nació Valenciana. Com cada any, les direccions polí­tiques dels tres partits ho farem en el de l'Avinguda del Regne, de la Ciutat de Valéncia.
ENV, Sv i RV-pve es reafirmen en la seua voluntat de cooperar entre si i amb tots aquells que posen per davant l'irrenunciable dret del Poble Valencià a la seua Sobirania, superant divisions i estèrils polèmiques, per avançar cap a una Constitució pròpia i l'instauració de la I República Valenciana.

Per la Sobirania i la República Valenciana,
valencians unim-nos!


VICENT GISBERT MIRí“ ENS HA DEIXAT

Hui, el que fora, fa apenes uns mesos, candidat al Senat per la Coalició Per la República Valenciana, ha faltat.
Després d'una llarga lluita contra una greu malaltia, el seu cos ha dit prou, i la nostra terra es queda sense un patriota.
Demà dilluns 5 de maig, a les 12 de mig dia, el despedirem en el crematori comarcal de la Marina, entre Benidorm i la Vila Joiosa.

Descansa en Pau, Vicent


ENV CONVOCA A LA MANIFESTACIÓ REPUBLICANA

Esquerra Nacionalista Valenciana fa una crida als nacionalistes valencians a manifestarse per la República Valenciana.
La cita serà el pròxim dissabte 19 d'abril, a les 17:30 hores, en la porta de l'Estació del Nord de Valéncia, des d'on eixirem portant una pancarta en el lema REPÚBLICA VALENCIANA, LLIURE I SOBIRANA cap a la Plaça de S. Agustí­, on a les 18 començarà la manifestació.

Vine en la teua Senyera i manifesta't per la República Valenciana!

Acudix! La teua presència és important. T'esperem


MANIFEST DE LA PLATAFORMA SOBIRANIA VALENCIANA
DAVANT LA MANIFESTACIӓ REPUBLICANA EN VALɉNCIA


Per la llibertat d'un poble
Per la República
La fi de la transició valenciana és un fet innegable a hores d'ara. El model pactat fa quasi tres dècades entre el PSOE i el PCE i els franquistes ja no dona més de si. El sucursalisme espanyolista no pot atendre les necessitats i preocupacions del país Valencià.
Des de la plataforma republicana SOBIRANIA VALENCIANA reivindiquem la Ruptura Democràtica trenta anys ajornada. Ni la Constitució de 1978 ni la llei orgànica espanyola anomenada Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, só n els instruments adients per desenvolupar-nos com a poble lliure i sobirà. La república que proposem té cada ciutadà com a centre i subjecte de la seua legitimitat.
És per això que reivindiquem un objectiu clar i entenedor: la República Valenciana com un nou Estat lliure i sobirà a Europa, fruit d'un procés constituent propi.

La nostra proposta no sols és una superació del regim sorgit de la transició sinó que aspirem a una regeneració de la vida pública valenciana i a una nova manera d'entendre la representació política institucional, en la qual els sistemes d'intervenció i fiscalització de les institucions públiques, tinguen un paper central.

Reivindiquem els valors republicans en clau valenciana:
-Fomentar la ciutadania valenciana, a traves del principi de la llibertat, entesa com a no dominació, amb una nova formulació del principi democràtic d'autodeterminació individual, la separació estricta de poders i el principi de subsidiarietat en el marc d'una República Democràtica.
- La projecció global de la República Valenciana com una república mediterrània de llibertats, convivència altermundista i d'unió solidària amb totes les nacions del mó n.
- El foment dels valors de la confiança i cooperació entre els ciutadans front al foment de la desconfiança i el canibalisme social. La garantia de la justí­cia i els drets socials, compromesa amb el poble treballador i els més desafavorits
-Per la solidaritat intergeneracional.
- Una nova cultura del compromí­s polític en els afers públics.
- El foment de la generositat enfront de la cobdí­cia depredadora i l'actual model socioeconòmic que ens imposa un sistema de vida que impedix el lliure desenvolupament de la persona, aplicant l'ecologia mediambiental, social i personal.

La plataforma republicana Sobirania Valenciana fa una crida a tots els valencians a anar agermanats a la Manifestació Republicana del 19 d'abril, darrere de la pancarta amb el lema REPÚBLICA VALENCIANA, LLIURE I SOBIRANA.

Visca la República Valenciana!!!


CALENDARI D'EMISSIӓ DELS SPOTS DE
PER LA REPÚBLICA VALENCIANA


ací­ trobaras els horaris d'emissió s dels nostres spots de ràdio i televisióal llarg de la campanya. (llegir més)

ACTE D'HOMENATGE ALS MAULETS EN XTIVA

La CoalicióElectoral PER LA REPÚBLICA VALENCIANA convoca al seus simpatitzants a rendir homenage als Maulets davant en el monument que tenen en el carrer Portal de San Francesc, de la ciutat de Xàtiva, molt a prop de l'Ajuntament.
La Coalició, el lema de la qual es Cal obrir un nou camí cap a la Sobirania Valenciana, vol significar en este acte el començament d'eixe camí, just en el punt on fa més de 300 anys ens la furtaren, i front al monument a aquells que la defengueren en sa vida: el Maulets.
La cita serà el pròxim dissabte 23 de febrer, a les 12 de mig dia.

Vine en nosatres a començar a caminar
T'esperem!


PER LA REPÚBLICA VALENCIANA,
DAVANT LA ILEGALITZACIí“ D'ANB I PCTB


Comunicat de la CoalicióElectoral PER LA REPÚBLICA VALENCIANA davant la ilegalitzaciód'AccióNacionalista Basca i el Partit Comunista de les Terres Basques. (llegir més)

PRESENTADES LES CANDIDATURES DE LA COALICIÓ ELECTORAL
PER LA REPÚBLICA VALENCIANA

El passat divendres 1 de febrer varen ser presentades les candidatures de la Coalició Electoral PER LA REPÚBLICA VALENCIANA al Congrés dels Diputats i al Senat, per les tres circumscripcions electorals en que ens dividixen als valencians.
Els caps de llista per Valencia, Alacant i Castellósón Joan Vicent Cuenca, Mónica Martí­nez i Vicent Bosch al Congrés; i Ví­ctor Baeta, Vicent Gisbert i Joan Salvador Sorribes al Senat. (llegir més)

JAUME I JO


Joan Vicent Cuenca, cap de llista al Congrés dels Diputats per la Coalició PER LA REPÚBLICA VALENCIANA li dedica una carta al nostre rei en Jaume I en el dia del seu aniversari. (llegir més)

ENV CRIDA ALS VALENCIANS A PARTICIPAR EN L'ANY JAUME I

ENV CRIDA A LA PARTICIPACIӓ DELS VALENCIANS EN ELS ACTES DE COMMEMORACIO DEL 800 ANIVERSARI DEL REI EN JAUME
A pocs dies del 800 aniversari del nostre rei en Jaume, Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV) fa una crida a tots els ciutadans que se senten valencians, a participar activament en els actes que, des de diverses organitzacions i institucions, se celebren durant el present any 2008 per a commemorar este fet.
La figura del Conqueridor, que va a fundar el Regne de Valéncia, dotant-lo de Furs propis i afegint el nostre territori al mon occidental, és una de les més volgudes i reconegudes pels valencians i aixina hem de demostrar-ho, participant massivament en els actes d'este any, que les Corts han batejat com Any Jaume I.
Però no només ha de ser de celebració, els valencians hem de recordar al món que, gràcies a en Jaume I, durant quasi 500 anys (1238:1707) vàrem tindre un estat independent, el Regne de Valéncia, que vàrem ser amos del nostre destí i que encara hui volem recuperar eixa capacitat d'autogovern.
Hem d'evitar que, com sempre, des de les estructures centralistes de l'Estat espanyol, estiguen a Madrid o a Valéncia, es manipule la seua figura i se'ns vullga convèncer que l'actual autonomia, l'actual Estatut atorgat pels mateixos que ens furtaren la Sobiranis, és una continuitat d'aquell Regne de Valéncia independent.
Hui els valencians estem sotmesos a un règim impost por justo derecho de conquista i la sobirania no residix en el poble valencià, sino en el poble espanyol, i hem de fer notar que volem que això canvie.

Valencians, commemorem per a recordar
i per a reivindicar els nostres drets nacionals,
la nostra sobirania!


CRIDA ALS SOBIRANISTES VALENCIANS

Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià i República Valenciana fan una crida als sobiranistes valencians a incorporarse a les llistes de la coalicióPER LA REPÚBLICA VALENCIANA. (llegir més)


REGISTRADA A MADRID LA COALICIӓ ELECTORAL
PER LA REPÚBLICA VALENCIANA

El passat divendres 18 de giner, Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià i República Valenciana registraren en la Junta Electoral Central el protocol de la CoalicióElectoral PER LA REPÚBLICA VALENCIANA, en la qual concorreran junts a les eleccions del 9 de març, i en el qual Josep Velasco va ser nomenat el seu Representant General.
La CoalicióSobiranista presenta, per la circumscripcióde Valéncia, a Joan Vicent Cuenca com a cap de llista al Congrés i a Victor Baeta al Senat, i per la circumscripciód'Alacant a Dolors Calatayud i Vicent Gisbert.


PRESENTACIÓ DE LA COALICIÓ ELECTORAL
PER LA REPÚBLICA VALENCIANA

El pròxim 9 de giner, i davant els mijos de comunicació, Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià i República Valenciana, signaran el seu acord per a concòrrer junts a les eleccions del 9 de març, baix el nom Per La República Valenciana.
Una CoalicióSobiranista, que vol anar a Madrid a reclamar les claus de la nostra casa, i constituir la República Valenciana, en veu pròpia a Europa.


DECLARACIÓ D'ENV I SV
DAVANT LES ELECCIONS AL PARLAMENT ESPANYOL

Esquerra Nacionalista Valenciana i Estat Valencià, davant les eleccions a les Corts Generals del Regne d'Espanya fan la següent declaració:
1. El país Valencià i el seu poble treballador, per damunt de tot, és la divisa d'ENV i SV.
2. El Poble Valencià és l'únic subjecte de sobirania reconegut per ENV i SV.
3. L'assoliment de la plena sobirania del poble valencià, i la seua plasmaciólegal mitjançant l'aprovació d'una Constitucióvalenciana sobirana, que proclame la República valenciana com un estat associat a una Unió Europea social i solidària, és l'objectiu d'ENV i SV.
4. Guanyar democràticament el Parlament Valencià amb l'assoliment d'una majoria sobiranista per a fer posible els punts anteriors, és l'objectiu d'ENV i SV.
5. Res esperem del Regne d'Espanya. ENV i SV renunciem, per considerar-lo inútil, a qualsevol intent d'encaixar el país Valencià sobirà en l'Estat espanyol.
6. Accedir a les Corts Generals del Regne d'Espanya, té com a finalitat aprofitar qualsevol tribuna per a defensar els objectius d'ENV i SV, explicitats en els punts anteriors.
7. En conseqüència ENV i SV es presentaran a les properes eleccions a les Corts Generals de la monarquia espanyola per a portar una veu valenciana sobirana, republicana i d'esquerres.
8. ENV i SV estan obertes a formar coalicióamb totes aquelles forces polí­tiques que compartisquen estos objectius.
9. ENV i SV considerem estes eleccions com el primer acte de campanya per a les eleccions del 2011 al Parlament Valencià.

COMUNICAT D'ENV I SV DAVANT L'ACCIí“ REPUBLICANA
DE MARINA ALBIOL A LES CORTS VALENCIANES

Esquerra Nacionalista Valenciana i Estat Valencià donen suport i feliciten l'acció republicana de la diputada de compromí­s pel país Valencià, Marina Albiol, davant les Corts Valencianes, al temps que lamenten les incomprensibles declaracions dels diputats del Bloc Nacionalista Valencià, Enric Morera i Josep Maria Paí±ella, desmarcant-se de l'acció. (llegir més)

MARXA AL PUIG 2007

Passat ya el 9 d'Octubre, el nacionalistes valencians tenim una nova cita este últim diumenge de mes, en la Marxa al Puig.
Caminant per a mostrar el nostre desig de ser sobirans, per a reivindicar els nostres drets nacionals, furtats fa 300 anys, i demandar el nostre dret a l'autodeterminació.
La Marxa començarà a les 9 del matí en la Plaça dels Furs, darrere de les Torres de Serrans, i finalitzarà a la porta del Reial Monestir del Puig.

Vine en la teua Senyera
i marxa junt ENV per la Sobirania Valenciana!


300 ANYS DE DOL

Enguany, en la processócívica del 9 d'octubre, molts valencians anirem vestits en samarretes negres i onejant banderes del mateix color, formant una gran taca que mostrarà a tot lo mon la nostra afliccióper la perdua, fa 300 anys, dels nostres furs, de la nostra sobirania.
Estarem convocats per un bon grapat d'associacions i partits polítics, pero, serem els valencians i no els seus membres els que passejarem en pau i silenci pels carrers del cap i casal, darrere d'una única pancarta que diga 300 ANYS DE DOL.

Vine en nosatres a mostrar el dolor del poble valencià
T'esperem


COMUNICAT D'ENV I SV
DAVANT EL DIA NACIONAL VALENCIí€

Esquerra Nacionalista Valenciana i Estat Valencià, han acordat adherir-se conjuntament als actes que es realitzaran amb motiu de la Diada Nacional Valenciana en defensa de les llibertats i dels drets nacionals del nostre poble en les diferents convocatòries del valencianisme polític, i en concret, donaran suport a les convocatòries on participe la Plataforma Republicana Sobirania Valenciana.

Albert Marín, secretari general d'ENV, va explicar que en una data com la del 9 d'octubre i en un any com este que fa 300 que por justo derecho de conquista ens feren espanyols a la força i ens tragueren la nostra sobirania, no podíem deixar d'estar presents en les accions del valencianisme polític. Per això, conjuntament amb Estat Valencià, eixirem en la Diada, amb les nostres Senyeres republicanes i sobiranistes, i demanem a tota la ciudatania que convertisca este dia en una jornada de reivindicaciónacional i de defensa de les llibertats, participant activament en les manifestacions i actes convocats.

Per la seua banda, Joan Sorribes, coordinador nacional d'Estat Valencià, argumentava: Nosaltres anem a participar amb tots els valencians i valencianes que vulguen fer d'esta Diada un acte d'afirmaciósobiranista, una festa de la llibertat i de la convivència democràtica però també una jornada de reivindicacióferma i rotunda per les llibertats que ens corresponen com a ciudatans i com a poble. Anem a estar, plegats amb l'ENV, en els carrers perquè volem iniciar un camí que ens duga cap a la plena sobirania política del poble valencià, és a dir cap a una Constituciói una República Valenciana, perquè els valencians ni tenim rei ni el volem.

Respecte a la concessióa Juan Carlos I de l'Alta Mencióde la Generalitat Valenciana, Albert Marín afirmà que és especialment vergonyós que s'atorgue al successor de Felip V, al qual encara tenim boca avall a Xàtiva, la més alta distincióde la Generalitat, és una mostra de vassallatge innaceptable, una submissió deshonrosa concedir una medalla com esta a un borbóque representa hui per als valencians el mateix que representà el seu avanpassat, aquell amb la derogaciódels nostres Furs i este amb la Constitucióespanyola del 78 que continua condemnant als valencians a la pèrdua de la pròpia sobirania política.

Pel seu costat, Joan Sorribes, afegí La defensa tancada de la monarquia borbònica ve de la mà d'una creixent onada de repressiópolítica contra republicans i sobiranistes a l'Estat espanyol que atempta obertament contra les llibertats democràtiques. Una onada de repressióde la qual l'aparell de l'Estat i els partits de l'anomenat bloc constitucionalista són la punta de llança, com també una campanya mediàtica que no té cap problema en criminalitzar i mentir per augmentar la confussió, i fins i tot una escalada d'accions de grups d'extrema dreta responsables d'amenaces i agressions que a dia de hui estan produint-se de forma totalment impune.

València, a 6 d'octubre de 2007


COMUNICAT D'ENV I SV, PER LES LLIBRETATS

Esquerra Nacionalista Valenciana i Estat Valencià, davant de les actuacions repressives engegades per l'Estat espanyol portant davant l'Audiència Nacional ciutadans pel fet de mostrar el seu rebuig a la Monarquia i de les amenaces del president espanyol envers el lendakari Ibarretxe per voler exercir la llibertat de consultar al poble basc, declarem estar:

1.-PER LES LLIBERTATS.

2.-PER LA LLIBERTAT DEL POBLE BASC A DECIDIR.
Considerem que el poble basc té dret a decidir lliurement el seu futur i que la Cons-titucióespanyola del 78, l'exèrcit espanyol i la resta de ciutadans de l'Estat espanyol no poden ser elements que impedisquen el lliure exercici de la seua voluntat.

3.-PER UNA RUPTURA DEMOCRí€TICA.
Considerem que ja ha arribat el moment que les forces democràtiques no poden continuar sent còmplices del enemics de les llibertats, dels vencedors de la guerra civil, i de la seua Constitució. Cal que obertament es denuncie esta Constituciói es genere una alternativa democràtica de ruptura per a encetar un nou procés jurí­dic en què es respecte la igualtat de les persones i la lliure sobirania dels pobles que con-figuren l'actual Estat espanyol.

4.-ESQUERRA NACIONALISTA VALENCIANA - ESTAT VALENCIÀ, PER LA SOBIRANIA DEL POBLE VALENCIÀ€.
En este procés de ruptura democràtica, els valencians, les forces democràtiques valencianes, haurem de deixar d'estar supeditats a forces polí­tiques que tenen els seus centres de decisiófora del país Valencià. En el procés i en el futur, per damunt del poble valencià no ha d'haver cap altre subjecte de sobirania. Els valencians des d'Oriola a Vinaròs haurem de decidir lliurement les nostres dependències i indepen-dències i la millor organitzacióde la societat per a millor viure, sense cap intervencióaliena que no haja sigut lliurement acceptada i en llibertat per a rebutjar-la en qualsevol moment.
El nostre objectiu: la República Valenciana, lliure i sobirana.

València, a 29 de setembre de 2007


ENV I ESTAT VALENCIÀ ES PRESENTARAN A LES GENERALS

Davant de l'anunci d'eleccions a Cortes Espaí±olas per al mes de març de 2008, Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV) i Estat Valencià (SV) fan públic el seu acord de presentar candidatures conjuntes en les tres circumscripcion valencianes, per tal d'aconseguir que el valencianisme sobiranista d'esquerres estiga representat en esta nova cita electoral.
Esquerra Nacionalista Valenciana i Estat Valencià entenen que, en tant no es modifique l'actual situacióde subordinaciópolítica i de per-tinença obligada dels valencians a l'Estat espanyol, és molt important que la veu del sobiranisme d'esquerres opte a ser sentida allí­ on es prenen les principals decisions que ens afecten com a poble.
Esquerra Nacionalista Valenciana i Estat Valencià han acordat també posar en marxa una Comisió Electoral conjunta que s'encarregarà dels treballs per a garantir la presentacióde les llistes i del programa polític a proposar als ciutadans i ciutadanes valencians, demanant-los la seua confiança per a la candidatura. Igualment, la ComisióElectoral obrirà a partir de setembre un peri­ode de relacions amb altres formacions i persones independents per a estudiar possibles acords de cara a la cita electoral de març de 2008.

València, a 17 de juliol de 2007


DESMENTIT DEL FRONT POLISARI

Declaraciódel Representant en Espanya del Front Polisari, Brahim Gali, desmentint les acusacions de terrorisme fetes pel Marroc, difundit per la Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Pueblo Saharaui i que pel seu interés, reproduim. (texte)


LA REVISTA EL JUEVES SEGRESTADA

El Jutge de l'Audiència Nacional, Juan del Olmo, ha ordenat la retirada del últim número de la revista satírica El Jueves perquè en la seua portada apareixen dos caricatures, presuntament dels prínceps d'Astúries, fent l'acte sexual, en alusióa l'ajuda de 2500e per fill anunciada per Zapatero.

Quan alguns quasi haviem oblidat els temps en que Franco retirava dels quioscos continuament revistes com La Codorniz, este nou censor ens desperta a la crua realitat de la democràcia vigilada en que vivim. (llegir més)


CONCENTRACIí“ DAVANT DELEGACIí“ DE GOVERN

L'empresonament dels sindicalistes asturians Càndido i Morala, va reunir el passat 5 de juliol a més de 200 persones davant la Delegacióde Govern de la ciutat de Valéncia, convocats per la Plataforma per la llibertat de Càndido i Morala. (llegir més)


RECORD I REIVINDICACIí“ DAVANT EL MOMUMENT ALS MAULETS

Mig centenar de persones es reuniren davant el monument als maulets, en la ciutat de Valéncia, per a recordar el 300 aniversari de l'entrada en vigor del Decreto de Nueva Planta, i per a reivindicar la sobirania política que aleshores ens vàren furtar als valencians. (llegir més)


ENV EN LA PLATAFORMA PER LA LLIBERTAT DE CANDIDO I MORALA

Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV), junt a atres organitzacions polítiques i sindicals, constituiren el passat 27 de juny en Valéncia la Plataforma per la llibertat de Càndido i Morala, dos sindicalistes empresonats per actuar en defensa dels llocs de treball. (llegir més)


ENV CONVOCA UNA CONCENTRACIí“ PER AL 29 DE JUNY

Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV), junt a Estat Valencià, l'ACR Constantí Llombart i el Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE) convoquen al poble valencià a un acte de reivindicacióde la nostra sobirania, davant el monument als maulets de la ciutat de Valéncia, el dia que es complix el 300 aniversari de la promulgaciódel Decreto de Nueva Planta, el pròxim 29 de juny, a les 7 de la vesprada.

Serà un acte d'unitat i germanor, de denúncia, reivindicaciói compromí­s, simbolitzat pel trencament dels dos decrets que neguen la sobirania dels valencians: el Decreto de Nueva Planta i la Constitución española. (texte íntegre de la convocatòria)

Acudix! La teua presència és important. T'esperem


ENV I ESTAT VALENCI SIGNEN UN ACORD

Esquerra Nacionalista Valenciana i Estat Valencià signen un acord de colaboracióper a avançar cap la consecucióde la plena sobirania de la NacióValenciana, i d'una societat plenament lliure, democràtica i sostenible. (llegir més)


UxV TRAU DOS REGIDORS EN ALMÀSSERA

La Coaliciónacionalista UNITS PER VALɉNCIA ha tret dos regidors en la localitat d'Almàssera, a l'Horta Nord, i ha estat a un pas d'obtindre representacióen Benisanó, al Camp de Túria, i Losa del Obispo, als Serrans.

Tot i això, els resultats, especialment a Corts Valencianes, han sigut decepcionants, puix apenes s'ha arribat al 0.1%. (llegir més)CARTELL
PROGRAMA
Spot TV
EMISSIÓ MIJOS

MITIN CENTRAL D'UNITS PER VALÉNCIA

En la bonica localicat de l'Horta Nord d'Almàssera, tingué lloc el mitin central de campanya d'UNITS PER VALÉNCIA, en parlaments de la candidata a l'alcaldia, Glòria Ortigosa Ramón, i del candidat a President de la Generalitat, Carles Choví. (llegir més)


INICI DE CAMPANYA D'UNITS PER VALÉNCIA

El sopar d'inici de campanya d'UNITS PER VALÉNCIA va reunir el passat dia 10 en Torrent, a una nombrosa quantitat de militants i simpatitzants que, junt als caps de llista de les distintes candidatures, donaren aixina un esperançador tret d'eixida a la campanya d'unes eleccions que, una vegada més, poden ser decisives per al futur del nostre poble. (llegir més)

PRESENTACIӓ DE LA COALICIÓ NACIONALISTA

Presentaciódavant els mitjos de comunicació, de la coalicióelectoral UNITS PER VALÉNCIA a càrreg dels Secretaris Generals de les dos formacions que la composen, Esquerra Nacionalista Valenciana i Opció Nacionalista Valenciana. (llegir més)


SIGNADA LA COALICIÓ NACIONALISTA

Els passats 9 i 10 d'abril es presentaren davant les Juntes Electorals correspondents, el pacte de Coaliciósignat per Esquerra Nacionalista Valenciana i Opció Nacionalista Valenciana per a presentarse conjuntament a les eleccions a Corts Valencianes i Municipals del pròxim 27 de maig.

La Coaliciótindrà per nom UNITS PER VALÉNCIA i presentarà candidatures en les 3 circumscripcions de la Naciói en més de 20 localitats en les municipals, contant en les seues llistes d'un bon grapat d'independents que volen colaborar en la seua presència a l'única candidatura nacionalista valenciana que es presentarà ad estes eleccions.


PUJA'T AL TREN REPUBLIC

El pròxim 15 d'abril, un tren recorrerà la Nacióde dalt a baix arreplegant a gents i colectius republicans de tot el territori cap a la manifestacióque tindrà lloc a Alacant a partir de les 12:30 reivindicant i exigint la República com sistema polític de llibertats.

L'anada partirà de Castellóa les 8:40 del matí, i farà parada en Vilareal, Nules, Sagunt, Puçol, Valéncia, Catarroja, Silla, Benifaió, Algemesí­, Alzira, Carcaixent, Xàtiva, Moixent, Villena, Elda, Novelda i San Vicent del Raspeig, arribant a Alacant a les 11:45.

La tornada partirà d'Alacant a les 17:35, realitzant les mateixes parades, per arribar a Castellóa les 20:45.

Si vols participar, posa't en contacte en nosatres; el billet no més son 20€€.

Vine en la teua Senyera i manifesta't per la República!


COMPROM퍍S PEL PAíS VALENCIÀ ES PRESENTA, EN BARCELONA!!!

El complexe d'inferioritat d'un partit que es diu nacionalista valencià, i la pérdua del nord d'un atre d'esquerres per al qual la preocupacióprincipal pareix ser la unitat lingüística, han propiciat una cosa inimaginable: que una candidatura a Corts Valencianes presente la seua oferta electoral a Catalunya. (llegir més)


ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I RESULTATS EN LA I CONVENCIÓ REPUBLICANA

La I Convencióper la República celebrada en Valéncia ciutat este 4 de març de 2007, va ser un èxit tant de participaciócom de resultats.

Quasi 200 persones entre delegats i invitats, de 36 organitzacions distintes, devatiren i aprovaren el Manifest per la República i els Principis Organitzatius de la Coordinadora, que ix d'ací­ reforçada, aixina com tot el moviment republicà valencià. (llegir més)


RODA DE PREMSA DE LA COORDINADORA PER LA REPÚBLICA

El passat 16 de febrer, la Coordinadora del PV per la República presentà en roda de prensa la celebracióde la I ConvencióRepublicana, que es celebrarà el 4 de març en el Complexe de la Petxina, en Valéncia Ciutat.

Els participants destacaren els fins d'esta Convenció, que no són atres que el conjuntar esforços per conseguir una estructura de l'estat més democràtica, laica, respectuosa en el dret d'autodeterminaciódels pobles, i on la guerra no siga un recurs acceptable.

ENV, per la seua part indicà que la seua presència en la Coordinadora i en la Convenció ve donada per la conviccióde que en l'actual estructura de l'estat és impossible l'accés per vies democràtiques a l'independència de la NacióValenciana.

En la roda de premsa també s'anuncià la celebraciód'una manifestacióel pròxim 15 d'abril en Alacant en defensa de la República, i la contractaciód'un tren que recorrerà la Nacióde dalt a baix, arreplegant a quantes persones vullguen participar.


REUNIÓ DE COORDINACIӓ ELECTORAL ENV - ONV

Esquerra Nacionalista Valenciana i OpcióNacionalista Valenciana, es reuniren el passat 16 de giner en la primera reunióde coordinacióde la plataforma en la que concorreran a les pròximes eleccions a Corts Valencianes i locals, i a la que esperen sumar persones i grups d'independents de diferents localitats de tot el territori valencià. (llegir més)


COALICIÓ ELECTORAL NACIONALISTA PER AL 2007

El Consell Nacional d'Esquerra Nacionalista Valenciana, màxim òrgan entre congressos, va acordar presentar candidatures conjuntes en OpcióNacionalista Valenciana, en les tres circumscripcions electorals de la nostra Nació, en les eleccions a Corts valencianes de l'any pròxim.

És la primera vegada que ENV, en els seus 29 anys d'història, es presenta a unes eleccions d'àmbit nacional en coalicióen atre partit polític, i obri la possibilitat que aquelles formacions que es denominen nacionalistes valencians, presenten una candidatura única a les eleccions municipals dels ajuntaments de la Zona Electoral de Valéncia.


CRÒNICA DE LA MANIFESTACIÓ EN MADRID

Des de Cibeles fins a la Porta del Sol, organitzacions republicanes de tot l'estat, es manifestaren el 6 de decembre de 2006 reclamant la República i el dret d'autodeterminació dels pobles.

I si hi hagué alguna nacionalitat que destacara la seua presència, fou la valenciana, en les nostres senyeres estrelades al vent. (llegir més)


PER QUE ANEM A MADRID
Dimecres 6 de decembre de 2006

(llegir més)


MANIFESTACIÓ PER LA REPÚBLICA
I CONTRA LA CONSTITUCIӓ MONRQUICA
Madrid, Dimecres 6 de decembre de 2006

Hi haurà autobusos per anar
Vine en la teua Senyera, o arreplega una de les que es repartiran,
i participa junt ENV!

(llegir més)


SOBIRANIA VALENCIANA RECLAMA A L'ENTESA

Els integrants de la Plataforma SOBIRANIA VALENCIANA, Esquerra Nacionalista Valenciana, ACR Constantí LLombart i Estat Valencià, han reclamat a l'Entesa que complisca el programa electoral en el que va concórrer a les últimes eleccions autonòmiques. (llegir més)


COMMEMORACIO DE LA CAPITALITAT REPUBLICANA DE VALÉNCIA

Quart de Poblet, dissabte 4 de novembre, moltes de les organitzacions republicanes més representatives de la NacióValenciana es reuniren per a commemorar el 70 aniversari de que fora Valéncia la capital de la República. (llegir més)


ÈXIT DE PARTICIPACIӓ EN LA MARXA AL PUIG

El passat 29 d'octubre, unes 200 persones, el doble de lo habitual, es feren caminant els quasi 15 km que separen les Torres dels Serrans de l'Ermitori del Puig, en un dia esplèndit de sol i calor. Al llarg de la marxa, el flameig de nombroses senyeres estrelades reivindicaren la nostra Sobirania i el dret a l'autogovern de la NacióValenciana.


MARXA AL PUIG 2006

Enguany, per primera vegada, Esquerra Nacionalista Valenciana crida a la participació en la marxa al Puig del darrer diumenge d'octubre, animant als nacionalistes valencians a acudir en les nostres senyeres estrelades, màxim referent de la nostra nacionalitat. (llegir més)
VALENCIANS, SOBIRANIA

Davant el 9 d'octubre de 2006, la plataforma republicana SOBIRANIA VALENCIANA (Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV), Estat Valencià, l'ACR Constantí Llombart i l'ACV Valencianisme.com) fa una crida a la participacióactiva de tots el ciutadans i ciutadanes en la reivindicacióde la Sobirania Valenciana que ens correspon com a poble.

Volen recordar que l'any pròxim es complixen els 300 anys de la pèrdua de les nostres institucions, lleis i drets, a través de la promulgaciódels Decrets de Nova Planta, conseqüència directa del derecho de conquista que va exercir la monarquia borbònica espanyola després de la conquesta de Valéncia l'any 1707. La promulgaciódels dits decrets va significar, sense cap tebiesa, el robatori d'una sobirania que els valencians vam exercir com a poble des de la nostra fundaciócom a Regne de Valéncia.

Per això volem expressar la nostra conviccióque el present 9 d'octubre ha de ser un moment de reflexiói de reivindicació, tot preparant un 2007 que, aniversari d'una derrota, s'ha de convertir en l'inici d'una plena recuperaciódels drets que ens corresponen com a ciutadans lliures i com a poble lliure.

Valencians, Sobirania!
Valencians, cap a la República Valenciana!


CONFLICTE ÀRAB-ISRAEL̀: HISTҒRIA D'UNA HIPOCRESIA

Davant la greu situacióde l'Orient Mitjà, els membres de la Plataforma Sobirania Valenciana, Esquerra Nacionalista Valenciana i la ACR Constantí Llombart, fan pública la seua oposiciófrontal als sistemàtics incompliments dels acords internacionals per part d'Israel. (llegir més)


CONSTITUϏDA PLATAFORMA REPUBLICANA SOBIRANISTA

Esquerra Nacionalista Valenciana, junt a les associacions Constantí Llombart i Valencianisme.com, formen la Plataforma Sobirania Valenciana, en l'intencióde ser un nucli en el qual puguen agrupar-se quantes associacions i persones pensen que els valencians tenim dret a decidir el nostre futur i vullguen reflexionar al voltant de la millor forma democràtica d'aconseguir-ho. (llegir més)


MONTENEGRO RECUPERA LA INDEPENDÈNCIA

Després de quasi 90 anys, des de que en 1918 les tropes aliades de la I guerra mondial l'anexionaren a Sèrbia, Montenegro recupera la independència. I ho fa de forma democràtica, com ha de ser; un eixemple per alguns demòcrates que s'han apressat a dir: ací­, no. (llegir més)


ȉXIT DE PARTICIPACIӓ EN LA MANIFESTACIӓ PER LA REPÚBLICA

Més de 4000 persones, provinents de totes les comarques de la nació, isqueren el passat 13 de maig als carrers de Valéncia per reivindicar la República com a forma d'estat democràtic i de llibertats, front a una monarquia caduca i esgotada.

Era la primera vegada des de la dictadura, que es celebrava a la ciutat de Valéncia una manifestacióper la República, i l'exit de participaciófou notable. (llegir més)


MANIFESTACIӓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA

Dissabte 13 de maig de 2006, 17 hores

Plaça Sant Agustí, Valéncia ciutat

Vine en la teua Senyera i participa junt ENV!

(llegir més)


Manifestació Unitària

PER LA REPÚBLICA

La Coordinadora del país Valencià per la República, convoca una manifestació el pròxim dissabte 13 de maig en Valéncia ciutat.
(llegir més)


25 d'ABRIL 2006: 299 anys després

HOMENATGE ALS MAULETS

(llegir més)


1er FÓRUM PEL NACIONALISME UNITARI

ENV i ONV convoquen conjuntament este primer fòrum, organitzant la

TAULA REDONA:
CAL UNA OPCIÓ NACIONALISTA UNITÀRIA?

(llegir més)